Ovim damama zavide i muškarci!

Atletiko i Barsa oborili rekord – 60. 730 navijača na utakmici fudbalerki! Najposećenija klupska utakmica u ženskom fudbalu!

Fudbal 19.03.2019 | 16:00
Ovim damama zavide i muškarci!
Pozavideli bi i klubovi koji sebe ubrajaju u evropsku elitu kad je muški fudbal u pitanju. Ali Atletiko i Barselona toliko su veliki da su uspeli da okupe više od 60.000 navijača na utakmici ženskih sekcija! Da budemo precizni 60.739 navijača čime je oboren svetski rekord kad je u pitanju ženski klupski fudbal.

Dosadašnji rekord držao je sudar meksičkih kipa Montereja i Tigresa (51.211), dok je u Španiji prednjačio meč Atletika iz Bilbaa i Atletika iz Madrida u prošlosezonskom četvrtfinalu Kupa kraljice (48.128).

Kad je ženski fudbal u pitanju, reprezentativni nivo je ipak sasvim druga dimenzija. Finale Mundijala iz 1999, u kome su SAD posle penala savladale Kineskinje, na stadionu Rouz Boul u Pasadeni, Los Anđeles, pratilo je čak 90.185 ljudi.

Zvuči možda kao nebitna vest, ali na Pirinejima sigurno nije. Svi španski mediji tako su utakmicu pratili tekstualnim prenosima iz minuta u minut. Na kraju, Barselona je slavila sa 2:0 i šest kola pre kraja prvenstva smanjila zaostatak za Atletikom na samo tri boda. Šampionska trka u toku.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar