Lebron tragičar, Niksi pobijedili Lejkerse!

Njujork Niksi savladali su Los Anđeles Lejkerse u Medison Skver Gardenu rezultatom 124:123 nakon rampe Marija Hezonje na Lebronu Džejmsu u poslednjem napadu.  Hrvat izblokirao "Kralja", košmarna sezona! Krenuo je Lebron Džejms na prodor kojim bi Lejkersima doneo pobedu u Njujorku, ali ga je hrvatski košarkaš Mario Hezonja vešto izblokirao. Ostalo je 12 utakmica da odigraju Lejkersi, a zaostaju devet pobeda. . .

Košarka 18.03.2019 | 13:15
Lebron tragičar, Niksi pobijedili Lejkerse!
Niksi su snažno otvorili utakmicu ubacivši Lejkersima čak 41 poen u prvoj četvrtini. Niksi su uglavnom pogađali iz reketa, a ubacili su i pet trojki, dok su Lejkersi za tri poena šutirali 3 od 7 i jedine poene sa poludistance doneo je Lebron Džejms.

Drugi kvartal je prošao u potpunoj dominaciji Lejkersa, koji su taj deo susreta dobili rezultatom 36:22, pritom su promašili svega osam šuteva u ovoj četvrtini.

Treća deonica je bila potpuno ujednačena, a rezultat je bio 31:30 i prednost gostiju iz Kalifornije uopšte nije bila bezbedna. Igralo se koš za koš i u poslednjem dvanaestominutnom delu utakmice, a Niksi su pobedu odneli u poslednjim momentima utakmice.

Lejkersi su imali napad u kom su šutirali za pobedu, ali nisu bili uspešni. Lebron Džejms je napao reket Niksa, a ispred sebe u tim momentima je imao hrvatskog reprezentativca, Marija Hezonju. Hezonja je nogama odigrao odličnu odbranu i na kraju izblokirao Lebrona Džejmsa i doneo trijumf Niksima.

Lebron je ubacio 33 poena i bio je najefikasniji pojedinac na susretu, a Kajl Kuzma je imao 18 uz 8 asistencija. Na drugoj strani, 28 poena postigao je Mudiej, a tri manje Demian Dotson, dok je Kevin Noks završio susret sa 19 poena.



Ništa ne ide Los Anđeles Lejkersima ove sezone!

Ekipa igra očajno u poslednje vreme i upisala je samo pet pobeda od početka februara, delovalo je da je gostovanje Niksima idealno za izlazak iz krize, ali je usledio još jedan bolan poraz - rešen u poslednjoj sekundi utakmice u "Medison skver gardenu".

Niksi su vodili 124:123 i branili napad na petnaestak sekundi do kraja - i uspeli su da ga odbrane iako je odgovornost preuzeo Lebron Džejms.

"Kralj" je krenuo na prodor, ali tamo ga je sačekao hrvatski košarkaš Mario Hezonja i izblokirao jednog od najboljih igrača današnjice, za veliku radost Njujorčana, koji su se u neobično ranom terminu okupili kako bi pružili podršku svojim miljenicima, koji imaju lošu sezonu. 

Utakmica je tako završena 124:123 za Nikse.

Najefikasniji kod pobednika bio je Mudijej sa 28 poena, Dotson je postigao 25, dok je sjajan bio i Deandrea Džordan sa 15 poena, 17 skokova i sedam asistencija. 

Noks je dodao 19, dok je junak utakmice Hezonja imao 17 poena i osam skokova.

Što se tiče Lejkersa, Lebron Džejms je imao 33 poena (11/26 iz igre, 0/6 za tri), osam asistencija i šest skokova, dok je imao pravu podršku još samo u Kajlu Kuzmi koji je susret završio sa 18 poena i osam asistencija.

Lejkersi su ovim porazom još dalje od plej-ofa, koji je nemoguća misija, pošto zaostaju devet pobeda za osmoplasiranim Klipersima, a treba da odigraju još 12 mečeva.

Uz to, potrebno im je da se potrefe i rezultati Minesote, Sakramenta i Klipersa.

Prosto nemoguće...



Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar