Овим дамама завиде и мушкарци!

Атлетико и Барса оборили рекорд – 60. 730 навијача на утакмици фудбалерки! Најпосећенија клупска утакмица у женском фудбалу!

Фудбал 19.03.2019 | 16:00
Овим дамама завиде и мушкарци!
Позавидели би и клубови који себе убрајају у европску елиту кад је мушки фудбал у питању. Али Атлетико и Барселона толико су велики да су успели да окупе више од 60.000 навијача на утакмици женских секција! Да будемо прецизни 60.739 навијача чиме је оборен светски рекорд кад је у питању женски клупски фудбал.

Досадашњи рекорд држао је судар мексичких кипа Монтереја и Тигреса (51.211), док је у Шпанији предњачио меч Атлетика из Билбаа и Атлетика из Мадрида у прошлосезонском четвртфиналу Купа краљице (48.128).

Кад је женски фудбал у питању, репрезентативни ниво је ипак сасвим друга димензија. Финале Мундијала из 1999, у коме су САД после пенала савладале Кинескиње, на стадиону Роуз Боул у Пасадени, Лос Анђелес, пратило је чак 90.185 људи.

Звучи можда као небитна вест, али на Пиринејима сигурно није. Сви шпански медији тако су утакмицу пратили текстуалним преносима из минута у минут. На крају, Барселона је славила са 2:0 и шест кола пре краја првенства смањила заостатак за Атлетиком на само три бода. Шампионска трка у току.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар