ФРА: Вечерас је највећи француски дерби!

Сумрак Провансалаца у Граду светлости. . . ! Класик француског фудбала, Пари Сен Жермен дочекује Марсељ (21. 00, ТВ Арена спорт 1).

Фудбал 17.03.2019 | 14:15
ФРА: Вечерас је највећи француски дерби!
Шокантна елиминација од Манчестер Јунајтеда у осмини финала Лиге шампиона направила је дар-мар у Пари Сен-Жермену.

Примера ради, Килијан Мбапе је дан после оних 1:3 на Парку принчева признао да није могао да спава, а група од 500 најватренијих навијача које је клуб позвао да у недељу присуствују тренингу није штедела увреде на рачун немачког тренера Томаса Тухела и његових пулена, називајући их бескичмењацима и срамотом за клуб (да поменемо најбезазленије).

Можда звучи чудно, али класик француског фудбала долази Свецима у најбољем могућем тренутку. Упркос ситуацији у коју је сам себе увалио, ПСЖ је у уторак глатко славио у Дижону са 4:0 у одложеном мечу 18. кола Лиге 1, а могао је и убедљивије. Дакле, Тухел је успео прилично да подигне екипу која је од првог судијског звиждука изгарала од жеље да покаже целом свету да Немац није много погрешио када је пораз од Енглеза прокоментарисао речима:

"То је била чиста несрећа, а несреће се догађају у фудбалу."

Сада у Град светлости долази највећи ривал Марсељ, што је само по себи прворазредни догађај, а одлична форма изабраника Рудија Гарсије, који су освојили 16 бодова у минулих шест кола је мотив више за браниоца титуле (и без икакве дилеме будућег првака) да одигра како уме и колико-толико умилостиви бесне присталице.

Какве су Марсељове шансе да извуче повољан резултат? Објективно, невелике, будући да су Провансалци изгубили на седам од претходних осам првенствених гостовања у Паризу. С друге стране, везали су пет сусрета на страни са постигнутим голом, мада је питање колико ће им то значити против ривала који је ове сезоне славио на свих 14 мечева код куће и на њима постигао 50, а примио свега пет погодака...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар