PL BiH: Starčević i Krupa zaustavili Sarajevo!

Slobodan Starčević se ove sedmice vratio na klupu Krupe i već u prvom meču izborio veliki bod protiv lidera Premijer lige i vjerovatno novog šampiona BiH.  Zec sa 30 metara "ugasio" Zvijezdu! Fudbaleri Željezničara pobijedili su u nedjelju uveče Zvijezdu 09 (1:0) u posljednjoj utakmici 23. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Fudbal 18.03.2019 | 09:30
PL BiH: Starčević i Krupa zaustavili Sarajevo!
Krupa je prekinula niz od pet vezanih pobjeda Sarajeva u Kupu i Premijer ligi BiH!

"Fenjeraš" je na Koševu odigrao hrabar meč imao par velikih prilika da dođe do vođstva, u posljednjih petnaest minuta igrao i sa igračem manje i ipak uspio da dođe do važnog boda u borbi za opstanak.

Sarajlije nisu prikazale igru iz prvih pet mečeva ove godine, ali su u nadoknadi vremena imale veliku priliku da dođu do cijelog plijena, ali je udarac Benjamina Tatara pogodio okrvir gola.

SARAJEVO - KRUPA 0:0

U 34. minutu susreta Velkoski je pokušao prizemnim udarcem sa ivice kaznenog prostora iznenaditi Kutića, ali nije bio precizan.

U posljednjoj minuti prvog poluvremena Krupa je mogla povesti kada je stopostotnu šansu promašio Mandić. Nakon duge lopte Mandć je izašao sam na Kovačevića, ali je veoma loše šutirao i promašio čitav gol.

U finišu susreta Krupa je imala novu veliku priliku za postizanje pogotka. Ovaj put rezervista Babić je izašao sam na Kovačevića, a golman Sarajeva je sjajnom odbranom spasio svoj gol.

Deset minuta prije kraj meča Mandić je dobio drugi žuti karton, te je Krupa igrala sa deset igrača u posljednjih petnaest minuta, ali domaći to uspjeli iskoristiti.

Najbolju priliku za pobjedu Bordo tim je imao u prvom minutu nadoknade kada je Tatar šutirao sa sedam metara, ali je pogodio samo stativu.

Aktuelni šampion mostarski Zrinjski je kod kuće došao do prve pobjede ovog proljeća, dok je tri vrijedna boda u borbi za Evropu izborio i Široki Brijeg.

Zec sa 30 metara "ugasio" Zvijezdu! Fudbaleri Željezničara pobijedili su u nedjelju uveče Zvijezdu 09 (1:0) u posljednjoj utakmici 23. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Željezničar je pobjedom otvorio treći krug takmičenja i zadržao treću poziciju na tabeli, ali je do 10 pobjede u sezoni stigao veoma teško s obzirom da su se gosti iz Bijeljine pokazali kao izuzetno čvrst protivnik.

Strijelac jedinog gola na "Grbavici" bio je Asim Zec u 28. minutu.

Veći dio utakmice izabranici trenera Amara Osima su imali inicijativu, ali su jedini pogodak postigli nakon greške golmana gostiju Filipa Erića, koji je napustio svoju mrežu i omogućio Zecu da sa 30-ak metara iskosa sa desne strane pogodi prazan gol.

Plavi su nesporno bili bolji rival od ekipe iz etno sela Stanišići, stvorili su još nekoliko odličnih šansi za pogotke, ali se do kraja rezultat nije promijenio.

Meč u Sarajevu posmatralo je oko 3.000 gledalaca.

Trener Želje Amar Osim je poslije utakmice istakao da su njegovi igrači zasluženo osvojili bodove.

"Zaslužena pobjeda. Bez obzira na to što smo imali još dosta situacija da postignemo gol, nismo ipak zaslužili da damo još koji. Utakmicu je odlučila majstorija Zeca što pokazuje kakva je utakmica bila. Pobijedili smo bez primljenog gola, nismo im dozvolili da nešto naprave i to je to. Moramo izvući pozitivne stvari iz ove utakmice. Treću utakmicu smo neporaženi, nekoliko igrača je pokazalo da se može računati na njih, mislim tu na Stanića i Rodina i to nam može pomoći u idućim utakmicama",rekao je Osim, a prenio klupski sajt.

PREMIJER LIGA BiH - 23. KOLO:

Sarajevo - Krupa 0:0

Zrinjski - Gošk 1:0 (0:0)
/Filipović pen 74/

Široki Brijeg - Tuzla siti 1:0 (1:0)
/Bagarić 33/

Željezničar - Zvijezda 09 1:0 (1:0)
/Zec 28/

odigrano u subotu

Mladost - Radnik 0:3 (0:3)
/Đurić 17, Hadžić 37, 38/

Sloboda - Čelik 0:1 (0:1)
/Dilaver 16/

TABELA: Sarajevo 53, Zrinjski 44, Željezničar 35, Široki Brijeg 35, Radnik 32, Mladost 30, Čelik 31, Sloboda 30,Tuzla siti 24, Zvijezda 09 23, GOŠK 19, Krupa 17.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar