ШПА - Снови уништени за четири дана: Ништа и од Примере!

Атлетико Мадрид поразом у Билбаоу дефинитивно рекао збогом борби за титулу.  Билбао досолио Атлетикове ране! Мадриђани се нису опоравили од испадања из Лиге шампиона.  Да Ђирона игра само на страни борила би се за Лигу шампиона! Славље Каталонаца на гостовању Леганесу - 0:2.

Фудбал 16.03.2019 | 22:35
ШПА - Снови уништени за четири дана: Ништа и од Примере!
Пораз од Јувентуса и елиминација из Лиге шампиона после комотних 2:0 из Мадрида, очигледно је уздрмала темеље Атлетика. "Јорганџије" нису успеле да се брзо опораве од канонаде Кристијана Роналда, па су 28. колу Примере доживеле четврти пораз у сезони.

Победу на Сан Мамесу славио је Атлетик Билбао – 2:0.

Не само да је изгубио, већ је Атлетико овим поразом вероватно потписао и капитулацију у борби за 11. титулу у историји клуба. Успех из 2014, када су барем на годину дана прекинули владавину Барселоне и Реал Мадрида, чета Дијега Симеонеа мораће да потражи у некој од наредних сезоне. Ове, не!

Билбао је дуго био у другом делу табеле, али, како се ближи крај сезоне, а до њега је остало још десет кола, позиције Баскијаца су све боље, тако да ни места која воде у Европу нису више недостижна.

Атлетик је сада на деветом месту са 37 бодова, три мање од шестопласиране Севиље и седам од Алавеса. Додуше, Бетис и Валенсија са по 39, односно већ поменута Севиља, имају по утакмицу мање.

Домаћин је повео у 73. минуту и то захваљујући одличном прегледну игре Ињакија Вилијамса. Кордоба је шутирао, али се стрелац није зауставио, већ је наставио кретњу ка голу и неометан на "другој стативи" скренуо лопту која је ишла поред гола у мрежу.

Све наде Атлетика убио је резервиста Кенан Кодро. Репрезентативац Босне и Херцеговине одлично је у 85. минуту испратио контранапад, који је додуше и почео од њега, да би искористио асистенцију Ибаија и луцидно савладао Јана Облака.

Со на рану! Ехо тешког пораза од Јувентуса у Торину (3:0) још је одјекивао у главама фудбалера Атлетика, а на Сан Мамесу их је стигла нова мука. Билбао је искористио утученост Мадриђана да их – дотуче.  А, можда је чак и угасио све наде Јорганџија да би могли да достигну Барселону на првом месту Примере – 2:0.

Уморни и испражњени Атлетико изгубио је на Сан Мамесу. Дијего Симеоне је чак извео на терен готово најбоље што је имао, иако је било најављено да је одбрана, због повреда играча, у фронцлама. На крају су заиграли и Годин и Хозе Хименез и Саул и Хуанфран.

Све проблеме у Атлетику, а било их је у Торину у свлачионици, Билбао је знао да искористи. Намирисао је крв, а у Баскији мало има шта лепше и радосније него када се обори на плећа клуб из престонице Мадрида.

Погодака два, за нова три бода црвено-белих. Извођачи радова: Ињаки Вилијамс и Кенан Кодро. Код првог гола пола заслуга иду на рачун штопера Атлетика Хозеа Хименеза, који је испред свог шеснаестерца изгубио и лопту и дуел и пустио играча да мирне душе заврне фудбал на другу стативу, где се убацио Вилијамс.

После четири узастопне победе у првенству, Атлетико је уписао нулу. А, Билбао је у мирној луци средине табеле. Није му предалеко ни Лига Европе, ако настави у истом ритму.

Да Ђирона игра само на страни борила би се за Лигу шампиона! Славље Каталонаца на гостовању Леганесу - 0:2.

Тешко да ове сезоне постоји непожељнији гост у шпанској Примери од Ђироне. Да екипа Еузебија Сакристана игра само мечеве на страни у овој сезони, вероватно би била кандидат за пласман у Лигу шампиона. Овако због лошег учинка код куће мораће да се задовољи пласманом на средини табеле. Каталонци су вечерас без икаквих проблема однели бодове из Леганеса и бробили се на 12. место - 2:0 (2:0).

Да се гледају само мечеви освојени на страни Ђирона би се после ове утакмице нашла на трећем месту иза Барселоне и Реал Мадрида са 22 освојена бода. Код куће је до сада успела да освоји само 12.

За то је једноставно заслужан начин на који игра овај тим, који се готово искључиво ослања на брзе контранападе. Две такве акције у уводним тренуцима утакмице и одлучиле су победника утакмице у околини Мадрида. Стрелац оба поготка (13. и 22. минут) на прилично сличан начин био је брзоноги Порту, прво након асистенције Борхе Гарсије, а касније и Валерија Фернандеза.

Леганес је нападао практично читав меч, али потпуно узалудно, па је доживео 11. пораз у сезони и дозвољио противнику да гга претекне на табели. Ипак, екипа Маурисија Пелегрина нема разлога да брине о опстанку, јер је у вом тренутку ближа горњем делу табеле него опасној зони.

ПРИМЕРА - 28. КОЛО:

Уеска - Алавес 1:3 (1:1)
/Авила 14п - Калери 11п, 86, Гвидети 80/

Реал Мадрид - Селта 2:0 (0:0)
/Иско 62, Бејл 77/

Атлетик Билбао - Атлетико Мадрид 2:0 (0:0)
/Вилијамс 73, Кодро 85/

Леганес - Ђирона 0:2 (0:2)
/Порту 13, 22/

недеља:

Еибар - Ваљадолид 12.00
Еспањол - Севиља 16.15
Валенсија - Хетафе 18.30
Виљареал - Рајо Ваљекано 18.30
Бетис - Барселона 20.45

одиграно у петак:

Сосиједад - Леванте 1:1 (1:0)
/Јанузај 26 - Мајорал 79/

ТАБЕЛА: Барселона 63, Атлетико М. (+1) 56, Реал (+1) 54, Хетафе 45, Алавес (+1) 44, Севиља 40, Валенсија 39, Бетис 39, Атлетик Б. (+1) 37, Сосиједад (+1) 36, Еибар 35, Еспањол 34, Ђирона 34, Леганес 33, Леванте (+1) 31, Ваљадолид 26, Виљареал 26, Селта (+1) 25, Рајо Ваљекано 23, Уеска (+1) 22.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар