КЛС: Познати сви учесници Суперлиге...

Након некомплетно одиграног последњег кола КЛС зна се који ће тимови учествовати у кошаркашкој Суперлиги Србије заједно са тимовима из АБА лиге.

Кошарка 17.03.2019 | 16:45
КЛС: Познати сви учесници Суперлиге...
Након одигравања првих мечева у последњем 26. Колу КЛС позната су имена свих осам клубова који ће се борити ове сезоне у кошаркашкој Суперлиги.

Борац из Чачка оверио је прво место убедљивом победом над Тамишом (83:66) и завршио је први део сезоне у КЛС са скором 22-4.

Одлука о преосталих седам учесника пала је након одигравања мечева Слобода - Младост (92:86), Дунав - Металац (95:67) и Златибор - Вршац (87:71).

У Суперлигу Србије пласирали су се Динамик, Нови Пазар, ОКК Београд, Златибор, Тамиш, Слобода и Дунав, док је Вршац остао без учешћа ове сезоне у елитном такмичењу, јер је заузео девето место.

У Суперлиги ће се такмичити осам првопласираних екипа из КЛС, као и четири тима која играју АБА лигу ове сезоне - Црвена звезда, Партизан, ФМП и Мега.

Суперлига стартује 24. априла, а играће се по унапред утврђеном плану, тако што ће 12 тимова бити распоређено у две групе по шест екипа.

У групи А играће Црвена звезда, ФМП, Борац, ОКК Београд, Златибор и Дунав, док ће у групи Б наступати Партизан, Мега, Динамик, Нови Пазар, Тамиш и Слобода.

Након лигашког дела по две најбоље екипе из сваке групе играће полуфинале плеј-офа.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар