Nadal ne igra ni u Majamiju!

A to produžava Đokovićevu tenisku vladavinu! Srpski as siguran na tronu najmanje do 10. juna! Nadal: Preskačem Majami, hoću da budem spreman za šljaku. . .  Drugi teniser sveta Rafael Nadal bio je veoma razočaran posle odustajanja od daljeg takmičenja na Mastersu u Indijan Velsu.

Tenis 17.03.2019 | 11:30
Nadal ne igra ni u Majamiju!
Španac je odlučio da ne izlazi na teren u meču polufinala sa Rodžerom Federom a zbog povrede kolena otkazao je učešće i na Mastersu u Majamiju.

Španac je naveo da planira povratak na teren za masters u Monte Karlu koji je na programu od 12. do 21. aprila.

"Ono što ću prvo uraditi jeste da se vratim kući i pokušam da se spremim za takmičenje na šljaci, da budem sto odsto spreman za prvi turnir što je za mene Monte Karlo", izjavio je Nadal. 

Ljubitelji tenisa će tako još čekati na 39. okršaj Federera i Nadala. Švajcarac je profitirao, posle titule u Dubaiju igraće za pehar i u Indijan Velsu, 101. ATP trofej u karijeri. 

"Želeo sam da izađem i igram protiv Rodžera, da dam sve od sebe. Zagrevao sam se ujutro, ali osetio sam da mi koleno nije u najboljem stanju da mogu da igram na najvišem nivou, da bih mogao da igram u polufinalu ovakvog turnira", rekao je teniser sa Majorke. 

On je sa kolenom imao problema i prošle sezone, kada je odlučio da se povuče na US Openu u meču polufinala sa Huanom Martinom del Potrom. U novembru je imao i povredu članka, zbog koje je morao na operaciju. Ove sezone je igrao u finalu Australijan Opena gde je izgubio od Novaka Đokovića. 

"Ponekad mi je teško da prihvatim sve ovo, činjenicu da sam praktično tokom cele karijere u problemu zbog kolena. Ponekad se osećam tužno jer osećam da je to hendikep za mene u odnosu na moje kolege u smislu priprema i treninga. S druge strane, doživeo sam mnogo lepih momenata i to mi daje snagu da istrajem. Radiću stvari koje funkcionišu i moraću da prihvatim da se i ovakve stvari ponekad dešavaju. Ono što je do mene, radim kako treba. Što ne mogu da kontrolišem, ne mogu", zaključio je Nadal.

Odustao je Rafael Nadal od borbe u polufinalu Indijan Velsa, a neće ga biti ni u Majamiju. Španski as je saopštio pred novinarima da zbog problema sa kolenom neće igrati ni na Floridi, na turniru koji počinje sledeće nedelje, već će otputovati kući, gde će se lečiti i spremati za deo sezone na šljaci.

Nadalova odluka da ne igra u Majamiju je u neku ruku i dobra vest za Đokovića. Sada se i matematički produžava Novakova vladavina na ATP listi.

Prema novom proračunu, pošto Nadal neće igrati na Floridi, Novak Đoković će biti teniski broj 1 sigurno do 10. juna, pa makar ne osvojio ni jedan jedini bod do tada! A, to je, naravno, malo moguće. Kada se sve to sabere, Novak će sigurno biti 254 nedelje teniski kralj i samo će mu 14 nedelja nedostajati na dostigne Džimija Konorsa na večnoj listi vladara belog sporta.

S obzirom na to da Đoković vrlo malo bodova brani sve do Vimbldona, sasvim je realno da na tronu ostane dosta duže od tog 10. juna. A, onda bi bili ugroženi i rekordi Ivana Lendla (270 nedelja) i Pita Samprasa (286). Najdugovečniji kralj, Rodžer Federer, za sada je još daleko od domašaja sa 310 sedmica na tronu.

Izvor: mozzartsport/B92

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar