Индијан Велс: Тим први или Федерер 28. пут?

Аустријанац изгубио оба досадашња финала Мастерса.

Тенис 17.03.2019 | 18:15
Индијан Велс: Тим први или Федерер 28. пут?
Може ли да буде трећа срећа за Доминика Тима? Два пута је аустријски тенисер играо у финалима мастерса у каријери и оба пута изгубио. Индијан Велс у недељу увече (23.30) је његова трећа шанса, можда и трећа срећа. Али, на другој страни биће гигант, Роџер Федерер, по многима највећи тенисер света свих времена.

Швајцарац је до сада освојио 28 мастерса, освојио укупно 100 турнира и Индијан Велс ће му бити шанса да узме 101. Има и он своју рачуницу, жели да постане најтрофејнији свих времена и када је укупан број трофеја у питању. Џими Конорс му сада бежи за само девет пехара.

Федерер и Тим ће се сударити и директно одлучити ко ће бити од понедељка четврти играч света. Победник носи 1.354.000 долара, али и 1.200 бодова за АТП листу. Који победи, биће четврти, иза Ђоковића, Надала и Зверева.

Четири пута су у каријери играли Тим и Федерер и резултат је 2:2 у победама. Аустријанац је побеђивао на трави (Штутгарт) и шљаци (Рим), док је Швајцарац био бољи на тврдој подлози (Бризбејн и Лондон), на којој се игра и Индијан Велс.

Само што се спусти завеса на овај турнир, креће нови мастерс, у Мајамију, од 20. марта.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар