KLS: Poznati svi učesnici Superlige...

Nakon nekompletno odigranog poslednjeg kola KLS zna se koji će timovi učestvovati u košarkaškoj Superligi Srbije zajedno sa timovima iz ABA lige.

Košarka 17.03.2019 | 16:45
KLS: Poznati svi učesnici Superlige...
Nakon odigravanja prvih mečeva u poslednjem 26. Kolu KLS poznata su imena svih osam klubova koji će se boriti ove sezone u košarkaškoj Superligi.

Borac iz Čačka overio je prvo mesto ubedljivom pobedom nad Tamišom (83:66) i završio je prvi deo sezone u KLS sa skorom 22-4.

Odluka o preostalih sedam učesnika pala je nakon odigravanja mečeva Sloboda - Mladost (92:86), Dunav - Metalac (95:67) i Zlatibor - Vršac (87:71).

U Superligu Srbije plasirali su se Dinamik, Novi Pazar, OKK Beograd, Zlatibor, Tamiš, Sloboda i Dunav, dok je Vršac ostao bez učešća ove sezone u elitnom takmičenju, jer je zauzeo deveto mesto.

U Superligi će se takmičiti osam prvoplasiranih ekipa iz KLS, kao i četiri tima koja igraju ABA ligu ove sezone - Crvena zvezda, Partizan, FMP i Mega.

Superliga startuje 24. aprila, a igraće se po unapred utvrđenom planu, tako što će 12 timova biti raspoređeno u dve grupe po šest ekipa.

U grupi A igraće Crvena zvezda, FMP, Borac, OKK Beograd, Zlatibor i Dunav, dok će u grupi B nastupati Partizan, Mega, Dinamik, Novi Pazar, Tamiš i Sloboda.

Nakon ligaškog dela po dve najbolje ekipe iz svake grupe igraće polufinale plej-ofa.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar