РУС: Зенит се извукао у Москви!

Бариосов првенац омамио Спартак! Колумбијски везиста погрешио код гола домаћина, али се онда брзо исправио.

Фудбал 18.03.2019 | 12:15
РУС: Зенит се извукао у Москви!
Зенитов сан да покори Спартак у Москви остаје недосањан и после шест и по година, али бар су пулени Сергеја Семака извукли живу главу овог пута. Спартак је имао повољну позицију у раној фази, али је гол Вилмара Бариоса непосредно пре истека прве трећине игре поставио коначних 1:1 (1:1). 

После свега виђеног у Откритје Арени домаћи фудбалери имаће за чим да жале. Имали су иницијативу, лопту у свом поседу, више изгледних шанси, али је Зенит испунио секундарни циљ и из главног града Русије враћа се кући бар с једним бодом.

Ситуације код оба гола највише су се вртеле око Бариоса. Млади колумбијски везиста није се прославио код гола Дениса Глушакова за вођство Спартака већ после 13. минута, мада се чини да је и данашњи капитен Бранислав Ивановић изгубио фокус код поготка и допустио офанзивцу противника да се лакше ушуња иза леђа одбране и погоди мету. Оно што је упркскао код гола Спартака, Бариос је исправио врло брзо. Зенит је успео да изгради солидну акцију и уђе у казнени простор ривала, а онда када је лопта почела да се одбија као на флиперима, Бариос се нашао на правом месту и својим првим голом у дресу тима из Санкт Петербурга обезбедио макар тај бод. 

У наставку утакмице Спартак је имао три или четири врхунске шансе да врати предност, али су се Луиз Адријано, Софијан Хани и поготово Лоренцо Мелгарехо у два наврата прописно испромашивали. Зенит је више био окренут ка одбрани, па је у другом полувремену само једном припретио и то врло опасно! На истеку пуног часа игре Емилијано Ригони примио лопту из центаршута и из првог контакта пуца ка голу и затресао стативу и то је практично било све што је Зенит показао...

РУСИЈА 1 - 20. КОЛО

Петак

Анжи - Крила Совјетов 0:2 (0:1)
/Кануњиков 28, Сејдајев 88 пен/

Субота

Оренбург - Динамо 1:0 (0:0)
/Деспотовић 52/

Урал – ЦСКА 0:1 (0:0)
/Фернандес 75/

Рубин - Ростов 0:2 (0:0)
/Еременко 83, 89/

Арсенал - Јенисеј 2:0 (1:0)
/Мирзов 29, Горбатенко 87/

Недеља

УФА - Ахмат 0:1 (0:0)
/Швец 72/

Локомотива - Краснодар 1:0 (0:0)
/Миранчук 69пен/

Спартак Москва - Зенит 1:1 (1:1)
/Глушаков 13 – Бариос 27/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар