FRA: Večeras je najveći francuski derbi!

Sumrak Provansalaca u Gradu svetlosti. . . ! Klasik francuskog fudbala, Pari Sen Žermen dočekuje Marselj (21. 00, TV Arena sport 1).

Fudbal 17.03.2019 | 14:15
FRA: Večeras je najveći francuski derbi!
Šokantna eliminacija od Mančester Junajteda u osmini finala Lige šampiona napravila je dar-mar u Pari Sen-Žermenu.

Primera radi, Kilijan Mbape je dan posle onih 1:3 na Parku prinčeva priznao da nije mogao da spava, a grupa od 500 najvatrenijih navijača koje je klub pozvao da u nedelju prisustvuju treningu nije štedela uvrede na račun nemačkog trenera Tomasa Tuhela i njegovih pulena, nazivajući ih beskičmenjacima i sramotom za klub (da pomenemo najbezazlenije).

Možda zvuči čudno, ali klasik francuskog fudbala dolazi Svecima u najboljem mogućem trenutku. Uprkos situaciji u koju je sam sebe uvalio, PSŽ je u utorak glatko slavio u Dižonu sa 4:0 u odloženom meču 18. kola Lige 1, a mogao je i ubedljivije. Dakle, Tuhel je uspeo prilično da podigne ekipu koja je od prvog sudijskog zvižduka izgarala od želje da pokaže celom svetu da Nemac nije mnogo pogrešio kada je poraz od Engleza prokomentarisao rečima:

"To je bila čista nesreća, a nesreće se događaju u fudbalu."

Sada u Grad svetlosti dolazi najveći rival Marselj, što je samo po sebi prvorazredni događaj, a odlična forma izabranika Rudija Garsije, koji su osvojili 16 bodova u minulih šest kola je motiv više za branioca titule (i bez ikakve dileme budućeg prvaka) da odigra kako ume i koliko-toliko umilostivi besne pristalice.

Kakve su Marseljove šanse da izvuče povoljan rezultat? Objektivno, nevelike, budući da su Provansalci izgubili na sedam od prethodnih osam prvenstvenih gostovanja u Parizu. S druge strane, vezali su pet susreta na strani sa postignutim golom, mada je pitanje koliko će im to značiti protiv rivala koji je ove sezone slavio na svih 14 mečeva kod kuće i na njima postigao 50, a primio svega pet pogodaka...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar