Pretučena Ivana branila nasilnika?

Ivana Filipović pokušala je da zaštiti svog momka Đorđa Lackovića, koji se nalazi u pritvoru zbog sumnje da ju je brutalno pretukao motkom, kasapio nožem i pekao peglom, piše list “Alo”.

Srbija 16.03.2019 | 22:27
Pretučena Ivana branila nasilnika?
Ivana Filipović (22), koju je, kako se sumnja, u utorak u zajedničkom stanu u Novom Sadu brutalno pretukao Đorđe Lacković (24), u prvi mah u bolnici nije željela da kaže kako je zadobila brojne povrede i opekotine po tijelu.

Ona je po prijemu u bolnicu ljekarima rekla da se povrijedila prilikom pada.

– Ivana je privatnim automobilom dovezena u bolnicu sa polomljenim rebrima, isječenim nogama i opekotinama od pegle po tijelu. Međutim, kada su je ljekari pitali kako je zadobila te povrede, ona je snuždeno rekla da se saplela i pala niz stepenice – tvrdi za “Alo” izvor blizak istrazi.

Ivana je u bolnici sve ubjeđivala da su povrede samo od pada i da nema razloga da “dižu frku”. Međutim, ljekari su reagovali kako treba i slučaj su prijavili policiji. U bolnicu je odmah poslata patrola, koja je od Ivane uzela izjavu.

– Djevojka je bila u stanju šoka, a u očima joj se vidio strah. Kada su je policajci pitali da im objasni kako se povrijedila, počela je da muca i da priča o padu niz stepenice. Govorila je nepovezano i objašnjavala da je u pitanju nesrećni slučaj. Iskusni policajci su joj povlađivali i puštali je da priča, ali su je u onda upitali gdje joj je momak. To pitanje je bilo pun pogodak jer je Ivana briznula u plač i rekla: “Nije me moj Đorđe povrijedio” – objašnjava sagovornik lista.

Iskusnim policajcima je odmah bilo jasno da Ivana, uprkos preživljenoj torturi, pokušava da zaštiti momka.

– Otvoreno su joj rekli da znaju da nije povrijeđena prilikom pada, već da je očigledno da je pretučena i da nema razloga da štiti napadača. Predočili su joj da to može da se ponovi, ali da onda posljedice mogu biti mnogo gore – kaže sagovornik i dodaje da je to žrtvu natjeralo da progovori o svemu.



Tada je Ivana priznala da se posvađala sa momkom, sa kojim živi već neko vrijeme. 

– Rekla je da su ona i Đorđe kobnog dana oko podneva počeli da se svađaju jer je on ljubomoran. Ispričala je da je on u naletu bijesa počeo da je udara i da se nije obazirao na njene molbe da prestane. Tukao ju je rukama, nogama, palicom, pekao peglom, prijetio i vitlao nožem, a zatim je izašao iz stana. Tada je pozvala prijateljicu, koja ju je dovezla do bolnice – prepričava izvor lista.

Kako kaže, djevojka je štitila Đorđa jer joj je prijetio.

– Bojala ga se jer joj je zaprijetio da će biti svašta ukoliko ga prijavi. Rekla je da je on dobar, ali da ima izlive bijesa u naletu ljubomore i da tada gubi svaku kontrolu i ljudskost. Ćutala je iz straha od reakcije okoline i sramote – kaže sagovornik.

Nakon prijave, policija je locirala i uhapsila Lackovića, kome je određen pritvor do 30 dana. Tokom saslušanja osumnjičeni se u početku držao gordo, da bi na kraju skoro plačnim glasom počeo da objašnjava koliko voli Ivanu i da nije želio da je povrijedi.

– Priznao je da ju je tukao motkom, mučio vrelom peglom i sjekao nožem, ali se i pravdao da je to uradio u naletu ljubomore. On je objašnjavao da nije bio svjestan da je toliko povrijedio devojku koju neizmjerno voli – kaže izvor.

Prema nezvaničnim saznanjima, Đorđe je i ranije u naletu ljubomore dizao ruku na Ivanu, ali se nakon razgovora s njenim bratom prividno primirio. Nakon što ju je u utorak brutalno pretukao, njenom bratu je poslao poruku sa molbom da ne miješaju policiju!

(Alo/Blic)

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Balkan

16.03.2019 23:09

Ovo je nasa svakodnevnica !

ODGOVORITE
Name

Naravno

17.03.2019 05:30

Moglo se pretpostaviti da su ludi i jedno i drugo, da ona glupača misli da je to ljubav

ODGOVORITE
Name

smjestiti u dom za takve

17.03.2019 05:49

U njega su toliko slabi živci da nije sposoban naći sebi djevojku niti se oženiti. Njega treba sudskim putem smjestiti u odgovarajuću ustanovu gdje će imati svu potrebnu medicinsku pomoć za svoje slabe živce. Da je normalan i sad bi uživao u ljubavi s Ivanom.

ODGOVORITE
Name

MD

17.03.2019 06:21

Moli se ti bogu, što joj ja nisam brat. Njemu bi policija bila spas.

ODGOVORITE
Name

Rex

17.03.2019 20:44

Apsolutno se slazem...nedaj boze da neko tako moju sestru pretuce...odrobijao bi budalu

Name

Psiholog

17.03.2019 06:30

Čkolski primjer psihopate! On če kad tad počiniti zločin iz strasti!

ODGOVORITE
Name

Џоле

17.03.2019 06:47

Овакве и педофиле највише воле у затвору. Тамо има да добије исту тортуру коју је приредио јадној девојци. То му не гине. То је неписани кодекс затвореника. Педофиле и насилнике над женама органски не подносе.

ODGOVORITE
Name

re

17.03.2019 09:59

Znači ozbiljni kriminalci pribavljaju nezakonito bogatstvo za svoje žene, porodice a takve crne ovce koje nisu sposobe ni oženiti se ili prave porodične probleme organski ne podnose ni pravi kriminalci po zatvorima.

Name

Re

17.03.2019 06:55

Ovaj meni ne bi stigao do sudije...

ODGOVORITE
Name

Krkan

17.03.2019 12:56

Ovoliko nasilje do smrtnog ishoda, prema djevojci sa kojom je zivio. Šta bi tek uradio nekoj, s kojom nije "u ljubavi"? Treba mu vratiti duplom mjerom, da ne može hodati od bolova, da zapamti za cio život, bagra uspaljena. Ona, sa tim budalastim izjavama, kojima ga brani, je samo za psihijatra i neke ustanove. Ovo je prestrašno i za svaku osudu i debelu presudu

Name

Da

17.03.2019 09:22

Klasičan primer Štkholmskog sindroma!

ODGOVORITE
Name

Leo

17.03.2019 09:40

Ima li ova djevojka roditelje? Strasno...da neko to mojoj cerci napravi, ispeglala bi ga kao list. Ma na razanj bi ga nabila pa okretala...

ODGOVORITE
Name

Bob

17.03.2019 12:29

to je prava zena.

ODGOVORITE