FRA: Zeleni petardirali Kaen!

Strazbur ispustio pobedu u Nimu.  Sent Etjen vidi Ligu Evrope.  Francuska borba za opstanak, Amijen se spasava! U 29. kolu francuskog nacionalnog fudbalskog prvenstva u subu se odigralo nekoliko utakmica "derbija začelja" i situacija je za neke ekipe prilično alarmantna.

Fudbal 16.03.2019 | 23:25
FRA: Zeleni petardirali Kaen!
Fudbaleri Sent Etjena pregazili su Kaen na njihovom stadionu postigavši pet golova.

Kaen je načet već u četvrtom minutu utakmice kada je Hamuma zatresao mrežu, a na 2 prema 0 je povisio Berič nakon samo 16 minuta.

Na 3:0 je povisio Nordin u 30. minutu i sa tim rezultatom se otišlo na veliki odmor.

Na sledeći gol se čekalo 40 minuta kada je Gezali postigao i četvrti gol, a konačnih 5:0 postavio je Vada u prvom minutu sudijske nadoknade.

Sent Etjen je sada na bod zaostatka za Olimpikom iz Marseja, koji ima utakmicu manje.

Anže i Amijen su odigrali meč bez golova, a Kristijan Lopes je čak promašio penal u 84. minutu kada mu je udarac odbranio golman Amijena, Gurtner.

Gengam je golom Blasa u 86. minutu savladao Dižon i bacio ih u još dublji ponor. Dižon sada ima samo bod više od poslednjeplasiranog Kaena, koji sa 20 bodova "drži fenjer".

Nim je do boda protiv Strazbura došao u drugom minutu nadoknade kada je Savanije postigao pogodak i tako uspeli da se spasu iako su gubili sa 2:0. Prvi gol je postigao Motiba već u 9. minutu i tim rezultatom se otišlo na poluvreme.

Fofana je u 53. minutu povisio rezultat i činilo se da je sve gotovo, ali je Erve samo 13 minuta kasnije doneo nadu Nimu, da bi već pomenuti Savanije rešio pitanje pobednika.

Sent Etjen je uspeo da prekine niz od dva vezana poraza i ubedljivim trijumfom na gostovanju u Kaenu oživi ambicije zvane Liga Evreope. Fantastičnu su partiju pružili večeras puleni trenera Žan-Luja Gasea koji su petardirali nemoćnog domaćaina omogućivši čak petorici različitih igrača da se upišu u strelce.

Blistao je iskusni Romen Amuma koji je otvorio goleadu već u četvrtom minutu, a do odlaska na odmor još dva puta aisistirao Slovencu Beriču i Nordanu za velikih 3:0. Motivisani i dobri Sent Etjen je dominirao i u drugom poluvremenu, a u samom finišu potpuno je dotukao domaćina pogocima Gezalija i Vade u nadoknadi vremena,

Ovom pobedom Sent Etjen se popeo na peto mesto na bod zaostatka za Lionom, dok ga je Kaen davno ugasio i deluje da mu nema spasa.

Važnu pobedu izborio je večeras Gengan koji je na svom terenu u direktnom okršaju davljenika porazio Dižon sa 1:0, a strelac je bio maldi vezista Ludovik Bla s bele tačke u 86. minutu.

Strazbur i srpski reprezentativac Stefan Mitrović ispustili su pobedu na gostovanju u Nimu (2:2), a presudio im je jedanaesterac koji je u 92. minutu realizovao napadač Tedži Sevanije. Eto, opet se i na primeru Strazbura ispostavilo da je 2:0 najopasniji rezultat.

FRANCUSKA 1 - 29. kolo 

Petak

Nica - Tuluz 1:1 (1:0)
/Siprijen 20 – Mubele 89/

Lil - Monako 0:1 (0:0)
/Vinisijus 90/

Subota

Nim - Strazbur 2:2 (0:1) 
/Liboi 66, Savanije 90+2. penal - Motiba 9, Fofana 53/

Anže - Amijen 0:0 

Gengan - Dižon 1:0 (0:0) 
/Bla 86. penal/

Kaen - Sent Etjen 0:5 (0:3) 
/Amuma 4, Berič 20, Nordan 30, Gezali 85, Vada 90+1/

nedelja:

14.30 Lion – Monpelje
15.00 Rems – Nant
17.00 Bordo – Ren
21.00 PSŽ – Marsej

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar