FA Kup: Milvol kao da je UKLET!

Prokockali polufinale FA Kupa! "Lavovima" je bilo malo i 2:0 do 88. minuta pošto je Brajton neverovatnim spletom srećnih okolnosti uspeo da izjednači, a potom i da slavi za polufinale FA Kupa sa penala.  Šou na Denu: Milvol imao dva gola viška do 88. minuta, pa ispao na penale uz amaterski kiks golmana! Brajton od 0:2 do 2:2 u 95. minutu, pa veća hladnokrvnost u penal seriji.

Fudbal 18.03.2019 | 10:15
FA Kup: Milvol kao da je UKLET!
Bez drugoligaša u najstarijem zvaničnom takmičenju na svetu!

Milvol je ovog popodneva na svom "Denu" imao 2:0 protiv Brajtona do 88. minuta, ali to im nije bilo dovoljno za polufinale...

Probudili su se "galebovi" i srećno uspeli da postignu dva gola za izjednačenje, pred poslednji sudijski zvižduk posle neverovatnog kiksa golmana Martina, da bi bili bolji posle izvođenja jedanaesteraca - 5:4 (2:2 u regularnom delu).

Pored Brajtona, u polufinalu su i Mančester siti, Vulverhempton i Votford.

Mala ekipa iz Londona, pre svega poznata zbog navijača, je 2004. godine igrala finale FA Kupa i izgubila ga od Mančester junajteda, što je bilo dovoljno za učešće u Kupu Uefa, ali ovoga puta su stali na dva koraka od tog uspeha.

Domaći tim je poveo u 70. minutu golom Aleksa Pirsa, Irca na dan "Svetog Patrika, da bi njegov zemljak duplirao Edrijen O'Brajen tu prednost u 79. i činilo se da je to to...

Međutim, Jurgen Lokadija je u 88. minutu smanjio rezultat i doneo veliku neizvesnost na "Den", tekla je nadoknada kada je Milvol napravio loš faul na tridesetak metara od gola, ali su navijači odahnuli kada je Marč poslao slabu loptu iz prekida.

No, i takva loša lopta, uspela je da prevari do tada odličnog golmana Martina koji je hteo da boksuje, ali mu je lopta prošla kroz ruke i završila u mreži produžetke.

Nije bilo mnogo dešavanja tokom dodatnih pola sata, Milvol je u 120. minutu zbog isključenja Fergusona ostao i sa igračem manje, da bi bolje "otvorili" penal seriju pošto je Glen Marej promašio prvi jedanesterac.

Ipak, u četvrtoj seriji je nogama Rajan odbranio Romeu i tu je Brajton prešao u psihološku prednost, da bi u šestoj rundi Kuper ispucao loptu na tribine i označio eliminaciju Milvola.

Možda i najluđi ovosezonski meč u FA kupu ide na račun Milvola i Brajtona! Setiće se ljubitelji simpatičnog kluba iz Londona one utakmice sa Evertonom u prethodnoj fazi najstarijeg fudbalskog takmičenja i kako je sve rešeno u četvrtom minutu nadoknade, ali ovo što su priredili u sudaru sa Brajtonom dugo će se prepričavati...

Galebovi su imali dva gola zaostatka do 88. minuta, a onda su napravili preokret za pamćenje! Od projektila Jirgena Lokadije s male udaljenosti, preko amaterskog kiksa Milvolovog iskusnog čuvara Dejvida Martina u petom minutu dodatnog vremena, do lude završnice u penal seriji i prolaza u polufinale – 5:4 / 2:2 (2:2).

Onda kada je bilo najvažnije da se bude hladan na obaraču, Romeo i Kuper su u četvrtoj i šestoj seriji bili nesigurni sa kreča i tako olakšali gostima posao, a Glenu Mariju skinuli breme sa ramena nakon promašaja kod prvog pucnja.

Uvodnih 70 minuta utakmice na Denu mogli su gledaoci slobodno da bace u korpu za otpatke, kao i produžetak, gde je najveće uzbuđenje viđeno u samom finišu kada je Šejn Ferguson zaradio direktan crveni karton, pa je pad svog Milvola morao da pogleda iz svlačionice.

Celo uzbuđenje stalo je u periodu od 70. do 95. minuta, kada su golovi padali kao na traci. Seriju golova otvorio je Aleks Pirs, da bi vođstvo domaćina duplirao Ajden O'Brajen samo nekoliko trenutaka kasnije. A onda je inicijativu preuzeo Brajton i brzo se totalna ofanziva isplatila. Lokadija je umalo probušio mrežu, da bi Solomon Marč dobio nestvaran poklon golmana Martina, kome je lopta prošla kroz ruke posle slobodnog udarca sa blizu 25 metara, iako ju je praktično imao u svom posedu... Takav kiks morao je da bude kažnjen do kraja, pa su gosti to i učinili uz mnogo sreće.

ENGLESKA, FA KUP - 1/4 finale

Subota

Votford - Kristal Palas 2:1 (1:0)
/Kapu 27, Grej  79 - Batšuaji 62/

Svonsi - Mančester Siti 2:3 (2:0)
/Grimes 20 pen, Čelina 29 - Silva 69, Aguero 78. penal, 88/

Vulverhempton - Mančester Junajted 2:1 (0:0)
/Himenez 70, Žota 76 - Rašford 90+5/ 

Nedelja

Milvol - Brajton 2:2 (2:2) - 4:5 posle penala
/Pirs 70, O'Brajen 79 – Lokadija 88, Marč 90+5/

Penali:

/Vilijams, Taniklif, Lenard, Romeo (p), Morison, Kuper (p) – Mari (p), Lokadija, Marč, Proper, Stivens, Dank/

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Foto: Reuters 

Komentari / 0

Ostavite komentar