БЛ: Вердер се прошетао кроз Леверкузен!

Убједљива игра и сигурна побједа тима из Бремена против непрепознатљивог Бајер Леверкузена, иако то резултат не показује.  Бош се коцка с Лигом шампиона, Вердер однео све са Бај арене! Блистао Макс Крузе. . .

Фудбал 17.03.2019 | 16:15
БЛ: Вердер се прошетао кроз Леверкузен!
Иако то коначни резултат 3:1 не говори, Вердер је у Леверкузену стигао до тријумфа вјероватно много лакше него што се то ико у Бремену надао.

Гости су одиграли сјајно, нарочито у првом полувремену, када су постигли два гола, те сасвим заслужено цијели плијен однијели кући.

Одлична акција гостију претходила је водећем голу Вердера у 13. минуту. Од ноге до ноге одиграла су браћа Егештајн, Јоханес и Максимилијан, лопта је стигла до капитена Вердера Макса Крузеа, који прецизно, искоса са лијеве стране, погађа даљи угао.

Контранапад гостију у финишу првог полувремена донио је и други гол у мрежи Лукаша Храдецког, а стријелац је био Милот Рашица 2:0.

У 59. минуту тим из Бремена био је близу трећег гола, али је Нури Шахин из слободног ударца уздрмао пречку.

Лион Бејли спектакуларним голом из слободном ударца најавио је занимљиву завршницу меча на "БајАрени", али су већа узбуђења ипак изостала.

Када се очекивало да домаћи крену свим силама ка голу ривала, како би стигли бар до бода, Вердер је био тај који је у неколико наврата био ближи новом голу. И постигао га је, у петом минуту надокнаде.

Поново је стријелац био сјајни Крузе, за коначних 3:1.

Ништа од треће везане победе Бајер Леверкузена! Вердер је изненадио на Бај арени (3:1), одиграо сјајан меч и вративши се у борбу за Европу удаљио Веркселф од Лиге шампиона. И то значајно. Имала је чета Петера Боша идеалну прилику да искористи кикс Менхенгладбаха против Фрајбурга и приђе четвртопласираном тиму на само два бода заостатка, а да тако не буде допринео је поприлично и сам холандски стручњак. 

Алал вера Максу Крузеу на велемајсторској партији - два гола и асистенција, посебно на оној генијалности приликом трећег, када је и решио утакмицу - али Бош се баш озбиљно укопао одлуком да на клупи остави најбољег и далеко најпродуктивнијег играча Левера ове сезоне - Каија Хаверца. Ако је и решио да га одмара, изабрао је много лош моменат. Момак који на конту има 13 погодака и седам асистенција и од кога суштински зависи игра Бајера добио је шансу од 46. минута, када је већ било касно. У тим моментима Вердер је имао великих 2:0 и сигурно газио ка тријумфу...

Бајер можда јесте имао више лопту у поседу и чешће се налазио пред голом ривала, али Вердер је поентирао кад год би пришао Храдецком. Макс Крузе у 13. минуту искористио је леп пас Максимилијана Егештајна да доведе госте из Бремена у вођство. Пред крај првог дела Милот Рашицанаставио је серију голова - на додавање Крузеа - да би Лион Бејли фантастичним поготком из слободног ударца унео неизвесност у меч. 

После тог гола Левер је опасно навалио, имао неколико шанси да дође до 2:2, но Вердер се срчано бранио и чекао своју шансу. Поново из контре. И дочекао ју је у судијској надокнади. Најлепши моменат на утакмици био је дриблинг Крузеа, прелепо заламање, и још лепше пласирање лопте у мрежу поред немоћног голмана Бајера за коначних 1:3...

БУНДЕСЛИГА - 26. КОЛО:

Бајер Леверкузен - Вердер 1:3 (0:2)
/Бејли 75 - Крузе 13, 90+5, Рашица 37/

Ајнтрахт - Нирнберг (15.30)
Бајерн Михнен - Мајнц (18.00)

Одиграно у суботу:

Аугзбург - Хановер 3:1 (0:1)
/Кордова 65, Шмит 78, Хан 86 - Вејдант 8/

Шалке - РБ Лајпциг 0:1 (0:1)
/Вернер 14/

Штутгарт - Хофенхајм 1:1 (0:1)
/Зубер 66 - Крамарић 42/

Волфсбург - Фортуна 5:2 (1:1)
/Мехмеди 34, Вегхорст 54, 59, 88, Кнохе 57 - Ајхан 30, Раман 65/

Херта - Борусија Дортмунд 2:3 (2:1)
/Калу 4, 34 пен - Дилејни 14, Загаду 46, Ројс 90+2/

Одиграно у петак:

Борусија Менхенгладбах - Фрајбург 1:1 (1:1)
/Плеа 16 - Грифо 10/

ТАБЕЛА: Борусија Дортмунд 60, Бајерн Минхен (-1) 57, РБ Лајпциг 49, Борусија Менхенгладбах 47, Ајнтрахт (-1) 43, Бајер Леверкузен 42, Волфсбург 42, Вердер 39, Хофенхајм 38, Херта 35, Фрајбург 31, Фортуна 31, Мајнц (-1) 30, Аугзбург 25, Шалке 23, Штутгарт 20, Хановер 14, Нирнберг (-1) 13.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар