ITA: Miha sa Bolonjom osvojio Torino!

Slatka osveta: Pulgar zabrinuo, pa obradovao Mihu! Čileanac u goleadi Torina i Bolonje pogađao na obje strane.  Italijani od VAR-a prave cirkus! Gosti četiri minuta vodili 3:1, pa vraćeni na 2:1 posle pogledanog snimka.

Fudbal 16.03.2019 | 23:45
ITA: Miha sa Bolonjom osvojio Torino!
Makar na jednu noć Bolonja će spavati na bezbednom. To joj je donela pobeda usred Torina, koju je izborila u velikom stilu, uz preokret i celu šaradu koji su sudije napravile sa VAR tehnologijom – 3:2.

Siniša Mihajlović je još jednom pokazao da milost prema bivšim klubovima ne oseća. Uostalom, polovina igrača Torina je bila tu i kada je on trenirao ekipu i zato ih je i pročitao kao otvorenu knjigu. Čak i kada su Bikovi poveli autogolom Pulgara u 6. minutu, nije se osetio ni gram nervoze kod igrača Bolonje.

Tačno su znali šta bi trebalo da rade na terenu i to su besprekorno sproveli u delo. Već do poluvremena bilo je 1:2. Najpre je Poli izjednačio u 29, a onda je ponovo prezime Pulgar osvanulo na semaforu, ali ovog puta je pogodio „pravu“ mrežu i to iz penala.

Pravi cirkus napravile su sudije sredinom drugog poluvremena. Bolonja je u 61. minutu postigla gol i povela 3:1. I onda se desio totalni bizar: gosti su od 61. do 65. minuta vodili 3:1, a posle 65. minuta – 2:1!

Trebalo je četiri minuta sudijama da prekontrolišu situaciju kod gola Mihinog tima i da ustanove da nije bio regularan!

Ali, za gledanjem snimka nije bilo potrebe samo minut kasnije, kada je Bolonja izvela munjevitu kontru, a Orsolini gurnuo loptu u mrežu za 3:1.

Ponovo drama u samom finišu: Lijanko je isključen, a u tom napadu Ico je smanjio na 3:2. Ipak, osim gužve i napetosti na terenu, šansi za još jedan gol nije bilo.

Druga pobeda zaredom za Bolonju. Opstanak u Seriji A je ponovo moguća misija.

Poslije 14 mjeseci, Siniša Mihajlović vratio se u Torino.

Ovaj put, u ulozi trenera Bolonje, a povratak srpskog stručnjaka na stadion "Olimpiko Grande Torino" bio je više nego uspješan, s obzirom da je njegov sadašnji klub slavio protiv ekipe čiji je trener bio do januara prošle godine.

Bolonja je slavila 3:2 (2:1), a meč je obilježio Erik Pulgar, koji je tresao mreže na obje strane.

Utakmica je počela poništenim golom gostiju već u trećem minutu, kada se Lijanko Vojinović našao u nedozvoljenoj poziciji, pa je ostalo 0:0.

Ali, ne zadugo.

Kristijan Ansaldi je u šestom minutu šutirao, Pulgar je nespretno reagovao i prevario svog golmana, pa je lopta završila u mreži gostiju.

Mihajlović se našao u problemu u 22. minutu, kada je zbog povrede teren morao da napusti Blerim Džemaili.

Reprezentativac Srbije Saša Lukić ušao je pred kraj susreta i odigrao posljednjih 15-ak minuta u redovima poražene ekipe.

Ipak, ova situacija preokrenula se u korist gostiju, s obzirom da je igrač koji je zamijenio švajcarskog internacionalca, Andrea Poli, samo sedam minuta kasnija pogodio za izjednačenje.

Veoma brzo Bolonja je stigla do potpunog preokreta, a još jednom je VAR bio presudan.

Arbitar Mauricio Marijani u prvih mah nije vidio očigledno igranje rukom Sualioa Meitea, ali je zatim odlučio da pokaže na "kreč".

Tragičar kod prvog gola Pulgar preuzeo je odgovornost i iskupio se za kiks iz uvodnih minuta meča.

Oba tima meč su završila sa 10 igrača. Prvo je u finišu drugi žuti, odnosno crveni karton kod gostiju zaradio Vojinović, dok je kod Torina Ola Aina iz istog razloga ranije morao u svlačionicu.

U nastavku je dominirala Bolonja, još jedan gol gostiju poništen je zbog ofsajda (Nikola Sansone), ali u 65. minutu spasa za Torino nije bilo.

Rikardo Orsolini rutinski je završio odličnu napadačku akciju, da bi Armando Ico, nakon velike greške golmana gostiju Lukaša Skorupskog, u finišu postavio konačnih 2:3.

Bolonja je tako stigla do veoma važnih bodova u borbi za opstanak i posljednje mjesto koje vodi u niži rang prepustila Empoliju.

SERIJA A - 28. KOLO:

Sasuolo - Sampdorija 3:5 (1:3)
/Boga 38, Dankan 63, Babakar 90+2 - Defrel 15, Kvaljarela 36, Lineti 39, Prat 46, Gabjadini 72/

SPAL - Roma 2:1 (1:0)
/Fares 22, Petanja 60 pen - Peroti 53 pen/

Torino - Bolonja 2:3 (1:2)
/Pulgar 6 autogol, Ico 89 - Poli 29, Pulgar 34 pen, Orsolini 65/

U nedjelju:

Đenova - Juventus (12.30)
Atalanta - Kjevo (15.00)
Empoli - Frozinone
Lacio - Parma
Napoli - Udineze (18.00)
Milan - Inter (20.30)

Odigrano su petak:

Kaljari - Fiorentina 2:1 (0:0)
/Žoao Pedro 52, Ćepiteli 66 - Kjeza 88/

TABELA: Juventus 75, Napoli 57, Milan 51, Inter 50, Roma (+1) 47, Atalanta 44, Torino (+1) 44, Sampdorija (+1) 42, Lacio (-1) 42, Fiorentina (+1) 37, Parma 33, Sasuolo (+1) 32, Đenova 30, Kaljari (+1) 30, SPAL (+1) 26, Udineze (-1) 25, Bolonja (+1) 24, Empoli 22, Frozinone 17, Kjevo 10*.

*NAPOMENA Italijanska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Izvor: mozzartsport/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar