ИТА: Славље у Напуљу послије мјесец и по дана!

Милик и Мертенс укротили Зебре! Екипа Карла Анћелотија се помучила са Удинезеом, али је ипак стигла до заслуженог тријумфа - 4:2.  Наполи јачи од Удинезеа, Мертенс паковао и погодио.  Фудбалери Наполија савладали су у сусрету 28. кола Серије А екипу Удинезеа са 4:2.  Наполи два пута по "гасу" против Удинеза.  Побједа Наполија у дуелу 28. кола Серије А против Удинезеа.

Фудбал 18.03.2019 | 12:00
ИТА: Славље у Напуљу послије мјесец и по дана!
Био је то тек други тријумф екипе са југа Италије у последњих пет мечева, тако да су смањили предност водећег Јувентуса, који је поражен у Ђенови на 15 бодова.

У тиму Наполија свих 90 минута одиграо је штопер Никола Максимовић, а у првом полувремену виђена су четири поготка.

Наполи је повео у 17. минуту преко Јунеса на асистенцију Дриеса Мертенса, да би Белгијанац још једном асистирао, у 16. минуту када је мрежу гостујуће екипе затресао Хозе Каљехон. 

Удинезе је до полувремена у потпуности успео да надокнади заостатак. Прво је Кевин Лазања у 30. минуту успео да прецизним ударцем са десетак метара смањи на 1:2, да би шест минута касније и Секо Фофана успео да затресе мрежу за изједначење. 

Ипак, у наставку, Наполи је постигао нова два гола. 

Прво је у 57. минуту Аркадијуш Милик после корнера главом успео да проследи лопту у мрежу, да би Мертенс после одличне соло акције по десној страни успео и сам да се упише у стрелце прецизним ударцем са десетак метара за коначних 4:2.

Наполи је славио на свом терену у Серији А после месец и по дана паузе. После ремија са Торином и пораза од Јувентуса, екипа Карла Анћелотија је после доста проблема изашла на крај против Удинезеа и приближила се водећој Старој дами на 15 бодова заостатка - 4:2 (2:2).

Наполитанци су били принуђени два пута да додају гас на овој утакмици. Одлично су отворили меч и головима Јунеса и Каљехона већ у 26. минуту имали два гола предности. Ипак, Зебре су експресно изједначиле. Мрежу несрећног Давида Оспине прво је погодио Лазања на истеку пола часа игре, док је шест минута касније Секо Фофана поравнао резултат. Колумбијац је пао у несвест у финишу првог полувремена нако што је добио жесток ударац у чели и брзо је превезен у болницу. Последње информације кажу да је у свесном стању, али ће остати под лекарском присмотром у наредних 48 сати.

Камен са срца домаћој публици пао је у 57. минуту када је Каљехон из корнера на правом месту пронашао Милика, који је вратио предност домаћину. Да бодови остају у Напуљу било је јасно у 70. минуту, након солопродора и карактеристичне егзекуције Дриса Мертенса.

Наполитанци су у финишу меча успели још једном да затресу мрежу противника, али је тај погодак поништен од стране ВАР технологије. Ипак, то није имало никаквог утицаја на извесну ситуацију у финишу утакмице.

Ове године трка за Скудето није узбудљива. Напротив!

Упркос данашњем поразу, Јувентус испред другопласираног Наполија има 15 поена предности уочи посљедњих 10 кола Серије А.

Зато су у Напуљу много концентрисанији на трку за трофеј у Лиги Европе, гдје им је у четвртфиналу сљедећа препрека лондонски Арсенал.

У граду подно Везува такође знају да требају будно мотрити на клубове из Милана који су им најближи пратиоци и једини који их могу угрозити на другом мјесту.

Изабраници Карла Анћелотија вечерас на Сан Паолу прионули на посао и већ средином првог дијела имали два гола предности, а потом су макнули ногу са "гаса".

"Зебре" су то искористиле и поравнале резултат, али само у првом полувремену.

НАПОЛИ - УДИНЕЗЕ 4:2 (2:2)

Адам Јунес је својим првим голом у Серији А довео Наполи у вођство након 17 минута игре. Млади Нијемац је у стилу Лоренца Инсињеа послао "кифлу" у даљи угао. Занимљиво, био је то и његов први шут у оквир гола у "Калчу".

Хозе Каљехон десетак минута касније на асистенцију Дриса Мертенса, уз доста среће подуплао вођство и у тим тренуцима се чинило да ће Наполитанци доћи до рутинске побједе.

Али, Кевин Лазања и Секо Фофана су у 30. и 36. минуту казнили успавану и недовољно агресивну одбрану домаћина и довели меч у егал.

Крајем провг дијела је виђена и велика драма.

Наиме, у уводим минутама меча Давид Оспина је истрчао са свог гола и у дуелу за лопту се сударио са Лазањом. Посљедице тог дуел голман Наполија су се манифестовале пред одлазак на одмор када се срушио на земљу и пао у несвијест.

Убрзо му је пружена помоћ и док је на носилима напуштао терен изгледало је да је подигао руку како би публици показао да је све у реду.

У другом полувремену, доста озбиљнији Наполи и нова два гола у мрежи гостију из Удина.

Аркадијуш Милик у 57. и Дрис Мертенс у 70. су донијели нова три бода и миран сан пред репрезентативну паузу.

Уз то, Милан и Интер вечерас на Сан Сиру играју "Дерби делла мадонина", а реми је резултат који прижељкују у Напуљу.

СЕРИЈА А - 28. КОЛО:

Ђенова - Јувентус 2:0 (0:0)
/Стураро 72, Пандев 81/

Аталанта - Кјево 1:1 (0:1)
/Иличић 56 - Међорини 32/

Емполи - Фрозиноне 2:1 (2:0)
/Капуто 20 пен, Пајац 39 - Валцанија 70/

Лацио - Парма 4:1 (4:0)
/Марушић 22, Алберто 26 пен, 38, Лулић 44 - Спрокати 77/

Наполи - Удинезе 4:2 (2:2)
/Јунес 17, Каљехон 26, Милик 57, Мертенс 70 - Ласања 30, Фофана 36/

Милан - Интер 2:3 (0:1)
/Бакајоко 57, Мусакио 71 - Весино 3, Де Фрај 51, Мартинез 67 пен/

Одиграно у суботу:

Сасуоло - Сампдорија 3:5 (1:3)
/Бога 38, Данкан 63, Бабакар 90+2 - Дефрел 15, Кваљарела 36, Линети 39, Прат 46, Габјадини 72/

СПАЛ - Рома 2:1 (1:0)
/Фарес 22, Петања 60 пен - Пероти 53 пен/

Торино - Болоња 2:3 (1:2)
/Пулгар 6 аутогол, Ицо 89 - Поли 29, Пулгар 34 пен, Орсолини 65/

Одиграно су петак:

Каљари - Фиорентина 2:1 (0:0)
/Жоао Педро 52, Ћепители 66 - Кјеза 88/

ТАБЕЛА: Јувентус 75, Наполи 60, Интер 53, Милан 51, Рома 47, Лацио (-1) 45, Аталанта 44, Торино 44, Сампдорија 42, Фиорентина 37, Ђенова 33, Парма 33, Сасуоло 32, Каљари 30, СПАЛ 26, Удинезе (-1) 25, Емполи 25, Болоња 24, Фрозиноне 17, Кјево 11*.

*НАПОМЕНА Италијанска федерација казнила је Кјево одузимањем три бода.

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар