Zvezda rutinski: Joveljić perfektan kao starter!

Zvezda lako na Banjici, pobeda u Milojevićevom 100. meču. Fudbaleri Crvene zvezde nastavili su pobednički niz.  Mladi napadač dvostruki strelac protiv Rada na Banjici.  Na Banjici rastu Zvezdina deca: Nekad Grujić, danas Joveljić! Golovima mladog napadača crveno-beli rutinski slavili protiv Građevinara.

Fudbal 18.03.2019 | 09:15
Zvezda rutinski: Joveljić perfektan kao starter!
U susretu 27. kola Superlige Srbije na Banjici, šampion Srbije slavio je laku i ubedljivu pobedu od 3:0.

Bio je to 24. prvenstveni trijumf crveno-belih ove sezone i novi poklon treneru Vladanu Milojeviću koji je po stoti put vodio ekipu sa klupe.

Meč su obeležili dvostruki strelac Dejan Joveljić i El Fardu Ben, a što se tiče „građevinara“ posle ovog meča ostaju im velike brige i grčevita borba za opstanak. 

Rad je u prvoj akciji na utakmici pripretio, ali nije bilo nikog u petercu Crvene zvezde da skrene loptu ka mreži Borjana. 

Od tog momenta, igrači šampiona Srbije ubrzali su ritam, krenuli odlučnije ka golu „građevinara“, međutim, odbrana domaćina je u tim trenucima bila dobro organizovana. 

Crvena zvezda je ipak povela u 20. minutu posle duge i strpljie akcije. Posle centaršuta prvo sa leve, a potom i desne strane, loptu je u kaznenom prostoru prihvatio Dejan Joveljić i sa nekoliko metara uspeo je da je pošalje u mrežu Rada.

Pavkov i Ivanić su u 24. minutu uputili dva udarca ka golu Rada, ali bez uspeha, da bi Pavkov pet minuta kasnije pokušao i volej udarcem, ali je bio jako neprecizan.

U finišu prvog dela, nova tri pokušaja izabranika Vladana Milojevića. Ben je dva puta pripretio, jednom Pavkov, ali je njegov lob udarac završio za malo preko gola.

U nastavku, mreža Rada zatresla se u 53. minutu. Opet je u glavnoj ulozi bio mladi napadač Dejan Joveljić, iz okreša je šutirao i pogodio desni donji ugao za 0:2.

Bio je to njegov peti gol ove sezone, kojim je Crvena zvezda obezbedila mirniji nastavak utakmice.

Istina, imao je Ivanić priliku da nešto više uradi u 64. minutu iz slobodnog udarca, ali nije bio precizan.

To nije bio kraj jer su gosti sa stadiona „Rajko Mitić“ uspeli još jednom da zatresu mrežu domaćina. Igrao se 86. minut kada je Ebisilio odlično proigrao El Fardua Bena, koji je sa desetak metara bio precizan za konačnih 0:3.

Mladi napadač Crvene zvezde, Dejan Joveljić, rekao je ove zime da bi bio srećan ukoliko na proleće postigne pet golova za prvi tim crveno-belih. 

Ove nedelje na Banjici dao ih je dva u pobedi crveno-belih 3:0 i potvrdio da kada počne od prvog minuta - pogađa mrežu. U četiri utakmice kao starter ove sezone, Joveljić je dao pet golova.

U 27. kolu bio je najzaslužniji za pobedu nad "davljenikom" Radom i povratak na sedam bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Radnički iz Niša. 

Treći pogodak za goste dao je Mohamed El Fardu Ben u 86. minutu. Najboljem strelcu srpskog šampiona to je 12. gol u prvenstvu.

Može se slobodno reći da su crveno-beli rutinski stigli do pobede i tako nagradili trenera Vladana Milojevića za jubilarnu 100. utakmicu na klupi Crvene zvezde. 

Rad je zapretio posle samo 25 sekundi igre, ali potom je Zvezda preuzela inicijativu i potpuno kontrolisala dešavanja na terenu. 

U 20. minutu Joveljić je imao i malo sreće da postigne pogodak, međutim, u 53. je demonstrirao odličnu tehniku kada se sjajno zagradio i oslobodio daleko iskusnijeg Branislava Jovanovića. 

Da ume sjajno da kontroliše loptu pokazao je i Ben u finišu utakmice, kada je lepim prijemom stvorio sebi šansu posle dodavanja Ebisila i zatim samouvereno šutirao pored golmana Markovića.

Za ubedljivu pobedu crveno-belih uoči odlaska na dvonedeljnu pauzu zbog termina za reprezentacije. 

Po povratku na teren, Zvezda će 30. marta ugostiti Mačvu, dok će Rad borbu za opstanak nastaviti u Nišu, protiv Radničkog.

Valdan Milojević je ponovo odlučio da protivnika napadne sa dvojicom klasičnih napadača u timu, pa su najistureniji od starta bili Milan Pavkov (u 64. minutu ga zamenio Ebisilio) i Dejan Joveljić. Filip Stojković je i ovaj put igrao evog beka, dok je novajlija Milan Gajić bio uz desnu aut-liniju.

Trava Radovog stadiona kao da je predoređena da na njoj rastu Zvezdina deca! Bio je oktobar 2015. godine, kada je na stadionu “Kralj Petar I” Marko Grujić golom sa 30 metara najavio visoke domete i ugovor sa nekadašnjm prvakom Evrope Liverpulom. Na istom mestu večeras smo videli sjaj još jednog pupoljka iz crveno-bele baste i pobedu aktuelnog šampiona od 3:0.

Golovi Dejana Joveljića nisu imali umetničku vrednost kao pre četiri godine delo Marka Grujića, ali su pokazali da momak iz Bijeljine krupnim koracima grabi ka slavi. Upravo predatorski njuh momka iz Bijeljine bio je dovoljan da ukrasi 100. utakmicu Vladana Milojevića na klupi Crvene zvezde. I da podigne samopouzdanje 19- godišnjeg momka koji je ove sezone bio četiri puta stater u prvenstvu, a postigao je pet golova.

Žig Dejana Joveljića najjači je utisak sa meča koji je Crvena zvezda uz manje probleme u uvodnoj fazi rešila u svoju korist. Gotovo rutinski. I zadržala sedam bodova prednosti u odnosu na Radnički iz Niša.

Sigurno su igrači Crvene zvezde bili iznenađeni činjenicom da iskusna postava banjičkog kluba, prepuna superligaški starih vukova, izađe visoko na polovinu srpskog šampiona. Takav rezon mogao je Građevinarima da u prvm minutu donese vođstvo, ali je zamalo zakasnio Tričković da iskoristi beg Ilića po levoj strani. Iako je poput smrtonosne zmije Zvezda ubro uzela loptu, nije to bila partija po notama Vladana Milojevića.

Videlo se to po reakcijama Zvezdinog šefa stručnog štaba. Trljao je glavu, širio ruke, jer vezni red gostiju  nije uspeo da se nametne bez Marka Marina. Vrlo brzo je u romb formaciji Milojević odlučio da zameni pozicije Ivaniću i Jovančiću, kako bi bar nešto iskreirali za tandem napadača Pavkova i Joveljića.

Utakmica baš slabog tempa, sa mnogo prekida, donela bi verovatno i jače glavobolje stručnom štabu crveno-belih da mladi Dejan Joveljić nije nesebično počeo da uzvraća poverenje. Do tada prilično nevidljiv, u štoperskoj mreći iskusnog Branislava Jovanovića, Zvezdin mladi napadač pokazao je šta najbolje ume da rradi. Da ekspresno reaguje u dobroj situaciji.

Rad se posle šuta Jovičića nekako spasio, ali bio ju Joveljić da stigne do svog četvrtog gola u prvenstvu.

Nije mnogo toga imalo da se vidi na Banjici po izuzetno lepom martovskom danu. Zvezda je igrala bez inovantivnosti, oslanjajući se na suvi kvalitet. Rad, bar u ofanzivi, nije mogao da produži interval sa početka meča kada je bio opasan i hrabar. Samo je još jednom Milan Borjan bio na iskušenjima dok je čuvao gol ispred tribine „Junajted Forsa“.

Najavio je Dejan Joveljić da bio ovo moglo da bude njegovo veče spretnom reakcijom u prvom poluvremenu. U nastavku smo se samo nadogradio. Vešto je sačekao jednu sveću, zagradio se i onda manirom iskusnog golgetera pogodio dalji ugao. Tako se demonstrira talenat i kradu minute iskusnijim napadačima.

Zvezda je na taj način zatvorila utakmicu. Do kraja Rad nije imao snage za nešto više, crveno-beli nisu zapinjali, ali su svejedno uspeli da preko El Fardua Bena stignu do konačnih 3:0.

RAD - CRVENA ZVEZDA 0:3 (0:1)
/Joveljić 20, 53, Ben 86/

Stadion: Kralj Petar Prvi
Kapacitet: 3.919
Sudija: Ilija Brdar (Novi Sad)

RAD (3-5-2): Marković - Šipčić, Jovanović, Stević - Ilić (od 46. Živković), Tanović (od 69. Kasalica), Bainović, Petrović, Tričković - Veselinović (od 81. Busnić), Trifunović.

CRVENA ZVEZDA (4-4-2): Borjan - Gajić, Savić, Milunović, Stojković - Ben, Jovičić (od 65. Vulić), Jovančić, Ivanić (od 82. Vukanović) - Joveljić, Pavkov (od 65. Ebisilio).

Mladost posle skoro mesec dana, Voždovac na kolenima! Lučanci sigurni protiv Zmajeva.

Fudbaleri Mladosti iz Lučana prekinuli su niz od tri ligaška poraza i posle bezmalo mesec dana konačno osetili slast trijumfa. Žrtva igrača Nenada Milovanovića bio je Voždovac, koji je u Lučanima položio oružje još jednom - 3:1 (2:1).

Imali su Zmajevi gol prednosti nakon pola časa igre, ali posle hica Andrije Lukovića gosti iz Zaplanjske potpuno su nestali s radara. Gol kao da ih je uljuljkao i primirio, što su Lučanci brzo iskoristili i pokazali da su za klubove ispod ranga onih sa samog vrha tabele ipak prejaki u ovom trenutku.

Mladost se u život vratila do odlaska na veliki odmor i to uz blickrig Bojovića i Radivojevića u rasponu od 40. do 45. minuta. Trijumf domaćina potvrdio je Aleksandar Pejović sa bele tačke u 59. minutu.

Mladost ostaje na petom mestu, ali sada sa sedam bodova više u odnosu na Napredak, dok će Voždovac čekati borba za opstanak...

Čuka nije preskočila Partizan, plej-of još otvoren! Brđani su imali šansu da pobedom u Novom Sadu "preskoče" Partizan na tabeli, ali se pitala i Vojvodina koja je ostala u trci za plej-of.

Tri kola do kraja "preliminarne" faze domaćeg prvenstva još ne znamo koje ekipe će u plej-of, a ko će se boriti za opstanak kroz plej-aut.

U "gornjem domu" su već odavno sigurni Crvena zvezda, Radnički, Partizan, Čukarički i Mladost, još malo će strepeti Napredak i Mladost, dok je prvi "iznad crte" Proleter, čije mesto žele Mačva i gradski rival Vojvodina, ali to "lale" ne potvrđuju igrama ovog proleća.

Vojvodina je u poslednjem meču 27. kolu Superlige remizirala protiv Čukaričkog (0:0), za tek drugi bod u 2019. godini, najmanje od svih superligaša u istom intervalu.

Brđani su imali šansu da pobedom u Novom Sadu "preskoče" Partizan na tabeli i da na reprezentativnu pauzu odu kao trećeplasirani, ali se pitala i Vojvodina koja je ovim bodom ostala "živa" u trci za plej-of.

I dalje se za sve pita Proleter koji ima 34 boda, dok je Vojvodina četiri boda daleko, a između je još i Mačva koja ima 31 bod.

Iz trke za gornji deo tabele ispao je Voždovac koji je na gostovanju iskusnoj Mladosti ubedljivo poražen (3:1), golovima Bojovića, Radivojevića i Pejovića, iako su "zmajevi" poveli u Lučanima golom Lukovića.

Partizan preživeo na trećem mestu, Voša i Čuka uspavali Karađorđe, Stevanovićeva parada hajlajt meča. Bez golova u Novom Sadu.

Nezamislivo se nije dogodilo, bar ne još. A moglo je.  Čukarički je propustio u 27. kolu Superlige propustio šansu da gurne Partizan na četvrto mesto na tabeli, pošto je na gostovanju kod Vojvodine odigrao prilično anemičan meč, pa je oko 1.500 gledalaca na “Karađorđu” kućama otišlo razočarano – 0:0.

Bilo je tu ponekih pokušaja, nije da nije, ali jedina prava šansa viđena je u 20. minutu kada su Bojan Matić i Vuk Mitošević kreirali jedan na jedan situaciju Ognjenu Đuričinu,  ali je Čukin golman Nemanja Stevanović kao pobednik izašao iz duela sa krilnim fudbalerom domaćeg tima.

Posle toga? Nekoliko naleta gostiju, svi redom su zavšrili u naručju Emila Rockova. Sve skupa nedopustivo mršavo od timova koji spadaju u nešto najbolje što srpski fudbal trenutno može da ponudi. Mada Voša polako gubi pravo da tako nešto tvrdi, pošto u Superligi ne zna za pobedu još od 1. decembra. U narednih devet kola osvojila je samo pet bodova i ostala je deseta na tabeli, četiri boda ispod neuporedivo manjeg novosadskog kluba Proletera, koji zauzima poslednju poziciju koja vodi u plej-of.

Čuka će sigurno tamo. Ali za renome kluba značilo bi kada bi do cilja stigla i preko Partizana. Ovako, crno-beli ostaju treći.

SUPERLIGA - 27. kolo

Petak

OFK Bačka - Dinamo Vranje 5:1 (4:0)
/Bjeloš 31, Makarić 35, 45, Pavišić 43. autogol, Pantić 60 - Mitrović 90. penal/

Subota

Zemun - Radnički Niš 0:1 (0:0)
/Pankov 83/

Partizan - Spartak Subotica 1:3 (1:1)
/Gomeš 8pen - Denković 18, Đenić 50, Obradović 90+4/

Radnik - Napredak 1:0 (0:0)
/Milovanović 56/

Mačva - Proleter 2:1 (1:1)
/Đoković 45 i 57 - Čović 13/

Nedelja

Rad – Crvena zvezda 0:3 (0:1)
/Joveljić 20, 53, Ben 86/

Mladost Lučani - Voždovac 3:1 (2:1)
/Bojović 40, Radivojević 45, Pejović 59 penal – Luković 32/

Vojvodina - Čukarićki 0:0

TABELA: Crvena zvezda 75, Radnički 68, Partizan 51, Čukarički 50, Mladost 42, Napredak 35, Radnik 35, Proleter 34 (plej-of), Mačva 31, Vojvodina 30, Spartak 29, Voždovac 28, Bačka 25, Rad 21, Dinamo 19, Zemun 18.

Izvor: mondo.rs/B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar