ФА Куп: Милвол као да је УКЛЕТ!

Прокоцкали полуфинале ФА Купа! "Лавовима" је било мало и 2:0 до 88. минута пошто је Брајтон невероватним сплетом срећних околности успео да изједначи, а потом и да слави за полуфинале ФА Купа са пенала.  Шоу на Дену: Милвол имао два гола вишка до 88. минута, па испао на пенале уз аматерски кикс голмана! Брајтон од 0:2 до 2:2 у 95. минуту, па већа хладнокрвност у пенал серији.

Фудбал 18.03.2019 | 10:15
ФА Куп: Милвол као да је УКЛЕТ!
Без друголигаша у најстаријем званичном такмичењу на свету!

Милвол је овог поподнева на свом "Дену" имао 2:0 против Брајтона до 88. минута, али то им није било довољно за полуфинале...

Пробудили су се "галебови" и срећно успели да постигну два гола за изједначење, пред последњи судијски звиждук после невероватног кикса голмана Мартина, да би били бољи после извођења једанаестераца - 5:4 (2:2 у регуларном делу).

Поред Брајтона, у полуфиналу су и Манчестер сити, Вулверхемптон и Вотфорд.

Мала екипа из Лондона, пре свега позната због навијача, је 2004. године играла финале ФА Купа и изгубила га од Манчестер јунајтеда, што је било довољно за учешће у Купу Уефа, али овога пута су стали на два корака од тог успеха.

Домаћи тим је повео у 70. минуту голом Алекса Пирса, Ирца на дан "Светог Патрика, да би његов земљак дуплирао Едријен О'Брајен ту предност у 79. и чинило се да је то то...

Међутим, Јурген Локадија је у 88. минуту смањио резултат и донео велику неизвесност на "Ден", текла је надокнада када је Милвол направио лош фаул на тридесетак метара од гола, али су навијачи одахнули када је Марч послао слабу лопту из прекида.

Но, и таква лоша лопта, успела је да превари до тада одличног голмана Мартина који је хтео да боксује, али му је лопта прошла кроз руке и завршила у мрежи продужетке.

Није било много дешавања током додатних пола сата, Милвол је у 120. минуту због искључења Фергусона остао и са играчем мање, да би боље "отворили" пенал серију пошто је Глен Мареј промашио први једанестерац.

Ипак, у четвртој серији је ногама Рајан одбранио Ромеу и ту је Брајтон прешао у психолошку предност, да би у шестој рунди Купер испуцао лопту на трибине и означио елиминацију Милвола.

Можда и најлуђи овосезонски меч у ФА купу иде на рачун Милвола и Брајтона! Сетиће се љубитељи симпатичног клуба из Лондона оне утакмице са Евертоном у претходној фази најстаријег фудбалског такмичења и како је све решено у четвртом минуту надокнаде, али ово што су приредили у судару са Брајтоном дуго ће се препричавати...

Галебови су имали два гола заостатка до 88. минута, а онда су направили преокрет за памћење! Од пројектила Јиргена Локадије с мале удаљености, преко аматерског кикса Милволовог искусног чувара Дејвида Мартина у петом минуту додатног времена, до луде завршнице у пенал серији и пролаза у полуфинале – 5:4 / 2:2 (2:2).

Онда када је било најважније да се буде хладан на обарачу, Ромео и Купер су у четвртој и шестој серији били несигурни са креча и тако олакшали гостима посао, а Глену Марију скинули бреме са рамена након промашаја код првог пуцња.

Уводних 70 минута утакмице на Дену могли су гледаоци слободно да баце у корпу за отпатке, као и продужетак, где је највеће узбуђење виђено у самом финишу када је Шејн Фергусон зарадио директан црвени картон, па је пад свог Милвола морао да погледа из свлачионице.

Цело узбуђење стало је у периоду од 70. до 95. минута, када су голови падали као на траци. Серију голова отворио је Алекс Пирс, да би вођство домаћина дуплирао Ајден О'Брајен само неколико тренутака касније. А онда је иницијативу преузео Брајтон и брзо се тотална офанзива исплатила. Локадија је умало пробушио мрежу, да би Соломон Марч добио нестваран поклон голмана Мартина, коме је лопта прошла кроз руке после слободног ударца са близу 25 метара, иако ју је практично имао у свом поседу... Такав кикс морао је да буде кажњен до краја, па су гости то и учинили уз много среће.

ЕНГЛЕСКА, ФА КУП - 1/4 финале

Субота

Вотфорд - Кристал Палас 2:1 (1:0)
/Капу 27, Греј  79 - Батшуаји 62/

Свонси - Манчестер Сити 2:3 (2:0)
/Гримес 20 пен, Челина 29 - Силва 69, Агуеро 78. пенал, 88/

Вулверхемптон - Манчестер Јунајтед 2:1 (0:0)
/Хименез 70, Жота 76 - Рашфорд 90+5/ 

Недеља

Милвол - Брајтон 2:2 (2:2) - 4:5 после пенала
/Пирс 70, О'Брајен 79 – Локадија 88, Марч 90+5/

Пенали:

/Вилијамс, Таниклиф, Ленард, Ромео (п), Морисон, Купер (п) – Мари (п), Локадија, Марч, Пропер, Стивенс, Данк/

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Фото: Реутерс 

Коментари / 0

Оставите коментар