Леброн трагичар, Никси побиједили Лејкерсе!

Њујорк Никси савладали су Лос Анђелес Лејкерсе у Медисон Сквер Гардену резултатом 124:123 након рампе Марија Хезоње на Леброну Џејмсу у последњем нападу.  Хрват изблокирао "Краља", кошмарна сезона! Кренуо је Леброн Џејмс на продор којим би Лејкерсима донео победу у Њујорку, али га је хрватски кошаркаш Марио Хезоња вешто изблокирао. Остало је 12 утакмица да одиграју Лејкерси, а заостају девет победа. . .

Кошарка 18.03.2019 | 13:15
Леброн трагичар, Никси побиједили Лејкерсе!
Никси су снажно отворили утакмицу убацивши Лејкерсима чак 41 поен у првој четвртини. Никси су углавном погађали из рекета, а убацили су и пет тројки, док су Лејкерси за три поена шутирали 3 од 7 и једине поене са полудистанце донео је Леброн Џејмс.

Други квартал је прошао у потпуној доминацији Лејкерса, који су тај део сусрета добили резултатом 36:22, притом су промашили свега осам шутева у овој четвртини.

Трећа деоница је била потпуно уједначена, а резултат је био 31:30 и предност гостију из Калифорније уопште није била безбедна. Играло се кош за кош и у последњем дванаестоминутном делу утакмице, а Никси су победу однели у последњим моментима утакмице.

Лејкерси су имали напад у ком су шутирали за победу, али нису били успешни. Леброн Џејмс је напао рекет Никса, а испред себе у тим моментима је имао хрватског репрезентативца, Марија Хезоњу. Хезоња је ногама одиграо одличну одбрану и на крају изблокирао Леброна Џејмса и донео тријумф Никсима.

Леброн је убацио 33 поена и био је најефикаснији појединац на сусрету, а Кајл Кузма је имао 18 уз 8 асистенција. На другој страни, 28 поена постигао је Мудиеј, а три мање Демиан Дотсон, док је Кевин Нокс завршио сусрет са 19 поена.



Ништа не иде Лос Анђелес Лејкерсима ове сезоне!

Екипа игра очајно у последње време и уписала је само пет победа од почетка фебруара, деловало је да је гостовање Никсима идеално за излазак из кризе, али је уследио још један болан пораз - решен у последњој секунди утакмице у "Медисон сквер гардену".

Никси су водили 124:123 и бранили напад на петнаестак секунди до краја - и успели су да га одбране иако је одговорност преузео Леброн Џејмс.

"Краљ" је кренуо на продор, али тамо га је сачекао хрватски кошаркаш Марио Хезоња и изблокирао једног од најбољих играча данашњице, за велику радост Њујорчана, који су се у необично раном термину окупили како би пружили подршку својим миљеницима, који имају лошу сезону. 

Утакмица је тако завршена 124:123 за Никсе.

Најефикаснији код победника био је Мудијеј са 28 поена, Дотсон је постигао 25, док је сјајан био и Деандреа Џордан са 15 поена, 17 скокова и седам асистенција. 

Нокс је додао 19, док је јунак утакмице Хезоња имао 17 поена и осам скокова.

Што се тиче Лејкерса, Леброн Џејмс је имао 33 поена (11/26 из игре, 0/6 за три), осам асистенција и шест скокова, док је имао праву подршку још само у Кајлу Кузми који је сусрет завршио са 18 поена и осам асистенција.

Лејкерси су овим поразом још даље од плеј-офа, који је немогућа мисија, пошто заостају девет победа за осмопласираним Клиперсима, а треба да одиграју још 12 мечева.

Уз то, потребно им је да се потрефе и резултати Минесоте, Сакрамента и Клиперса.

Просто немогуће...



Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар