ŠPA - Snovi uništeni za četiri dana: Ništa i od Primere!

Atletiko Madrid porazom u Bilbaou definitivno rekao zbogom borbi za titulu.  Bilbao dosolio Atletikove rane! Madriđani se nisu oporavili od ispadanja iz Lige šampiona.  Da Đirona igra samo na strani borila bi se za Ligu šampiona! Slavlje Katalonaca na gostovanju Leganesu - 0:2.

Fudbal 16.03.2019 | 22:35
ŠPA - Snovi uništeni za četiri dana: Ništa i od Primere!
Poraz od Juventusa i eliminacija iz Lige šampiona posle komotnih 2:0 iz Madrida, očigledno je uzdrmala temelje Atletika. "Jorgandžije" nisu uspele da se brzo oporave od kanonade Kristijana Ronalda, pa su 28. kolu Primere doživele četvrti poraz u sezoni.

Pobedu na San Mamesu slavio je Atletik Bilbao – 2:0.

Ne samo da je izgubio, već je Atletiko ovim porazom verovatno potpisao i kapitulaciju u borbi za 11. titulu u istoriji kluba. Uspeh iz 2014, kada su barem na godinu dana prekinuli vladavinu Barselone i Real Madrida, četa Dijega Simeonea moraće da potraži u nekoj od narednih sezone. Ove, ne!

Bilbao je dugo bio u drugom delu tabele, ali, kako se bliži kraj sezone, a do njega je ostalo još deset kola, pozicije Baskijaca su sve bolje, tako da ni mesta koja vode u Evropu nisu više nedostižna.

Atletik je sada na devetom mestu sa 37 bodova, tri manje od šestoplasirane Sevilje i sedam od Alavesa. Doduše, Betis i Valensija sa po 39, odnosno već pomenuta Sevilja, imaju po utakmicu manje.

Domaćin je poveo u 73. minutu i to zahvaljujući odličnom preglednu igre Injakija Vilijamsa. Kordoba je šutirao, ali se strelac nije zaustavio, već je nastavio kretnju ka golu i neometan na "drugoj stativi" skrenuo loptu koja je išla pored gola u mrežu.

Sve nade Atletika ubio je rezervista Kenan Kodro. Reprezentativac Bosne i Hercegovine odlično je u 85. minutu ispratio kontranapad, koji je doduše i počeo od njega, da bi iskoristio asistenciju Ibaija i lucidno savladao Jana Oblaka.

So na ranu! Eho teškog poraza od Juventusa u Torinu (3:0) još je odjekivao u glavama fudbalera Atletika, a na San Mamesu ih je stigla nova muka. Bilbao je iskoristio utučenost Madriđana da ih – dotuče.  A, možda je čak i ugasio sve nade Jorgandžija da bi mogli da dostignu Barselonu na prvom mestu Primere – 2:0.

Umorni i ispražnjeni Atletiko izgubio je na San Mamesu. Dijego Simeone je čak izveo na teren gotovo najbolje što je imao, iako je bilo najavljeno da je odbrana, zbog povreda igrača, u fronclama. Na kraju su zaigrali i Godin i Hoze Himenez i Saul i Huanfran.

Sve probleme u Atletiku, a bilo ih je u Torinu u svlačionici, Bilbao je znao da iskoristi. Namirisao je krv, a u Baskiji malo ima šta lepše i radosnije nego kada se obori na pleća klub iz prestonice Madrida.

Pogodaka dva, za nova tri boda crveno-belih. Izvođači radova: Injaki Vilijams i Kenan Kodro. Kod prvog gola pola zasluga idu na račun štopera Atletika Hozea Himeneza, koji je ispred svog šesnaesterca izgubio i loptu i duel i pustio igrača da mirne duše zavrne fudbal na drugu stativu, gde se ubacio Vilijams.

Posle četiri uzastopne pobede u prvenstvu, Atletiko je upisao nulu. A, Bilbao je u mirnoj luci sredine tabele. Nije mu predaleko ni Liga Evrope, ako nastavi u istom ritmu.

Da Đirona igra samo na strani borila bi se za Ligu šampiona! Slavlje Katalonaca na gostovanju Leganesu - 0:2.

Teško da ove sezone postoji nepoželjniji gost u španskoj Primeri od Đirone. Da ekipa Euzebija Sakristana igra samo mečeve na strani u ovoj sezoni, verovatno bi bila kandidat za plasman u Ligu šampiona. Ovako zbog lošeg učinka kod kuće moraće da se zadovolji plasmanom na sredini tabele. Katalonci su večeras bez ikakvih problema odneli bodove iz Leganesa i brobili se na 12. mesto - 2:0 (2:0).

Da se gledaju samo mečevi osvojeni na strani Đirona bi se posle ove utakmice našla na trećem mestu iza Barselone i Real Madrida sa 22 osvojena boda. Kod kuće je do sada uspela da osvoji samo 12.

Za to je jednostavno zaslužan način na koji igra ovaj tim, koji se gotovo isključivo oslanja na brze kontranapade. Dve takve akcije u uvodnim trenucima utakmice i odlučile su pobednika utakmice u okolini Madrida. Strelac oba pogotka (13. i 22. minut) na prilično sličan način bio je brzonogi Portu, prvo nakon asistencije Borhe Garsije, a kasnije i Valerija Fernandeza.

Leganes je napadao praktično čitav meč, ali potpuno uzaludno, pa je doživeo 11. poraz u sezoni i dozvoljio protivniku da gga pretekne na tabeli. Ipak, ekipa Maurisija Pelegrina nema razloga da brine o opstanku, jer je u vom trenutku bliža gornjem delu tabele nego opasnoj zoni.

PRIMERA - 28. KOLO:

Ueska - Alaves 1:3 (1:1)
/Avila 14p - Kaleri 11p, 86, Gvideti 80/

Real Madrid - Selta 2:0 (0:0)
/Isko 62, Bejl 77/

Atletik Bilbao - Atletiko Madrid 2:0 (0:0)
/Vilijams 73, Kodro 85/

Leganes - Đirona 0:2 (0:2)
/Portu 13, 22/

nedelja:

Eibar - Valjadolid 12.00
Espanjol - Sevilja 16.15
Valensija - Hetafe 18.30
Viljareal - Rajo Valjekano 18.30
Betis - Barselona 20.45

odigrano u petak:

Sosijedad - Levante 1:1 (1:0)
/Januzaj 26 - Majoral 79/

TABELA: Barselona 63, Atletiko M. (+1) 56, Real (+1) 54, Hetafe 45, Alaves (+1) 44, Sevilja 40, Valensija 39, Betis 39, Atletik B. (+1) 37, Sosijedad (+1) 36, Eibar 35, Espanjol 34, Đirona 34, Leganes 33, Levante (+1) 31, Valjadolid 26, Viljareal 26, Selta (+1) 25, Rajo Valjekano 23, Ueska (+1) 22.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar