Јокић полудио: Техничка, техничка - туширање!

Српски центар Никола Јокић ушао је у кратки сукоб са судијом на мечу Денвера и Индијане, те добио две техничке у року од пар секунди.  Судија Тони решио Јокића да склони: Избацио га трећи пут, Никола пулудео! Денвер поготком Милсала славио против Индијана, 14 промашаја Вестбрука, Кокошков добио на страни.  Богдановић промашио победу, Милсап преузео Јокићеву одговорност.  Кошаркаши Денвер Нагетса победили су Индијана Пејсерсе на свом паркету резултатом 120:100.

Кошарка 17.03.2019 | 09:15
Јокић полудио: Техничка, техничка - туширање!
Јокић је први вођству своје екипе и уласку у последња три минута утакмице био у дуелу испод коша, у којем се за лопту борио са противничким центром Мајлсом Тарнером.

Судија Тони Брадерс је одлучио да после дуела Николе и Мајлса досуди фаул у нападу, а Јокић није могао да ћути после те изузетно сумњиве одлуке америчког арбитра. 

Момак из Србије је приговорио судији, који му је исте секунде дао техничку, а пошто српски центар није могао да се смири истог момента Брадерс је одлучио да му додели нову техничку, самим тим и искључење којим је Никола завршио утакмицу и морао да напусти терен. 

Овоје, иначе, треће искључење у каријери за Јокића, а друго које му је уручио необјективни Брадерс. 

После овог инцидента сви у хали у Денверу су кренули да скандирају: "Судије, немате појма" (Рефс, yоу суцк), а крилни центар Индијане Тадеус Јанг је био толико узбуђењ искључењем Јокића да је у налету емоција судију Брадерса пријатељски ошамарио по задњици. 

Својим темпераметном Јокић је подсетио на прослављеног српског тренера Светислава Пешића, који је само пар дана раније у првом минуту утакмице Барселоне и Фенербахчеа сличном реакцијом "зарадио" две техничке и искључење. 

Денвер је успео да победи Пејсерсе резултатом 102:100, Јокић је завршио меч са 20+ поена.



Нагетси су славили после неизвесне завршнице у мечу који је решен у последњим секундама и уписали трећу победу у низу.

Денвер је играо добро и имао све у својим рукама пред улазак у завршницу, али се све закомпликовало после катастрофалне одлуке судије Тонија Брадерса која је утицала на ток остатка утакмице. 

Јокић је, до искључења које се десило на 2:56 до краја меча, одиграо одлично. Српски центар је за 34 минута на паркету уписао 26 поена, седам скокова и пет асистенција, те био једини са 20+ поена на утакмици. 

Нагетси су на минут и по до краја водили 100:94, али су уследили поени Бојана Богдановића, па Мајлса Тарнера. Центар Пејсерса је на 28 секунди до истека времена фаулиран испод коша, па је добио прилику да са оба погођена бацања донесе предност гостима. 

Ипак, Тарнер је промашио један пенал, а Денвер је кренуо у последњи напад. Пошто није било Јокића на терену, лопта је завршила у рукама Пола Милсапа, а он је снажним самоувереним продором погодио полагање за +2 на седам секунди до краја. 

У последњем нападу на утакмици одговорност је преузео Богдановић, али његова тројка није пронашла мету на опште одушевљење у Пепси центру. 

Поред поменутог Јокића у Денверу су се истакли Џамал Мареј и Вил Бартон са по 17 поена, док је "меч-винер" Милсап имао 15 поена и 13 скокова. 

На другој страни најефикаснији је био Јанг са 18 поена и десет ухваћених лопти, поен мање је имао Дерен Колисон, а по 16 Домантас Сабонис и хрватски Богдановић.



Важи Никола Јокић за мирног дечка, прави лалошки менталитет чучи у српском горостасу, али и такав није без емоција. Штавише, уме да плане, па је у дуелу са Индијаном зарадио две техничке грешке у размаку од само неколико секунди и аутоматски је искључен.

Инцидент се догодио три минута пре краја утакмице у којој су Нагетси славили (102:100), а све после дуела под кошем са Тарнером Мајлсом. Судија Тони Бродерс избацио га је из игре због бурне реакције на одлуку да свира фаул и тако потврдио да „има пик“ на Јокића, јер је ово чак трећи пут да га склања са паркета НБА лиге. Претходно се исто догодило на мечевима са тимовима из Лос Анђелеса, Лејкерсима и Клиперсима, сад и против Индијане, срећом по састав Макла Мелоуна без последица, јер је у „Пепси арени“ домаћин славио поготком Пола Милсапа седам секунди пре краја.

„Индијана је била у налету после мог искључења. Било нам је потребно време да се прилагодимо на новонасталу ситуацију, обично све лопте у том периоду иду на мене. Нисам био фрустриран, али јесам заслужио искључење“, признао је после меча Јокић који је био најефикаснији појединац свог тима са 26 поена, седам скокова и пет асистенција за 34 и по минута на терену, уз шут из игре 11 од 21.

Бојан Богдановић је у завршном нападу покушао тројком да донесе славље гостима из Индијанаполиса, међутим, његов хитац је завршио на обручу, па је Денвер славио трећу узастопну победу. Уколико Сакраменто не победи наредну утакмицу Никола Јокић и друштво ће и математички обезбедити место у плеј-офу 14 сусрета пре краја основног дела сезоне.

<ифраме срц="//www.yоутубе.цом/ембед/л7н2ЦГулгг4" wидтх="560" хеигхт="314" аллоwфуллсцреен="аллоwфуллсцреен">

А имају шансу да буду први на Западу, под условом да наставе да ређају тријумфе, а да у међувремену шампионски тим Голден Стејта изгуби неку утакмицу. Тренутно, Ратници имају победу вишка, пошто су били сигурни на гостовању Оклахоми где је Стефон Кари убацио чак 33 поена. Домаћина је упропастила жеља Расела Вестбрука да „силује лопту“, забележио је чак 14 промашаја из игре само два поготка из 16 покушаја, а ни у једној статитичкој колони није био двоцифрен.

Од мечева који су били на програму у ноћи између суботе и недеље вреди издвојити још славље ИгораКокошкова, који је са Финиксом после продужетка тукао Њу Орленас, уз 40 поена Девина Букера. Била је ово чак трећа победа српског стручњака на последњих пет гостовања, као доказ да, иако по пласману најслабији тим Западне конференције, има потенцијал.

НБА ЛИГА, РЕЗУЛТАТИ

Њу Орлеанс – Финикс 136:138, после продужетка (122:122)
/Рендл 21 – Букер 40/

Вашингтон – Мемфис
/Бил 40 – Конли 28/

Далас – Кливленд 121:116
/Хардавеј 22 – Секстон 28/

Оклахома – Голден Стејт 88:110
/Џорџ 29 – Кари 33/

Сан Антонио – Портланд 108:103
/Дерозан 21 – Лилард 34/

Денвер – Индијана 102:100
/Јокић 26 – Јанг 18/

Јута – Бруклин 114:98
/Мичел 24 – Динвиди 22/

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар