ФРА: Зелени петардирали Каен!

Стразбур испустио победу у Ниму.  Сент Етјен види Лигу Европе.  Француска борба за опстанак, Амијен се спасава! У 29. колу француског националног фудбалског првенства у субу се одиграло неколико утакмица "дербија зачеља" и ситуација је за неке екипе прилично алармантна.

Фудбал 16.03.2019 | 23:25
ФРА: Зелени петардирали Каен!
Фудбалери Сент Етјена прегазили су Каен на њиховом стадиону постигавши пет голова.

Каен је начет већ у четвртом минуту утакмице када је Хамума затресао мрежу, а на 2 према 0 је повисио Берич након само 16 минута.

На 3:0 је повисио Нордин у 30. минуту и са тим резултатом се отишло на велики одмор.

На следећи гол се чекало 40 минута када је Гезали постигао и четврти гол, а коначних 5:0 поставио је Вада у првом минуту судијске надокнаде.

Сент Етјен је сада на бод заостатка за Олимпиком из Марсеја, који има утакмицу мање.

Анже и Амијен су одиграли меч без голова, а Кристијан Лопес је чак промашио пенал у 84. минуту када му је ударац одбранио голман Амијена, Гуртнер.

Генгам је голом Бласа у 86. минуту савладао Дижон и бацио их у још дубљи понор. Дижон сада има само бод више од последњепласираног Каена, који са 20 бодова "држи фењер".

Ним је до бода против Стразбура дошао у другом минуту надокнаде када је Саваније постигао погодак и тако успели да се спасу иако су губили са 2:0. Први гол је постигао Мотиба већ у 9. минуту и тим резултатом се отишло на полувреме.

Фофана је у 53. минуту повисио резултат и чинило се да је све готово, али је Ерве само 13 минута касније донео наду Ниму, да би већ поменути Саваније решио питање победника.

Сент Етјен је успео да прекине низ од два везана пораза и убедљивим тријумфом на гостовању у Каену оживи амбиције зване Лига Евреопе. Фантастичну су партију пружили вечерас пулени тренера Жан-Луја Гасеа који су петардирали немоћног домаћаина омогућивши чак петорици различитих играча да се упишу у стрелце.

Блистао је искусни Ромен Амума који је отворио голеаду већ у четвртом минуту, а до одласка на одмор још два пута аисистирао Словенцу Беричу и Нордану за великих 3:0. Мотивисани и добри Сент Етјен је доминирао и у другом полувремену, а у самом финишу потпуно је дотукао домаћина погоцима Гезалија и Ваде у надокнади времена,

Овом победом Сент Етјен се попео на пето место на бод заостатка за Лионом, док га је Каен давно угасио и делује да му нема спаса.

Важну победу изборио је вечерас Генган који је на свом терену у директном окршају дављеника поразио Дижон са 1:0, а стрелац је био малди везиста Лудовик Бла с беле тачке у 86. минуту.

Стразбур и српски репрезентативац Стефан Митровић испустили су победу на гостовању у Ниму (2:2), а пресудио им је једанаестерац који је у 92. минуту реализовао нападач Теџи Севаније. Ето, опет се и на примеру Стразбура испоставило да је 2:0 најопаснији резултат.

ФРАНЦУСКА 1 - 29. коло 

Петак

Ница - Тулуз 1:1 (1:0)
/Сипријен 20 – Мубеле 89/

Лил - Монако 0:1 (0:0)
/Винисијус 90/

Субота

Ним - Стразбур 2:2 (0:1) 
/Либои 66, Саваније 90+2. пенал - Мотиба 9, Фофана 53/

Анже - Амијен 0:0 

Генган - Дижон 1:0 (0:0) 
/Бла 86. пенал/

Каен - Сент Етјен 0:5 (0:3) 
/Амума 4, Берич 20, Нордан 30, Гезали 85, Вада 90+1/

недеља:

14.30 Лион – Монпеље
15.00 Ремс – Нант
17.00 Бордо – Рен
21.00 ПСЖ – Марсеј

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар