RUS: Zenit se izvukao u Moskvi!

Bariosov prvenac omamio Spartak! Kolumbijski vezista pogrešio kod gola domaćina, ali se onda brzo ispravio.

Fudbal 18.03.2019 | 12:15
RUS: Zenit se izvukao u Moskvi!
Zenitov san da pokori Spartak u Moskvi ostaje nedosanjan i posle šest i po godina, ali bar su puleni Sergeja Semaka izvukli živu glavu ovog puta. Spartak je imao povoljnu poziciju u ranoj fazi, ali je gol Vilmara Bariosa neposredno pre isteka prve trećine igre postavio konačnih 1:1 (1:1). 

Posle svega viđenog u Otkritje Areni domaći fudbaleri imaće za čim da žale. Imali su inicijativu, loptu u svom posedu, više izglednih šansi, ali je Zenit ispunio sekundarni cilj i iz glavnog grada Rusije vraća se kući bar s jednim bodom.

Situacije kod oba gola najviše su se vrtele oko Bariosa. Mladi kolumbijski vezista nije se proslavio kod gola Denisa Glušakova za vođstvo Spartaka već posle 13. minuta, mada se čini da je i današnji kapiten Branislav Ivanović izgubio fokus kod pogotka i dopustio ofanzivcu protivnika da se lakše ušunja iza leđa odbrane i pogodi metu. Ono što je uprkskao kod gola Spartaka, Barios je ispravio vrlo brzo. Zenit je uspeo da izgradi solidnu akciju i uđe u kazneni prostor rivala, a onda kada je lopta počela da se odbija kao na fliperima, Barios se našao na pravom mestu i svojim prvim golom u dresu tima iz Sankt Peterburga obezbedio makar taj bod. 

U nastavku utakmice Spartak je imao tri ili četiri vrhunske šanse da vrati prednost, ali su se Luiz Adrijano, Sofijan Hani i pogotovo Lorenco Melgareho u dva navrata propisno ispromašivali. Zenit je više bio okrenut ka odbrani, pa je u drugom poluvremenu samo jednom pripretio i to vrlo opasno! Na isteku punog časa igre Emilijano Rigoni primio loptu iz centaršuta i iz prvog kontakta puca ka golu i zatresao stativu i to je praktično bilo sve što je Zenit pokazao...

RUSIJA 1 - 20. KOLO

Petak

Anži - Krila Sovjetov 0:2 (0:1)
/Kanunjikov 28, Sejdajev 88 pen/

Subota

Orenburg - Dinamo 1:0 (0:0)
/Despotović 52/

Ural – CSKA 0:1 (0:0)
/Fernandes 75/

Rubin - Rostov 0:2 (0:0)
/Eremenko 83, 89/

Arsenal - Jenisej 2:0 (1:0)
/Mirzov 29, Gorbatenko 87/

Nedelja

UFA - Ahmat 0:1 (0:0)
/Švec 72/

Lokomotiva - Krasnodar 1:0 (0:0)
/Mirančuk 69pen/

Spartak Moskva - Zenit 1:1 (1:1)
/Glušakov 13 – Barios 27/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar