РУС: Краснодар и даље пати!

Локомотива се вратила у шампионску трку! Један од два велика дербија 20. кола руске Премијер лиге решио Миранчук са беле тачке. . .

Фудбал 18.03.2019 | 08:30
РУС: Краснодар и даље пати!
Краснодар је озбиљно посруо и тешко да ће се лако вратити после овога. Екипа Мурада Мусаева ни четврти лигашки меч заредом није успела да добије, криза у клубу је евидентна, а данашњи пораз у дербију од Локомотиве (0:1) значајно умањује шансе да се борба за титулу са Зенитом, пре свих, настави. Рачунајући и европске утакмице Краснодарова серија без победе траје још од почетка децембра. Јасно је, дакле, да нешто озбиљно не штима у клубу који је ове сезоне кренуо јако на титулу...  

Свих 90 минута гледали смо класичан, чврст руски дерби. Без много шанси, са пуно трчања и тактичких задатака. Шамоион јесте био нешто конкретнији и имао више покушаја, али није успео да наметне иницијативу ниједног момента. Чак је лопта више била у ногама фудбалера Краснодара. 

Одлука је пала средином другог полувремена, а све после једног неопрезног старта Чарлса Кабореа у свом шеснаестерцу. Момак из Буркине Фасо том приликом није само скривио најстрожу казну (играо руком, мада не намерно), него је зарадио је искључење, пошто је већ имао јавну опомену. Одговорност је преузео Антон Мирначук и гађао неодбрањиво. Играо се 69. минут. 

Са човеком мање у пољу гости нису могли да озбиљно угрозе Локомотиву која се ограничала на дефанзиву и на крају успела у својим намерама. 

Овај резултат у неку руку враћа Московљане у шампоионску трку. Поготово ако Зенит вечерас изгуби од Спартака. Екипа Јурија Сјомина тренутно је поравната по броју бодова са Краснодаром, а на минус пет је од лидера. 

Српски интернационалац Урош Спајић одиграо је свих 90 минута у дресу гостујућег тима.

РУСИЈА 1 - 20. КОЛО

Петак

Анжи - Крила Совјетов 0:2 (0:1)
/Кануњиков 28, Сејдајев 88 пен/

Субота

Оренбург - Динамо 1:0 (0:0)
/Деспотовић 52/

Урал – ЦСКА 0:1 (0:0)
/Фернандес 75/

Рубин - Ростов 0:2 (0:0)
/Еременко 83, 89/

Арсенал - Јенисеј 2:0 (1:0)
/Мирзов 29, Горбатенко 87/

Недеља

УФА - Ахмат 0:1 (0:0)
/Швец 72/

Локомотива - Краснодар 1:0 (0:0)
/Миранчук 69пен/

Спартак Москва - Зенит 1:1 (1:1)
/Глушаков 13 – Бариос 27/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар