RUS: Krasnodar i dalje pati!

Lokomotiva se vratila u šampionsku trku! Jedan od dva velika derbija 20. kola ruske Premijer lige rešio Mirančuk sa bele tačke. . .

Fudbal 18.03.2019 | 08:30
RUS: Krasnodar i dalje pati!
Krasnodar je ozbiljno posruo i teško da će se lako vratiti posle ovoga. Ekipa Murada Musaeva ni četvrti ligaški meč zaredom nije uspela da dobije, kriza u klubu je evidentna, a današnji poraz u derbiju od Lokomotive (0:1) značajno umanjuje šanse da se borba za titulu sa Zenitom, pre svih, nastavi. Računajući i evropske utakmice Krasnodarova serija bez pobede traje još od početka decembra. Jasno je, dakle, da nešto ozbiljno ne štima u klubu koji je ove sezone krenuo jako na titulu...  

Svih 90 minuta gledali smo klasičan, čvrst ruski derbi. Bez mnogo šansi, sa puno trčanja i taktičkih zadataka. Šamoion jeste bio nešto konkretniji i imao više pokušaja, ali nije uspeo da nametne inicijativu nijednog momenta. Čak je lopta više bila u nogama fudbalera Krasnodara. 

Odluka je pala sredinom drugog poluvremena, a sve posle jednog neopreznog starta Čarlsa Kaborea u svom šesnaestercu. Momak iz Burkine Faso tom prilikom nije samo skrivio najstrožu kaznu (igrao rukom, mada ne namerno), nego je zaradio je isključenje, pošto je već imao javnu opomenu. Odgovornost je preuzeo Anton Mirnačuk i gađao neodbranjivo. Igrao se 69. minut. 

Sa čovekom manje u polju gosti nisu mogli da ozbiljno ugroze Lokomotivu koja se ograničala na defanzivu i na kraju uspela u svojim namerama. 

Ovaj rezultat u neku ruku vraća Moskovljane u šampoionsku trku. Pogotovo ako Zenit večeras izgubi od Spartaka. Ekipa Jurija Sjomina trenutno je poravnata po broju bodova sa Krasnodarom, a na minus pet je od lidera. 

Srpski internacionalac Uroš Spajić odigrao je svih 90 minuta u dresu gostujućeg tima.

RUSIJA 1 - 20. KOLO

Petak

Anži - Krila Sovjetov 0:2 (0:1)
/Kanunjikov 28, Sejdajev 88 pen/

Subota

Orenburg - Dinamo 1:0 (0:0)
/Despotović 52/

Ural – CSKA 0:1 (0:0)
/Fernandes 75/

Rubin - Rostov 0:2 (0:0)
/Eremenko 83, 89/

Arsenal - Jenisej 2:0 (1:0)
/Mirzov 29, Gorbatenko 87/

Nedelja

UFA - Ahmat 0:1 (0:0)
/Švec 72/

Lokomotiva - Krasnodar 1:0 (0:0)
/Mirančuk 69pen/

Spartak Moskva - Zenit 1:1 (1:1)
/Glušakov 13 – Barios 27/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar