Звезда рутински: Јовељић перфектан као стартер!

Звезда лако на Бањици, победа у Милојевићевом 100. мечу. Фудбалери Црвене звезде наставили су победнички низ.  Млади нападач двоструки стрелац против Рада на Бањици.  На Бањици расту Звездина деца: Некад Грујић, данас Јовељић! Головима младог нападача црвено-бели рутински славили против Грађевинара.

Фудбал 18.03.2019 | 09:15
Звезда рутински: Јовељић перфектан као стартер!
У сусрету 27. кола Суперлиге Србије на Бањици, шампион Србије славио је лаку и убедљиву победу од 3:0.

Био је то 24. првенствени тријумф црвено-белих ове сезоне и нови поклон тренеру Владану Милојевићу који је по стоти пут водио екипу са клупе.

Меч су обележили двоструки стрелац Дејан Јовељић и Ел Фарду Бен, а што се тиче „грађевинара“ после овог меча остају им велике бриге и грчевита борба за опстанак. 

Рад је у првој акцији на утакмици припретио, али није било никог у петерцу Црвене звезде да скрене лопту ка мрежи Борјана. 

Од тог момента, играчи шампиона Србије убрзали су ритам, кренули одлучније ка голу „грађевинара“, међутим, одбрана домаћина је у тим тренуцима била добро организована. 

Црвена звезда је ипак повела у 20. минуту после дуге и стрпљие акције. После центаршута прво са леве, а потом и десне стране, лопту је у казненом простору прихватио Дејан Јовељић и са неколико метара успео је да је пошаље у мрежу Рада.

Павков и Иванић су у 24. минуту упутили два ударца ка голу Рада, али без успеха, да би Павков пет минута касније покушао и волеј ударцем, али је био јако непрецизан.

У финишу првог дела, нова три покушаја изабраника Владана Милојевића. Бен је два пута припретио, једном Павков, али је његов лоб ударац завршио за мало преко гола.

У наставку, мрежа Рада затресла се у 53. минуту. Опет је у главној улози био млади нападач Дејан Јовељић, из окреша је шутирао и погодио десни доњи угао за 0:2.

Био је то његов пети гол ове сезоне, којим је Црвена звезда обезбедила мирнији наставак утакмице.

Истина, имао је Иванић прилику да нешто више уради у 64. минуту из слободног ударца, али није био прецизан.

То није био крај јер су гости са стадиона „Рајко Митић“ успели још једном да затресу мрежу домаћина. Играо се 86. минут када је Ебисилио одлично проиграо Ел Фардуа Бена, који је са десетак метара био прецизан за коначних 0:3.

Млади нападач Црвене звезде, Дејан Јовељић, рекао је ове зиме да би био срећан уколико на пролеће постигне пет голова за први тим црвено-белих. 

Ове недеље на Бањици дао их је два у победи црвено-белих 3:0 и потврдио да када почне од првог минута - погађа мрежу. У четири утакмице као стартер ове сезоне, Јовељић је дао пет голова.

У 27. колу био је најзаслужнији за победу над "дављеником" Радом и повратак на седам бодова предности у односу на другопласирани Раднички из Ниша. 

Трећи погодак за госте дао је Мохамед Ел Фарду Бен у 86. минуту. Најбољем стрелцу српског шампиона то је 12. гол у првенству.

Може се слободно рећи да су црвено-бели рутински стигли до победе и тако наградили тренера Владана Милојевића за јубиларну 100. утакмицу на клупи Црвене звезде. 

Рад је запретио после само 25 секунди игре, али потом је Звезда преузела иницијативу и потпуно контролисала дешавања на терену. 

У 20. минуту Јовељић је имао и мало среће да постигне погодак, међутим, у 53. је демонстрирао одличну технику када се сјајно заградио и ослободио далеко искуснијег Бранислава Јовановића. 

Да уме сјајно да контролише лопту показао је и Бен у финишу утакмице, када је лепим пријемом створио себи шансу после додавања Ебисила и затим самоуверено шутирао поред голмана Марковића.

За убедљиву победу црвено-белих уочи одласка на двонедељну паузу због термина за репрезентације. 

По повратку на терен, Звезда ће 30. марта угостити Мачву, док ће Рад борбу за опстанак наставити у Нишу, против Радничког.

Валдан Милојевић је поново одлучио да противника нападне са двојицом класичних нападача у тиму, па су најистуренији од старта били Милан Павков (у 64. минуту га заменио Ебисилио) и Дејан Јовељић. Филип Стојковић је и овај пут играо евог бека, док је новајлија Милан Гајић био уз десну аут-линију.

Трава Радовог стадиона као да је предоређена да на њој расту Звездина деца! Био је октобар 2015. године, када је на стадиону “Краљ Петар И” Марко Грујић голом са 30 метара најавио високе домете и уговор са некадашњм прваком Европе Ливерпулом. На истом месту вечерас смо видели сјај још једног пупољка из црвено-беле басте и победу актуелног шампиона од 3:0.

Голови Дејана Јовељића нису имали уметничку вредност као пре четири године дело Марка Грујића, али су показали да момак из Бијељине крупним корацима граби ка слави. Управо предаторски њух момка из Бијељине био је довољан да украси 100. утакмицу Владана Милојевића на клупи Црвене звезде. И да подигне самопоуздање 19- годишњег момка који је ове сезоне био четири пута статер у првенству, а постигао је пет голова.

Жиг Дејана Јовељића најјачи је утисак са меча који је Црвена звезда уз мање проблеме у уводној фази решила у своју корист. Готово рутински. И задржала седам бодова предности у односу на Раднички из Ниша.

Сигурно су играчи Црвене звезде били изненађени чињеницом да искусна постава бањичког клуба, препуна суперлигашки старих вукова, изађе високо на половину српског шампиона. Такав резон могао је Грађевинарима да у првм минуту донесе вођство, али је замало закаснио Тричковић да искористи бег Илића по левој страни. Иако је попут смртоносне змије Звезда убро узела лопту, није то била партија по нотама Владана Милојевића.

Видело се то по реакцијама Звездиног шефа стручног штаба. Трљао је главу, ширио руке, јер везни ред гостију  није успео да се наметне без Марка Марина. Врло брзо је у ромб формацији Милојевић одлучио да замени позиције Иванићу и Јованчићу, како би бар нешто искреирали за тандем нападача Павкова и Јовељића.

Утакмица баш слабог темпа, са много прекида, донела би вероватно и јаче главобоље стручном штабу црвено-белих да млади Дејан Јовељић није несебично почео да узвраћа поверење. До тада прилично невидљив, у штоперској мрећи искусног Бранислава Јовановића, Звездин млади нападач показао је шта најбоље уме да рради. Да експресно реагује у доброј ситуацији.

Рад се после шута Јовичића некако спасио, али био ју Јовељић да стигне до свог четвртог гола у првенству.

Није много тога имало да се види на Бањици по изузетно лепом мартовском дану. Звезда је играла без иновантивности, ослањајући се на суви квалитет. Рад, бар у офанзиви, није могао да продужи интервал са почетка меча када је био опасан и храбар. Само је још једном Милан Борјан био на искушењима док је чувао гол испред трибине „Јунајтед Форса“.

Најавио је Дејан Јовељић да био ово могло да буде његово вече спретном реакцијом у првом полувремену. У наставку смо се само надоградио. Вешто је сачекао једну свећу, заградио се и онда маниром искусног голгетера погодио даљи угао. Тако се демонстрира таленат и краду минуте искуснијим нападачима.

Звезда је на тај начин затворила утакмицу. До краја Рад није имао снаге за нешто више, црвено-бели нису запињали, али су свеједно успели да преко Ел Фардуа Бена стигну до коначних 3:0.

РАД - ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 0:3 (0:1)
/Јовељић 20, 53, Бен 86/

Стадион: Краљ Петар Први
Капацитет: 3.919
Судија: Илија Брдар (Нови Сад)

РАД (3-5-2): Марковић - Шипчић, Јовановић, Стевић - Илић (од 46. Живковић), Тановић (од 69. Касалица), Баиновић, Петровић, Тричковић - Веселиновић (од 81. Буснић), Трифуновић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА (4-4-2): Борјан - Гајић, Савић, Милуновић, Стојковић - Бен, Јовичић (од 65. Вулић), Јованчић, Иванић (од 82. Вукановић) - Јовељић, Павков (од 65. Ебисилио).

Младост после скоро месец дана, Вождовац на коленима! Лучанци сигурни против Змајева.

Фудбалери Младости из Лучана прекинули су низ од три лигашка пораза и после безмало месец дана коначно осетили сласт тријумфа. Жртва играча Ненада Миловановића био је Вождовац, који је у Лучанима положио оружје још једном - 3:1 (2:1).

Имали су Змајеви гол предности након пола часа игре, али после хица Андрије Луковића гости из Заплањске потпуно су нестали с радара. Гол као да их је уљуљкао и примирио, што су Лучанци брзо искористили и показали да су за клубове испод ранга оних са самог врха табеле ипак прејаки у овом тренутку.

Младост се у живот вратила до одласка на велики одмор и то уз блицкриг Бојовића и Радивојевића у распону од 40. до 45. минута. Тријумф домаћина потврдио је Александар Пејовић са беле тачке у 59. минуту.

Младост остаје на петом месту, али сада са седам бодова више у односу на Напредак, док ће Вождовац чекати борба за опстанак...

Чука није прескочила Партизан, плеј-оф још отворен! Брђани су имали шансу да победом у Новом Саду "прескоче" Партизан на табели, али се питала и Војводина која је остала у трци за плеј-оф.

Три кола до краја "прелиминарне" фазе домаћег првенства још не знамо које екипе ће у плеј-оф, а ко ће се борити за опстанак кроз плеј-аут.

У "горњем дому" су већ одавно сигурни Црвена звезда, Раднички, Партизан, Чукарички и Младост, још мало ће стрепети Напредак и Младост, док је први "изнад црте" Пролетер, чије место желе Мачва и градски ривал Војводина, али то "лале" не потврђују играма овог пролећа.

Војводина је у последњем мечу 27. колу Суперлиге ремизирала против Чукаричког (0:0), за тек други бод у 2019. години, најмање од свих суперлигаша у истом интервалу.

Брђани су имали шансу да победом у Новом Саду "прескоче" Партизан на табели и да на репрезентативну паузу оду као трећепласирани, али се питала и Војводина која је овим бодом остала "жива" у трци за плеј-оф.

И даље се за све пита Пролетер који има 34 бода, док је Војводина четири бода далеко, а између је још и Мачва која има 31 бод.

Из трке за горњи део табеле испао је Вождовац који је на гостовању искусној Младости убедљиво поражен (3:1), головима Бојовића, Радивојевића и Пејовића, иако су "змајеви" повели у Лучанима голом Луковића.

Партизан преживео на трећем месту, Воша и Чука успавали Карађорђе, Стевановићева парада хајлајт меча. Без голова у Новом Саду.

Незамисливо се није догодило, бар не још. А могло је.  Чукарички је пропустио у 27. колу Суперлиге пропустио шансу да гурне Партизан на четврто место на табели, пошто је на гостовању код Војводине одиграо прилично анемичан меч, па је око 1.500 гледалаца на “Карађорђу” кућама отишло разочарано – 0:0.

Било је ту понеких покушаја, није да није, али једина права шанса виђена је у 20. минуту када су Бојан Матић и Вук Митошевић креирали један на један ситуацију Огњену Ђуричину,  али је Чукин голман Немања Стевановић као победник изашао из дуела са крилним фудбалером домаћег тима.

После тога? Неколико налета гостију, сви редом су завшрили у наручју Емила Роцкова. Све скупа недопустиво мршаво од тимова који спадају у нешто најбоље што српски фудбал тренутно може да понуди. Мада Воша полако губи право да тако нешто тврди, пошто у Суперлиги не зна за победу још од 1. децембра. У наредних девет кола освојила је само пет бодова и остала је десета на табели, четири бода испод неупоредиво мањег новосадског клуба Пролетера, који заузима последњу позицију која води у плеј-оф.

Чука ће сигурно тамо. Али за реноме клуба значило би када би до циља стигла и преко Партизана. Овако, црно-бели остају трећи.

СУПЕРЛИГА - 27. коло

Петак

ОФК Бачка - Динамо Врање 5:1 (4:0)
/Бјелош 31, Макарић 35, 45, Павишић 43. аутогол, Пантић 60 - Митровић 90. пенал/

Субота

Земун - Раднички Ниш 0:1 (0:0)
/Панков 83/

Партизан - Спартак Суботица 1:3 (1:1)
/Гомеш 8пен - Денковић 18, Ђенић 50, Обрадовић 90+4/

Радник - Напредак 1:0 (0:0)
/Миловановић 56/

Мачва - Пролетер 2:1 (1:1)
/Ђоковић 45 и 57 - Човић 13/

Недеља

Рад – Црвена звезда 0:3 (0:1)
/Јовељић 20, 53, Бен 86/

Младост Лучани - Вождовац 3:1 (2:1)
/Бојовић 40, Радивојевић 45, Пејовић 59 пенал – Луковић 32/

Војводина - Чукарићки 0:0

ТАБЕЛА: Црвена звезда 75, Раднички 68, Партизан 51, Чукарички 50, Младост 42, Напредак 35, Радник 35, Пролетер 34 (плеј-оф), Мачва 31, Војводина 30, Спартак 29, Вождовац 28, Бачка 25, Рад 21, Динамо 19, Земун 18.

Извор: мондо.рс/Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар