Indijan Vels: Tim prvi ili Federer 28. put?

Austrijanac izgubio oba dosadašnja finala Mastersa.

Tenis 17.03.2019 | 18:15
Indijan Vels: Tim prvi ili Federer 28. put?
Može li da bude treća sreća za Dominika Tima? Dva puta je austrijski teniser igrao u finalima mastersa u karijeri i oba puta izgubio. Indijan Vels u nedelju uveče (23.30) je njegova treća šansa, možda i treća sreća. Ali, na drugoj strani biće gigant, Rodžer Federer, po mnogima najveći teniser sveta svih vremena.

Švajcarac je do sada osvojio 28 mastersa, osvojio ukupno 100 turnira i Indijan Vels će mu biti šansa da uzme 101. Ima i on svoju računicu, želi da postane najtrofejniji svih vremena i kada je ukupan broj trofeja u pitanju. Džimi Konors mu sada beži za samo devet pehara.

Federer i Tim će se sudariti i direktno odlučiti ko će biti od ponedeljka četvrti igrač sveta. Pobednik nosi 1.354.000 dolara, ali i 1.200 bodova za ATP listu. Koji pobedi, biće četvrti, iza Đokovića, Nadala i Zvereva.

Četiri puta su u karijeri igrali Tim i Federer i rezultat je 2:2 u pobedama. Austrijanac je pobeđivao na travi (Štutgart) i šljaci (Rim), dok je Švajcarac bio bolji na tvrdoj podlozi (Brizbejn i London), na kojoj se igra i Indijan Vels.

Samo što se spusti zavesa na ovaj turnir, kreće novi masters, u Majamiju, od 20. marta.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar