Претучена Ивана бранила насилника?

Ивана Филиповић покушала је да заштити свог момка Ђорђа Лацковића, који се налази у притвору због сумње да ју је брутално претукао мотком, касапио ножем и пекао пеглом, пише лист “Ало”.

Србија 16.03.2019 | 22:27
Претучена Ивана бранила насилника?
Ивана Филиповић (22), коју је, како се сумња, у уторак у заједничком стану у Новом Саду брутално претукао Ђорђе Лацковић (24), у први мах у болници није жељела да каже како је задобила бројне повреде и опекотине по тијелу.

Она је по пријему у болницу љекарима рекла да се повриједила приликом пада.

– Ивана је приватним аутомобилом довезена у болницу са поломљеним ребрима, исјеченим ногама и опекотинама од пегле по тијелу. Међутим, када су је љекари питали како је задобила те повреде, она је снуждено рекла да се саплела и пала низ степенице – тврди за “Ало” извор близак истрази.

Ивана је у болници све убјеђивала да су повреде само од пада и да нема разлога да “дижу фрку”. Међутим, љекари су реаговали како треба и случај су пријавили полицији. У болницу је одмах послата патрола, која је од Иване узела изјаву.

– Дјевојка је била у стању шока, а у очима јој се видио страх. Када су је полицајци питали да им објасни како се повриједила, почела је да муца и да прича о паду низ степенице. Говорила је неповезано и објашњавала да је у питању несрећни случај. Искусни полицајци су јој повлађивали и пуштали је да прича, али су је у онда упитали гдје јој је момак. То питање је било пун погодак јер је Ивана бризнула у плач и рекла: “Није ме мој Ђорђе повриједио” – објашњава саговорник листа.

Искусним полицајцима је одмах било јасно да Ивана, упркос преживљеној тортури, покушава да заштити момка.

– Отворено су јој рекли да знају да није повријеђена приликом пада, већ да је очигледно да је претучена и да нема разлога да штити нападача. Предочили су јој да то може да се понови, али да онда посљедице могу бити много горе – каже саговорник и додаје да је то жртву натјерало да проговори о свему.



Тада је Ивана признала да се посвађала са момком, са којим живи већ неко вријеме. 

– Рекла је да су она и Ђорђе кобног дана око поднева почели да се свађају јер је он љубоморан. Испричала је да је он у налету бијеса почео да је удара и да се није обазирао на њене молбе да престане. Тукао ју је рукама, ногама, палицом, пекао пеглом, пријетио и витлао ножем, а затим је изашао из стана. Тада је позвала пријатељицу, која ју је довезла до болнице – препричава извор листа.

Како каже, дјевојка је штитила Ђорђа јер јој је пријетио.

– Бојала га се јер јој је запријетио да ће бити свашта уколико га пријави. Рекла је да је он добар, али да има изливе бијеса у налету љубоморе и да тада губи сваку контролу и људскост. Ћутала је из страха од реакције околине и срамоте – каже саговорник.

Након пријаве, полиција је лоцирала и ухапсила Лацковића, коме је одређен притвор до 30 дана. Током саслушања осумњичени се у почетку држао гордо, да би на крају скоро плачним гласом почео да објашњава колико воли Ивану и да није желио да је повриједи.

– Признао је да ју је тукао мотком, мучио врелом пеглом и сјекао ножем, али се и правдао да је то урадио у налету љубоморе. Он је објашњавао да није био свјестан да је толико повриједио девојку коју неизмјерно воли – каже извор.

Према незваничним сазнањима, Ђорђе је и раније у налету љубоморе дизао руку на Ивану, али се након разговора с њеним братом привидно примирио. Након што ју је у уторак брутално претукао, њеном брату је послао поруку са молбом да не мијешају полицију!

(Ало/Блиц)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Балкан

16.03.2019 23:09

Ово је наса свакодневница !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Наравно

17.03.2019 05:30

Могло се претпоставити да су луди и једно и друго, да она глупача мисли да је то љубав

ОДГОВОРИТЕ
Name

смјестити у дом за такве

17.03.2019 05:49

У њега су толико слаби живци да није способан наћи себи дјевојку нити се оженити. Њега треба судским путем смјестити у одговарајућу установу гдје ће имати сву потребну медицинску помоћ за своје слабе живце. Да је нормалан и сад би уживао у љубави с Иваном.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МД

17.03.2019 06:21

Моли се ти богу, што јој ја нисам брат. Њему би полиција била спас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реx

17.03.2019 20:44

Апсолутно се слазем...недај бозе да неко тако моју сестру претуце...одробијао би будалу

Name

Психолог

17.03.2019 06:30

Чколски примјер психопате! Он че кад тад починити злочин из страсти!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Џоле

17.03.2019 06:47

Овакве и педофиле највише воле у затвору. Тамо има да добије исту тортуру коју је приредио јадној девојци. То му не гине. То је неписани кодекс затвореника. Педофиле и насилнике над женама органски не подносе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

17.03.2019 09:59

Значи озбиљни криминалци прибављају незаконито богатство за своје жене, породице а такве црне овце које нису способе ни оженити се или праве породичне проблеме органски не подносе ни прави криминалци по затворима.

Name

Ре

17.03.2019 06:55

Овај мени не би стигао до судије...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кркан

17.03.2019 12:56

Оволико насиље до смртног исхода, према дјевојци са којом је зивио. Шта би тек урадио некој, с којом није "у љубави"? Треба му вратити дуплом мјером, да не може ходати од болова, да запамти за цио живот, багра успаљена. Она, са тим будаластим изјавама, којима га брани, је само за психијатра и неке установе. Ово је престрашно и за сваку осуду и дебелу пресуду

Name

Да

17.03.2019 09:22

Класичан пример Шткхолмског синдрома!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лео

17.03.2019 09:40

Има ли ова дјевојка родитеље? Страсно...да неко то мојој церци направи, испеглала би га као лист. Ма на разањ би га набила па окретала...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боб

17.03.2019 12:29

то је права зена.

ОДГОВОРИТЕ