ITA: Slavlje u Napulju poslije mjesec i po dana!

Milik i Mertens ukrotili Zebre! Ekipa Karla Anćelotija se pomučila sa Udinezeom, ali je ipak stigla do zasluženog trijumfa - 4:2.  Napoli jači od Udinezea, Mertens pakovao i pogodio.  Fudbaleri Napolija savladali su u susretu 28. kola Serije A ekipu Udinezea sa 4:2.  Napoli dva puta po "gasu" protiv Udineza.  Pobjeda Napolija u duelu 28. kola Serije A protiv Udinezea.

Fudbal 18.03.2019 | 12:00
ITA: Slavlje u Napulju poslije mjesec i po dana!
Bio je to tek drugi trijumf ekipe sa juga Italije u poslednjih pet mečeva, tako da su smanjili prednost vodećeg Juventusa, koji je poražen u Đenovi na 15 bodova.

U timu Napolija svih 90 minuta odigrao je štoper Nikola Maksimović, a u prvom poluvremenu viđena su četiri pogotka.

Napoli je poveo u 17. minutu preko Junesa na asistenciju Driesa Mertensa, da bi Belgijanac još jednom asistirao, u 16. minutu kada je mrežu gostujuće ekipe zatresao Hoze Kaljehon. 

Udineze je do poluvremena u potpunosti uspeo da nadoknadi zaostatak. Prvo je Kevin Lazanja u 30. minutu uspeo da preciznim udarcem sa desetak metara smanji na 1:2, da bi šest minuta kasnije i Seko Fofana uspeo da zatrese mrežu za izjednačenje. 

Ipak, u nastavku, Napoli je postigao nova dva gola. 

Prvo je u 57. minutu Arkadijuš Milik posle kornera glavom uspeo da prosledi loptu u mrežu, da bi Mertens posle odlične solo akcije po desnoj strani uspeo i sam da se upiše u strelce preciznim udarcem sa desetak metara za konačnih 4:2.

Napoli je slavio na svom terenu u Seriji A posle mesec i po dana pauze. Posle remija sa Torinom i poraza od Juventusa, ekipa Karla Anćelotija je posle dosta problema izašla na kraj protiv Udinezea i približila se vodećoj Staroj dami na 15 bodova zaostatka - 4:2 (2:2).

Napolitanci su bili prinuđeni dva puta da dodaju gas na ovoj utakmici. Odlično su otvorili meč i golovima Junesa i Kaljehona već u 26. minutu imali dva gola prednosti. Ipak, Zebre su ekspresno izjednačile. Mrežu nesrećnog Davida Ospine prvo je pogodio Lazanja na isteku pola časa igre, dok je šest minuta kasnije Seko Fofana poravnao rezultat. Kolumbijac je pao u nesvest u finišu prvog poluvremena nako što je dobio žestok udarac u čeli i brzo je prevezen u bolnicu. Poslednje informacije kažu da je u svesnom stanju, ali će ostati pod lekarskom prismotrom u narednih 48 sati.

Kamen sa srca domaćoj publici pao je u 57. minutu kada je Kaljehon iz kornera na pravom mestu pronašao Milika, koji je vratio prednost domaćinu. Da bodovi ostaju u Napulju bilo je jasno u 70. minutu, nakon soloprodora i karakteristične egzekucije Drisa Mertensa.

Napolitanci su u finišu meča uspeli još jednom da zatresu mrežu protivnika, ali je taj pogodak poništen od strane VAR tehnologije. Ipak, to nije imalo nikakvog uticaja na izvesnu situaciju u finišu utakmice.

Ove godine trka za Skudeto nije uzbudljiva. Naprotiv!

Uprkos današnjem porazu, Juventus ispred drugoplasiranog Napolija ima 15 poena prednosti uoči posljednjih 10 kola Serije A.

Zato su u Napulju mnogo koncentrisaniji na trku za trofej u Ligi Evrope, gdje im je u četvrtfinalu sljedeća prepreka londonski Arsenal.

