ПЛ БиХ: Старчевић и Крупа зауставили Сарајево!

Слободан Старчевић се ове седмице вратио на клупу Крупе и већ у првом мечу изборио велики бод против лидера Премијер лиге и вјероватно новог шампиона БиХ.  Зец са 30 метара "угасио" Звијезду! Фудбалери Жељезничара побиједили су у недјељу увече Звијезду 09 (1:0) у посљедњој утакмици 23. кола Премијер лиге Босне и Херцеговине.

Фудбал 18.03.2019 | 09:30
ПЛ БиХ: Старчевић и Крупа зауставили Сарајево!
Крупа је прекинула низ од пет везаних побједа Сарајева у Купу и Премијер лиги БиХ!

"Фењераш" је на Кошеву одиграо храбар меч имао пар великих прилика да дође до вођства, у посљедњих петнаест минута играо и са играчем мање и ипак успио да дође до важног бода у борби за опстанак.

Сарајлије нису приказале игру из првих пет мечева ове године, али су у надокнади времена имале велику прилику да дођу до цијелог плијена, али је ударац Бењамина Татара погодио окрвир гола.

САРАЈЕВО - КРУПА 0:0

У 34. минуту сусрета Велкоски је покушао приземним ударцем са ивице казненог простора изненадити Кутића, али није био прецизан.

У посљедњој минути првог полувремена Крупа је могла повести када је стопостотну шансу промашио Мандић. Након дуге лопте Мандћ је изашао сам на Ковачевића, али је веома лоше шутирао и промашио читав гол.

У финишу сусрета Крупа је имала нову велику прилику за постизање поготка. Овај пут резервиста Бабић је изашао сам на Ковачевића, а голман Сарајева је сјајном одбраном спасио свој гол.

Десет минута прије крај меча Мандић је добио други жути картон, те је Крупа играла са десет играча у посљедњих петнаест минута, али домаћи то успјели искористити.

Најбољу прилику за побједу Бордо тим је имао у првом минуту надокнаде када је Татар шутирао са седам метара, али је погодио само стативу.

Актуелни шампион мостарски Зрињски је код куће дошао до прве побједе овог прољећа, док је три вриједна бода у борби за Европу изборио и Широки Бријег.

Зец са 30 метара "угасио" Звијезду! Фудбалери Жељезничара побиједили су у недјељу увече Звијезду 09 (1:0) у посљедњој утакмици 23. кола Премијер лиге Босне и Херцеговине.

Жељезничар је побједом отворио трећи круг такмичења и задржао трећу позицију на табели, али је до 10 побједе у сезони стигао веома тешко с обзиром да су се гости из Бијељине показали као изузетно чврст противник.

Стријелац јединог гола на "Грбавици" био је Асим Зец у 28. минуту.

Већи дио утакмице изабраници тренера Амара Осима су имали иницијативу, али су једини погодак постигли након грешке голмана гостију Филипа Ерића, који је напустио своју мрежу и омогућио Зецу да са 30-ак метара искоса са десне стране погоди празан гол.

Плави су неспорно били бољи ривал од екипе из етно села Станишићи, створили су још неколико одличних шанси за поготке, али се до краја резултат није промијенио.

Меч у Сарајеву посматрало је око 3.000 гледалаца.

Тренер Жеље Амар Осим је послије утакмице истакао да су његови играчи заслужено освојили бодове.

"Заслужена побједа. Без обзира на то што смо имали још доста ситуација да постигнемо гол, нисмо ипак заслужили да дамо још који. Утакмицу је одлучила мајсторија Зеца што показује каква је утакмица била. Побиједили смо без примљеног гола, нисмо им дозволили да нешто направе и то је то. Морамо извући позитивне ствари из ове утакмице. Трећу утакмицу смо непоражени, неколико играча је показало да се може рачунати на њих, мислим ту на Станића и Родина и то нам може помоћи у идућим утакмицама",рекао је Осим, а пренио клупски сајт.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА БиХ - 23. КОЛО:

Сарајево - Крупа 0:0

Зрињски - Гошк 1:0 (0:0)
/Филиповић пен 74/

Широки Бријег - Тузла сити 1:0 (1:0)
/Багарић 33/

Жељезничар - Звијезда 09 1:0 (1:0)
/Зец 28/

одиграно у суботу

Младост - Радник 0:3 (0:3)
/Ђурић 17, Хаџић 37, 38/

Слобода - Челик 0:1 (0:1)
/Дилавер 16/

ТАБЕЛА: Сарајево 53, Зрињски 44, Жељезничар 35, Широки Бријег 35, Радник 32, Младост 30, Челик 31, Слобода 30,Тузла сити 24, Звијезда 09 23, ГОШК 19, Крупа 17.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар