Prenosio napad: Ostaje u pritvoru

Osamnaestogodišnjaku, optuženom da je na “Fejsbuku” uživo prenosio napad u jednoj od džamija na Novom Zelandu, odbijen je zahtjev za puštanje na slobodu uz kauciju, piše “Nju Ziland herald”.  

Svijet 18.03.2019 | 09:08
Prenosio napad: Ostaje u pritvoru
Muškarac je uhapšen u petak, 15. marta, a policija je saopštila da ne vjeruje da je direktno umiješan u napade na dvije džamije u kojima je u gradu Krajstčerču ubijeno 50 ljudi.

“Nju Ziland herald” piše da je uhapšeni optužen da je na “Fejsbuku” postavio video-snimak zločina uživo i fotografije zabilježene tokom napada u jednoj od dvije džamije, uz poruku da je “meta savladana”.

On je objavljivao i druge poruku na servisu za dopisivanje koje “podstiču ekstremno nasilje”. 

Zahtjev optuženog za puštanje uz kauciju je odbijen, ali je sudija odobrio da se njegovo ime ne objavljuje u medijima.

Opruženi će se pred sudom ponovo pojaviti u aprilu.

Državljanin Australije Brenton Tarant optužen je za ubistvo nakon pucnjave u džamijama i pred sudom će se pojavili 5. aprila, a policija smatra da će sud tada da iznese nove optužbe protiv Australijanca.

(Srna)
 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Tehnolosko doba

18.03.2019 08:48

E jest napredovala ova tehmologoja..nista vise Roki Supermen..i slicni ma kojim je filmovima omladima odrasla.A ti heroji bili pravedni..sad imamo uzivo akcione filmove..samoubistva uzivo..filmska industrijo zbogom..

ODGOVORITE
Name

decko

18.03.2019 10:06

On ima 18 godina i ne vidim razlog da mu se ne objavi ime! Roditelji, pazite sta pricate pred svojom djecom da vam djeca ne bi postala hodajuce mine! Ludjaci se mnoze, nisu samo muslimani ludjaci... svako ima svoje psihijatrijske slucajeve!

ODGOVORITE