Jokić poludio: Tehnička, tehnička - tuširanje!

Srpski centar Nikola Jokić ušao je u kratki sukob sa sudijom na meču Denvera i Indijane, te dobio dve tehničke u roku od par sekundi.  Sudija Toni rešio Jokića da skloni: Izbacio ga treći put, Nikola puludeo! Denver pogotkom Milsala slavio protiv Indijana, 14 promašaja Vestbruka, Kokoškov dobio na strani.  Bogdanović promašio pobedu, Milsap preuzeo Jokićevu odgovornost.  Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Indijana Pejserse na svom parketu rezultatom 120:100.

Košarka 17.03.2019 | 09:15
Jokić poludio: Tehnička, tehnička - tuširanje!
Jokić je prvi vođstvu svoje ekipe i ulasku u poslednja tri minuta utakmice bio u duelu ispod koša, u kojem se za loptu borio sa protivničkim centrom Majlsom Tarnerom.

Sudija Toni Braders je odlučio da posle duela Nikole i Majlsa dosudi faul u napadu, a Jokić nije mogao da ćuti posle te izuzetno sumnjive odluke američkog arbitra. 

Momak iz Srbije je prigovorio sudiji, koji mu je iste sekunde dao tehničku, a pošto srpski centar nije mogao da se smiri istog momenta Braders je odlučio da mu dodeli novu tehničku, samim tim i isključenje kojim je Nikola završio utakmicu i morao da napusti teren. 

Ovoje, inače, treće isključenje u karijeri za Jokića, a drugo koje mu je uručio neobjektivni Braders. 

Posle ovog incidenta svi u hali u Denveru su krenuli da skandiraju: "Sudije, nemate pojma" (Refs, you suck), a krilni centar Indijane Tadeus Jang je bio toliko uzbuđenj isključenjem Jokića da je u naletu emocija sudiju Bradersa prijateljski ošamario po zadnjici. 

Svojim temperametnom Jokić je podsetio na proslavljenog srpskog trenera Svetislava Pešića, koji je samo par dana ranije u prvom minutu utakmice Barselone i Fenerbahčea sličnom reakcijom "zaradio" dve tehničke i isključenje. 

Denver je uspeo da pobedi Pejserse rezultatom 102:100, Jokić je završio meč sa 20+ poena.



Nagetsi su slavili posle neizvesne završnice u meču koji je rešen u poslednjim sekundama i upisali treću pobedu u nizu.

Denver je igrao dobro i imao sve u svojim rukama pred ulazak u završnicu, ali se sve zakomplikovalo posle katastrofalne odluke sudije Tonija Bradersa koja je uticala na tok ostatka utakmice. 

Jokić je, do isključenja koje se desilo na 2:56 do kraja meča, odigrao odlično. Srpski centar je za 34 minuta na parketu upisao 26 poena, sedam skokova i pet asistencija, te bio jedini sa 20+ poena na utakmici. 

Nagetsi su na minut i po do kraja vodili 100:94, ali su usledili poeni Bojana Bogdanovića, pa Majlsa Tarnera. Centar Pejsersa je na 28 sekundi do isteka vremena fauliran ispod koša, pa je dobio priliku da sa oba pogođena bacanja donese prednost gostima. 

Ipak, Tarner je promašio jedan penal, a Denver je krenuo u poslednji napad. Pošto nije bilo Jokića na terenu, lopta je završila u rukama Pola Milsapa, a on je snažnim samouverenim prodorom pogodio polaganje za +2 na sedam sekundi do kraja. 

U poslednjem napadu na utakmici odgovornost je preuzeo Bogdanović, ali njegova trojka nije pronašla metu na opšte oduševljenje u Pepsi centru. 

Pored pomenutog Jokića u Denveru su se istakli Džamal Marej i Vil Barton sa po 17 poena, dok je "meč-viner" Milsap imao 15 poena i 13 skokova. 

Na drugoj strani najefikasniji je bio Jang sa 18 poena i deset uhvaćenih lopti, poen manje je imao Deren Kolison, a po 16 Domantas Sabonis i hrvatski Bogdanović.



Važi Nikola Jokić za mirnog dečka, pravi laloški mentalitet čuči u srpskom gorostasu, ali i takav nije bez emocija. Štaviše, ume da plane, pa je u duelu sa Indijanom zaradio dve tehničke greške u razmaku od samo nekoliko sekundi i automatski je isključen.

Incident se dogodio tri minuta pre kraja utakmice u kojoj su Nagetsi slavili (102:100), a sve posle duela pod košem sa Tarnerom Majlsom. Sudija Toni Broders izbacio ga je iz igre zbog burne reakcije na odluku da svira faul i tako potvrdio da „ima pik“ na Jokića, jer je ovo čak treći put da ga sklanja sa parketa NBA lige. Prethodno se isto dogodilo na mečevima sa timovima iz Los Anđelesa, Lejkersima i Klipersima, sad i protiv Indijane, srećom po sastav Makla Melouna bez posledica, jer je u „Pepsi areni“ domaćin slavio pogotkom Pola Milsapa sedam sekundi pre kraja.

„Indijana je bila u naletu posle mog isključenja. Bilo nam je potrebno vreme da se prilagodimo na novonastalu situaciju, obično sve lopte u tom periodu idu na mene. Nisam bio frustriran, ali jesam zaslužio isključenje“, priznao je posle meča Jokić koji je bio najefikasniji pojedinac svog tima sa 26 poena, sedam skokova i pet asistencija za 34 i po minuta na terenu, uz šut iz igre 11 od 21.

Bojan Bogdanović je u završnom napadu pokušao trojkom da donese slavlje gostima iz Indijanapolisa, međutim, njegov hitac je završio na obruču, pa je Denver slavio treću uzastopnu pobedu. Ukoliko Sakramento ne pobedi narednu utakmicu Nikola Jokić i društvo će i matematički obezbediti mesto u plej-ofu 14 susreta pre kraja osnovnog dela sezone.



A imaju šansu da budu prvi na Zapadu, pod uslovom da nastave da ređaju trijumfe, a da u međuvremenu šampionski tim Golden Stejta izgubi neku utakmicu. Trenutno, Ratnici imaju pobedu viška, pošto su bili sigurni na gostovanju Oklahomi gde je Stefon Kari ubacio čak 33 poena. Domaćina je upropastila želja Rasela Vestbruka da „siluje loptu“, zabeležio je čak 14 promašaja iz igre samo dva pogotka iz 16 pokušaja, a ni u jednoj statitičkoj koloni nije bio dvocifren.

Od mečeva koji su bili na programu u noći između subote i nedelje vredi izdvojiti još slavlje IgoraKokoškova, koji je sa Finiksom posle produžetka tukao Nju Orlenas, uz 40 poena Devina Bukera. Bila je ovo čak treća pobeda srpskog stručnjaka na poslednjih pet gostovanja, kao dokaz da, iako po plasmanu najslabiji tim Zapadne konferencije, ima potencijal.

NBA LIGA, REZULTATI

Nju Orleans – Finiks 136:138, posle produžetka (122:122)
/Rendl 21 – Buker 40/

Vašington – Memfis
/Bil 40 – Konli 28/

Dalas – Klivlend 121:116
/Hardavej 22 – Sekston 28/

Oklahoma – Golden Stejt 88:110
/Džordž 29 – Kari 33/

San Antonio – Portland 108:103
/Derozan 21 – Lilard 34/

Denver – Indijana 102:100
/Jokić 26 – Jang 18/

Juta – Bruklin 114:98
/Mičel 24 – Dinvidi 22/

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar