ИТА: Миха са Болоњом освојио Торино!

Слатка освета: Пулгар забринуо, па обрадовао Миху! Чилеанац у голеади Торина и Болоње погађао на обје стране.  Италијани од ВАР-а праве циркус! Гости четири минута водили 3:1, па враћени на 2:1 после погледаног снимка.

Фудбал 16.03.2019 | 23:45
ИТА: Миха са Болоњом освојио Торино!
Макар на једну ноћ Болоња ће спавати на безбедном. То јој је донела победа усред Торина, коју је изборила у великом стилу, уз преокрет и целу шараду који су судије направиле са ВАР технологијом – 3:2.

Синиша Михајловић је још једном показао да милост према бившим клубовима не осећа. Уосталом, половина играча Торина је била ту и када је он тренирао екипу и зато их је и прочитао као отворену књигу. Чак и када су Бикови повели аутоголом Пулгара у 6. минуту, није се осетио ни грам нервозе код играча Болоње.

Тачно су знали шта би требало да раде на терену и то су беспрекорно спровели у дело. Већ до полувремена било је 1:2. Најпре је Поли изједначио у 29, а онда је поново презиме Пулгар освануло на семафору, али овог пута је погодио „праву“ мрежу и то из пенала.

Прави циркус направиле су судије средином другог полувремена. Болоња је у 61. минуту постигла гол и повела 3:1. И онда се десио тотални бизар: гости су од 61. до 65. минута водили 3:1, а после 65. минута – 2:1!

Требало је четири минута судијама да преконтролишу ситуацију код гола Михиног тима и да установе да није био регуларан!

Али, за гледањем снимка није било потребе само минут касније, када је Болоња извела муњевиту контру, а Орсолини гурнуо лопту у мрежу за 3:1.

Поново драма у самом финишу: Лијанко је искључен, а у том нападу Ицо је смањио на 3:2. Ипак, осим гужве и напетости на терену, шанси за још један гол није било.

Друга победа заредом за Болоњу. Опстанак у Серији А је поново могућа мисија.

Послије 14 мјесеци, Синиша Михајловић вратио се у Торино.

Овај пут, у улози тренера Болоње, а повратак српског стручњака на стадион "Олимпико Гранде Торино" био је више него успјешан, с обзиром да је његов садашњи клуб славио против екипе чији је тренер био до јануара прошле године.

Болоња је славила 3:2 (2:1), а меч је обиљежио Ерик Пулгар, који је тресао мреже на обје стране.

Утакмица је почела поништеним голом гостију већ у трећем минуту, када се Лијанко Војиновић нашао у недозвољеној позицији, па је остало 0:0.

Али, не задуго.

Кристијан Ансалди је у шестом минуту шутирао, Пулгар је неспретно реаговао и преварио свог голмана, па је лопта завршила у мрежи гостију.

Михајловић се нашао у проблему у 22. минуту, када је због повреде терен морао да напусти Блерим Џемаили.

Репрезентативац Србије Саша Лукић ушао је пред крај сусрета и одиграо посљедњих 15-ак минута у редовима поражене екипе.

Ипак, ова ситуација преокренула се у корист гостију, с обзиром да је играч који је замијенио швајцарског интернационалца, Андреа Поли, само седам минута каснија погодио за изједначење.

Веома брзо Болоња је стигла до потпуног преокрета, а још једном је ВАР био пресудан.

Арбитар Маурицио Маријани у првих мах није видио очигледно играње руком Суалиоа Меитеа, али је затим одлучио да покаже на "креч".

Трагичар код првог гола Пулгар преузео је одговорност и искупио се за кикс из уводних минута меча.

Оба тима меч су завршила са 10 играча. Прво је у финишу други жути, односно црвени картон код гостију зарадио Војиновић, док је код Торина Ола Аина из истог разлога раније морао у свлачионицу.

У наставку је доминирала Болоња, још један гол гостију поништен је због офсајда (Никола Сансоне), али у 65. минуту спаса за Торино није било.

Рикардо Орсолини рутински је завршио одличну нападачку акцију, да би Армандо Ицо, након велике грешке голмана гостију Лукаша Скорупског, у финишу поставио коначних 2:3.

Болоња је тако стигла до веома важних бодова у борби за опстанак и посљедње мјесто које води у нижи ранг препустила Емполију.

СЕРИЈА А - 28. КОЛО:

Сасуоло - Сампдорија 3:5 (1:3)
/Бога 38, Данкан 63, Бабакар 90+2 - Дефрел 15, Кваљарела 36, Линети 39, Прат 46, Габјадини 72/

СПАЛ - Рома 2:1 (1:0)
/Фарес 22, Петања 60 пен - Пероти 53 пен/

Торино - Болоња 2:3 (1:2)
/Пулгар 6 аутогол, Ицо 89 - Поли 29, Пулгар 34 пен, Орсолини 65/

У недјељу:

Ђенова - Јувентус (12.30)
Аталанта - Кјево (15.00)
Емполи - Фрозиноне
Лацио - Парма
Наполи - Удинезе (18.00)
Милан - Интер (20.30)

Одиграно су петак:

Каљари - Фиорентина 2:1 (0:0)
/Жоао Педро 52, Ћепители 66 - Кјеза 88/

ТАБЕЛА: Јувентус 75, Наполи 57, Милан 51, Интер 50, Рома (+1) 47, Аталанта 44, Торино (+1) 44, Сампдорија (+1) 42, Лацио (-1) 42, Фиорентина (+1) 37, Парма 33, Сасуоло (+1) 32, Ђенова 30, Каљари (+1) 30, СПАЛ (+1) 26, Удинезе (-1) 25, Болоња (+1) 24, Емполи 22, Фрозиноне 17, Кјево 10*.

*НАПОМЕНА Италијанска федерација казнила је Кјево одузимањем три бода.

Извор: моззартспорт/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар