Пет најбољих дестинација за следеће љето

Иако је тек март и лето је још далеко од нас, право је време да почнемо да планирамо своје предстојеће вреле одморе…

Путовања 18.03.2019 | 08:56
Пет најбољих дестинација за следеће љето
Уколико жудите за песком, сунцем и понекада несносним врућинама, верујемо да за вас лето не може стићи довољно брзо. Ипак, како бисмо вам помогли да одаберете савршено место где ћете уживати у свему претходно поменутом, представљамо вам пет најбољих дестинација, које вас свакако неће оставити равнодушним. 

Од фантастичних, кристално чистих вода, сунцем окупаних плажа и историјских знаменитости, дестинације са наше листе садрже по нешто за свакога. Дакле, почните са планирањем и немојте заборавити свој купаћи костим!

Мајорка

Ако се идеја вашег савршеног летњег одмора може описати белим, пешчаним и мирним плажама, обавезно посетите Мајорку. Ова дестинација нуди вам много више од лешкарења на плажи – од истраживања скривених пећина до античких катедрала, провођења дана у Серра де Трамутана – локације која је под заштитом Унеска, до посете једног од бројних градова.

Амстердам

 Овај град је фантастичан без обзира на годишње доба током ког ћете га посетити. Током лета, он оживљава на посебан начин, а нама даје прилику да уживамо у бројним активностима, од забава током дана и ноћи, до опуштања на урбаним плажама, истраживања града бродом или уживања у роштиљу након посете биоскопу или позоришту. Избори су практично неограничени.

Берлин

Овенчан историјом, Берлин је град који током лета добија савршену мешавину уметности и културе, театра и опере, гастрономије и ноћног живота. Овај град поседује неколико фантастичних базена на којима се организују летње забаве, док је понуда савршено освежавајућег пива невероватна.

Мајами

Забаве покрај базена, аквапаркови, сурфовање, плаже и коктели – то је Мајами током лета. Од иконског Мајами Бича, преко Арт Деко дистрикта или Мале Хаване, до посете зоолошком врту и мочварама које су пуне крокодила у Евергладес националном парку – Мајами свакоме може понудити нешто невероватно занимљиво. Ово је град који нуди много више од сјаја и гламура.

Венеција

Са својих 177 канала, преко 400 мостова и 139 цркава, Венеција се мора истраживати полако и натенане. Најбољи начин за уживање у Венецији током лета је на броду, уз откривање њених канала и лагуна. Од базилике Светог Марка, до Цезарове палате, овај град садржи бројне историјске грађевине, музеје и уметничке галерије, пише "ЛуxЛифе".

Б 925
фото:интернет

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

приједорчанин

18.03.2019 09:42

као да имамо стандард становника Скандинавије, ове предлоге дајте њима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фрка

18.03.2019 23:16

Они који имају паре за поменуте дестинације не требају твој савјет, а они који немају паре овакве савјете требају још мање.

ОДГОВОРИТЕ