BL: Verder se prošetao kroz Leverkuzen!

Ubjedljiva igra i sigurna pobjeda tima iz Bremena protiv neprepoznatljivog Bajer Leverkuzena, iako to rezultat ne pokazuje.  Boš se kocka s Ligom šampiona, Verder odneo sve sa Baj arene! Blistao Maks Kruze. . .

Fudbal 17.03.2019 | 16:15
BL: Verder se prošetao kroz Leverkuzen!
Iako to konačni rezultat 3:1 ne govori, Verder je u Leverkuzenu stigao do trijumfa vjerovatno mnogo lakše nego što se to iko u Bremenu nadao.

Gosti su odigrali sjajno, naročito u prvom poluvremenu, kada su postigli dva gola, te sasvim zasluženo cijeli plijen odnijeli kući.

Odlična akcija gostiju prethodila je vodećem golu Verdera u 13. minutu. Od noge do noge odigrala su braća Egeštajn, Johanes i Maksimilijan, lopta je stigla do kapitena Verdera Maksa Kruzea, koji precizno, iskosa sa lijeve strane, pogađa dalji ugao.

Kontranapad gostiju u finišu prvog poluvremena donio je i drugi gol u mreži Lukaša Hradeckog, a strijelac je bio Milot Rašica 2:0.

U 59. minutu tim iz Bremena bio je blizu trećeg gola, ali je Nuri Šahin iz slobodnog udarca uzdrmao prečku.

Lion Bejli spektakularnim golom iz slobodnom udarca najavio je zanimljivu završnicu meča na "BajAreni", ali su veća uzbuđenja ipak izostala.

Kada se očekivalo da domaći krenu svim silama ka golu rivala, kako bi stigli bar do boda, Verder je bio taj koji je u nekoliko navrata bio bliži novom golu. I postigao ga je, u petom minutu nadoknade.

Ponovo je strijelac bio sjajni Kruze, za konačnih 3:1.

Ništa od treće vezane pobede Bajer Leverkuzena! Verder je iznenadio na Baj areni (3:1), odigrao sjajan meč i vrativši se u borbu za Evropu udaljio Verkself od Lige šampiona. I to značajno. Imala je četa Petera Boša idealnu priliku da iskoristi kiks Menhengladbaha protiv Frajburga i priđe četvrtoplasiranom timu na samo dva boda zaostatka, a da tako ne bude doprineo je poprilično i sam holandski stručnjak. 

Alal vera Maksu Kruzeu na velemajstorskoj partiji - dva gola i asistencija, posebno na onoj genijalnosti prilikom trećeg, kada je i rešio utakmicu - ali Boš se baš ozbiljno ukopao odlukom da na klupi ostavi najboljeg i daleko najproduktivnijeg igrača Levera ove sezone - Kaija Haverca. Ako je i rešio da ga odmara, izabrao je mnogo loš momenat. Momak koji na kontu ima 13 pogodaka i sedam asistencija i od koga suštinski zavisi igra Bajera dobio je šansu od 46. minuta, kada je već bilo kasno. U tim momentima Verder je imao velikih 2:0 i sigurno gazio ka trijumfu...

Bajer možda jeste imao više loptu u posedu i češće se nalazio pred golom rivala, ali Verder je poentirao kad god bi prišao Hradeckom. Maks Kruze u 13. minutu iskoristio je lep pas Maksimilijana Egeštajna da dovede goste iz Bremena u vođstvo. Pred kraj prvog dela Milot Rašicanastavio je seriju golova - na dodavanje Kruzea - da bi Lion Bejli fantastičnim pogotkom iz slobodnog udarca uneo neizvesnost u meč. 

Posle tog gola Lever je opasno navalio, imao nekoliko šansi da dođe do 2:2, no Verder se srčano branio i čekao svoju šansu. Ponovo iz kontre. I dočekao ju je u sudijskoj nadoknadi. Najlepši momenat na utakmici bio je dribling Kruzea, prelepo zalamanje, i još lepše plasiranje lopte u mrežu pored nemoćnog golmana Bajera za konačnih 1:3...

BUNDESLIGA - 26. KOLO:

Bajer Leverkuzen - Verder 1:3 (0:2)
/Bejli 75 - Kruze 13, 90+5, Rašica 37/

Ajntraht - Nirnberg (15.30)
Bajern Mihnen - Majnc (18.00)

Odigrano u subotu:

Augzburg - Hanover 3:1 (0:1)
/Kordova 65, Šmit 78, Han 86 - Vejdant 8/

Šalke - RB Lajpcig 0:1 (0:1)
/Verner 14/

Štutgart - Hofenhajm 1:1 (0:1)
/Zuber 66 - Kramarić 42/

Volfsburg - Fortuna 5:2 (1:1)
/Mehmedi 34, Veghorst 54, 59, 88, Knohe 57 - Ajhan 30, Raman 65/

Herta - Borusija Dortmund 2:3 (2:1)
/Kalu 4, 34 pen - Dilejni 14, Zagadu 46, Rojs 90+2/

Odigrano u petak:

Borusija Menhengladbah - Frajburg 1:1 (1:1)
/Plea 16 - Grifo 10/

TABELA: Borusija Dortmund 60, Bajern Minhen (-1) 57, RB Lajpcig 49, Borusija Menhengladbah 47, Ajntraht (-1) 43, Bajer Leverkuzen 42, Volfsburg 42, Verder 39, Hofenhajm 38, Herta 35, Frajburg 31, Fortuna 31, Majnc (-1) 30, Augzburg 25, Šalke 23, Štutgart 20, Hanover 14, Nirnberg (-1) 13.

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar