Преносио напад: Остаје у притвору

Осамнаестогодишњаку, оптуженом да је на “Фејсбуку” уживо преносио напад у једној од џамија на Новом Зеланду, одбијен је захтјев за пуштање на слободу уз кауцију, пише “Њу Зиланд хералд”.  

Свијет 18.03.2019 | 09:08
Преносио напад: Остаје у притвору
Мушкарац је ухапшен у петак, 15. марта, а полиција је саопштила да не вјерује да је директно умијешан у нападе на двије џамије у којима је у граду Крајстчерчу убијено 50 људи.

“Њу Зиланд хералд” пише да је ухапшени оптужен да је на “Фејсбуку” поставио видео-снимак злочина уживо и фотографије забиљежене током напада у једној од двије џамије, уз поруку да је “мета савладана”.

Он је објављивао и друге поруку на сервису за дописивање које “подстичу екстремно насиље”. 

Захтјев оптуженог за пуштање уз кауцију је одбијен, али је судија одобрио да се његово име не објављује у медијима.

Опружени ће се пред судом поново појавити у априлу.

Држављанин Аустралије Брентон Тарант оптужен је за убиство након пуцњаве у џамијама и пред судом ће се појавили 5. априла, а полиција сматра да ће суд тада да изнесе нове оптужбе против Аустралијанца.

(Срна)
 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Технолоско доба

18.03.2019 08:48

Е јест напредовала ова техмологоја..ниста висе Роки Супермен..и слицни ма којим је филмовима омладима одрасла.А ти хероји били праведни..сад имамо узиво акционе филмове..самоубиства узиво..филмска индустријо збогом..

ОДГОВОРИТЕ
Name

децко

18.03.2019 10:06

Он има 18 година и не видим разлог да му се не објави име! Родитељи, пазите ста прицате пред својом дјецом да вам дјеца не би постала ходајуце мине! Лудјаци се мнозе, нису само муслимани лудјаци... свако има своје психијатријске слуцајеве!

ОДГОВОРИТЕ