U gradu podno Vezuva takođe znaju da trebaju budno motriti na klubove iz Milana koji su im najbliži pratioci i jedini koji ih mogu ugroziti na drugom mjestu.

Izabranici Karla Anćelotija večeras na San Paolu prionuli na posao i već sredinom prvog dijela imali dva gola prednosti, a potom su maknuli nogu sa "gasa".

"Zebre" su to iskoristile i poravnale rezultat, ali samo u prvom poluvremenu.

NAPOLI - UDINEZE 4:2 (2:2)

Adam Junes je svojim prvim golom u Seriji A doveo Napoli u vođstvo nakon 17 minuta igre. Mladi Nijemac je u stilu Lorenca Insinjea poslao "kiflu" u dalji ugao. Zanimljivo, bio je to i njegov prvi šut u okvir gola u "Kalču".

Hoze Kaljehon desetak minuta kasnije na asistenciju Drisa Mertensa, uz dosta sreće poduplao vođstvo i u tim trenucima se činilo da će Napolitanci doći do rutinske pobjede.

Ali, Kevin Lazanja i Seko Fofana su u 30. i 36. minutu kaznili uspavanu i nedovoljno agresivnu odbranu domaćina i doveli meč u egal.

Krajem provg dijela je viđena i velika drama.

Naime, u uvodim minutama meča David Ospina je istrčao sa svog gola i u duelu za loptu se sudario sa Lazanjom. Posljedice tog duel golman Napolija su se manifestovale pred odlazak na odmor kada se srušio na zemlju i pao u nesvijest.

Ubrzo mu je pružena pomoć i dok je na nosilima napuštao teren izgledalo je da je podigao ruku kako bi publici pokazao da je sve u redu.

U drugom poluvremenu, dosta ozbiljniji Napoli i nova dva gola u mreži gostiju iz Udina.

Arkadijuš Milik u 57. i Dris Mertens u 70. su donijeli nova tri boda i miran san pred reprezentativnu pauzu.

Uz to, Milan i Inter večeras na San Siru igraju "Derbi della madonina", a remi je rezultat koji priželjkuju u Napulju.

SERIJA A - 28. KOLO:

Đenova - Juventus 2:0 (0:0)
/Sturaro 72, Pandev 81/

Atalanta - Kjevo 1:1 (0:1)
/Iličić 56 - Međorini 32/

Empoli - Frozinone 2:1 (2:0)
/Kaputo 20 pen, Pajac 39 - Valcanija 70/

Lacio - Parma 4:1 (4:0)
/Marušić 22, Alberto 26 pen, 38, Lulić 44 - Sprokati 77/

Napoli - Udineze 4:2 (2:2)
/Junes 17, Kaljehon 26, Milik 57, Mertens 70 - Lasanja 30, Fofana 36/

Milan - Inter 2:3 (0:1)
/Bakajoko 57, Musakio 71 - Vesino 3, De Fraj 51, Martinez 67 pen/

Odigrano u subotu:

Sasuolo - Sampdorija 3:5 (1:3)
/Boga 38, Dankan 63, Babakar 90+2 - Defrel 15, Kvaljarela 36, Lineti 39, Prat 46, Gabjadini 72/

SPAL - Roma 2:1 (1:0)
/Fares 22, Petanja 60 pen - Peroti 53 pen/

Torino - Bolonja 2:3 (1:2)
/Pulgar 6 autogol, Ico 89 - Poli 29, Pulgar 34 pen, Orsolini 65/

Odigrano su petak:

Kaljari - Fiorentina 2:1 (0:0)
/Žoao Pedro 52, Ćepiteli 66 - Kjeza 88/

TABELA: Juventus 75, Napoli 60, Inter 53, Milan 51, Roma 47, Lacio (-1) 45, Atalanta 44, Torino 44, Sampdorija 42, Fiorentina 37, Đenova 33, Parma 33, Sasuolo 32, Kaljari 30, SPAL 26, Udineze (-1) 25, Empoli 25, Bolonja 24, Frozinone 17, Kjevo 11*.

*NAPOMENA Italijanska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Izvor: B92/mozzartsport/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar