Надал не игра ни у Мајамију!

А то продужава Ђоковићеву тениску владавину! Српски ас сигуран на трону најмање до 10. јуна! Надал: Прескачем Мајами, хоћу да будем спреман за шљаку. . .  Други тенисер света Рафаел Надал био је веома разочаран после одустајања од даљег такмичења на Мастерсу у Индијан Велсу.

Тенис 17.03.2019 | 11:30
Надал не игра ни у Мајамију!
Шпанац је одлучио да не излази на терен у мечу полуфинала са Роџером Федером а због повреде колена отказао је учешће и на Мастерсу у Мајамију.

Шпанац је навео да планира повратак на терен за мастерс у Монте Карлу који је на програму од 12. до 21. априла.

"Оно што ћу прво урадити јесте да се вратим кући и покушам да се спремим за такмичење на шљаци, да будем сто одсто спреман за први турнир што је за мене Монте Карло", изјавио је Надал. 

Љубитељи тениса ће тако још чекати на 39. окршај Федерера и Надала. Швајцарац је профитирао, после титуле у Дубаију играће за пехар и у Индијан Велсу, 101. АТП трофеј у каријери. 

"Желео сам да изађем и играм против Роџера, да дам све од себе. Загревао сам се ујутро, али осетио сам да ми колено није у најбољем стању да могу да играм на највишем нивоу, да бих могао да играм у полуфиналу оваквог турнира", рекао је тенисер са Мајорке. 

Он је са коленом имао проблема и прошле сезоне, када је одлучио да се повуче на УС Опену у мечу полуфинала са Хуаном Мартином дел Потром. У новембру је имао и повреду чланка, због које је морао на операцију. Ове сезоне је играо у финалу Аустралијан Опена где је изгубио од Новака Ђоковића. 

"Понекад ми је тешко да прихватим све ово, чињеницу да сам практично током целе каријере у проблему због колена. Понекад се осећам тужно јер осећам да је то хендикеп за мене у односу на моје колеге у смислу припрема и тренинга. С друге стране, доживео сам много лепих момената и то ми даје снагу да истрајем. Радићу ствари које функционишу и мораћу да прихватим да се и овакве ствари понекад дешавају. Оно што је до мене, радим како треба. Што не могу да контролишем, не могу", закључио је Надал.

Одустао је Рафаел Надал од борбе у полуфиналу Индијан Велса, а неће га бити ни у Мајамију. Шпански ас је саопштио пред новинарима да због проблема са коленом неће играти ни на Флориди, на турниру који почиње следеће недеље, већ ће отпутовати кући, где ће се лечити и спремати за део сезоне на шљаци.

Надалова одлука да не игра у Мајамију је у неку руку и добра вест за Ђоковића. Сада се и математички продужава Новакова владавина на АТП листи.

Према новом прорачуну, пошто Надал неће играти на Флориди, Новак Ђоковић ће бити тениски број 1 сигурно до 10. јуна, па макар не освојио ни један једини бод до тада! А, то је, наравно, мало могуће. Када се све то сабере, Новак ће сигурно бити 254 недеље тениски краљ и само ће му 14 недеља недостајати на достигне Џимија Конорса на вечној листи владара белог спорта.

С обзиром на то да Ђоковић врло мало бодова брани све до Вимблдона, сасвим је реално да на трону остане доста дуже од тог 10. јуна. А, онда би били угрожени и рекорди Ивана Лендла (270 недеља) и Пита Сампраса (286). Најдуговечнији краљ, Роџер Федерер, за сада је још далеко од домашаја са 310 седмица на трону.

Извор: моззартспорт/Б92

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар