ФА Куп: Сити окренуо Свонси, испао Јунајтед!

"Грађани" на полувремену губили 2:0, па свим силама кренули ка голу и уз неколико спорних судијских одлука прошли у полуфинале ФА купа.  Велшани играли, а онда је Сити само убрзао. . .  Грађани се после великог преокрета пласирали у полуфинале – 3:2.  Потрошила се и Солскјерова магија! Вукови иду на Вембли! Манчестер Јунајтед избачен из ФА купа поразом на Мулиноу - 2:1.  Разбио се Солскјеров "крчаг"! Вулверхемптон надиграо Манчестер јунајтед и елиминисао га из ФА купа.

Фудбал 16.03.2019 | 22:25
ФА Куп: Сити окренуо Свонси, испао Јунајтед!
Драма на "Либертију" и пролаз фаворита у полуфинале ФА купа, где је раније у суботу већ прошла екипа Вотфорда. Уједно и наставак сна о освајању сва четири трофеја, од којих је Лига куп већ стигао на стадион "Етихад".

Али, могло је бити и другачије, да је било услова за примену ВАР, као што предвиђају пропозиције ФА купа.

Свонси - Манчестер сити 2:3 (2:0)!

Домаћин је головима Мета Грајмса из пенала у 20. минуту и Берсанта Целине (до летос члана Ситија) у 29. шокирао водећи тим Премијер лиге, који се победом над Шалкеом од 7:0 пре неколико дана пласирао у четвртфинале Лиге шампиона.

Пошто је резултат остао непромењен и после петнаестак минута игре у другом полувремену, Пеп Гвардиола није имао шта да чека. Увео је са клупе Рахима Стерлинга, убрзо и Серхија Агуера, чиме су напади Ситија добили оштрицу.

Бернардо Силва је лепим ударцем искоса смањио на 2:1 у 69. минуту, а девет минута касније резултат је изједначен, након дискутабилног прекршаја над Стерлингом и пенала.

Агуеро је погодио стативу, али се лопта одбила у тело голмана Нордфелта и одсела у мрежи.

Након тога се могао "намирисати" потпуни преокрет Ситија, који је нападао у таласима.

Одлука је пала два минута пре краја - центрирао је Бернардо Силва, а Агуеро мајсторски, у паду, захватио лопту главом и послао је у доњи десни угао.

На поновљеном снимку видело се да се Аргентинац за који центиметар налазио у офсајду, али како стадион Свонсија - учесника Чемпионшипа - није опремљен неопходним камерама, није било могуће да ВАР интервенише и спаси домаћина...

Велшка бајка није завршена срећним крајем. Као бижутерија на танком концу виселе су амбиције Манчестер Ситија у ФА Купу. Све је указивало на то да ће једна од најјачих европских екипа своје путешествије завршити на стадиону Свонсија. Међутим, онда је Сити убрзао и обавио посао. Тим Пепа Гвардиоле играће у полуфиналу ФА Купа, пошто је после великог преокрета савладао Свонси – 3:2.

Просто, када пропустите шансу да згазите тим као што је Сити, онда се они појаве у другом облику. И згазе вас. Најбоље су то на својој кожи осетили  играчи Свонсија после сјајне партије у првих 45 минута.

Велшани су били тик који су играли тики-таку, Велшани су били ти који су постизали голове. Први погодак стигао је са пенала, пошто је Фабијен Делф оборио Робертса. Прецизан са пенала био је Гримес. Није ту био крај.

Сигурни смо да се играчима Манчестер Ситија завртело у глави после акције у 29. минуту. Свонси је то одиграо као да их води Пеп Гвардиола. Много пасова из прве, савршено прецизних. На крају је Челина пробушио Едерсона.

Билло је то први пут да Сити има озбиљан заостатак после децембра и меча против Хофенхајма.

Реакција нервозног Гвардиоле је била жестока. Једноставно, Сити је само убрзао и појачао ритам. Као да је осуђен да буде пред стрељачким водом осећао се голман домаћина Нордфелдт. Бранио је колико је могао. Ипак, коначан преокрет најавио је Бернанрдо Силва прецизним ударцем, пошто му је Агуеро савршено оставио лопту. Играо се 61.

Управо је Аргентинац био мирођија која је зачинила одличну утакмицу. Истина, неће се тако лако помирити у редовима Свонсија са појединим судијским одлукама. Дуел између Стерлинга и Картера окарактерисан је као пенал. Није толико био сигуран Агуеро, али се лопта од стативе и леђа голмана Свонсија одбила у мрежу.

И онда је Сити још више појачао. Висио је гол у ваздуху, све док Силва није убацио лопту, а Агуеро, који је био за пола корака у офсајду, поставио коначан резултат.

Потрошила се и Солскјерова магија! Вукови иду на Вембли! Манчестер Јунајтед избачен из ФА купа поразом на Мулиноу - 2:1.

Изгледа да је магија Олеа Гунара Солскјера престала да делује, па је Манчестер Јунајтед вечерас забележио и други везани пораз у последњих седам дана. Заболеће Црвене ђаволе неуспех на Мулиноу против сјајног Вулверхемптона који се тријумфом од 2:1 пласирао у полуфинале најстаријег такмичења на свету. Потпуно заслужено.

Поштовао је Норвежанин институцију ФА купа, нема ни говора о намери да испадне како би смањио фонд утакмица свом тиму, па је извео вечерас релативно стандардан тим, једино без Де Хее, Јангаи Лукакуа. Играо је и наш Немања Матић, играли су и Пол Погба и Маркус Рашфорд, али решења за сјајне нападе Вукова једноставно није било.

И није била ово лепа утакмица за гледање, била је борбена и тврда, посебно у првом полувремену када смо видели само један конкретан шут у гол и то покушај Диога Жоте у 43. минуту који је Аргентинац на голу Јунајтеда Ромеро укротио. Није Манчестер Јунајтед био вечерас на препознатљивом нивоу.

Једва да је конкретно запретио за 90 минута овог окршаја, а добре прилике и промашаји Раула Хименеза у 54. и Мутиња у 58. минуту били су увод у тријумф домаћина који ће се славити вечерас на улицама Вулверхемптона.

Ништа Ромеро није могао у 70. минуту када се Мексиканац нашао на правом месту у право време и лепим ударцем довео домаћине у вођство. Покушао је Јунајтед да се брзо врати, да нападне, направи неку акцију, али је у 76. добио потпуни мат. Диого Жота је фантастично истрчао контру, обишао Лука Шоуа као чуњ и матирао Ромера за 2:0.

Све што су гости урадили на овом мечу био је почасни погодак Маркуса Рашфорда у петом минуту надокнаде, али времена за преокрет није било.

Било је то све од Манчестер Јуањтеда за ову сезону ФА купа, а Вулвси треба да буду поносни пошто су у првој сезони по повратку из нижег ранга упоставили висок стандард - седми су у Премијер лиги и полуфиналисти су најмасовнијег такмичења. Једно велико браво за њиховог тренера Нуна Еспирита Санта, а на Вемблију - шта буде, биће... 

Одмах после првог пораза, након дуге позитивне серије по доласку Оле Гунара Солскјера на клупу Манчестер јунајтеда, уследио је и други!

Јунајтед је као гост у суботу увече изгубио од Вулверхемптона - 2:1 (0:0) - и опростио се од ФА купа, такмичења у коме је имао најреалније шансе за освајање трофеја ове сезоне.

Поред Вулвса, у полуфиналним мечевима на Вемблију играће Манчестер сити и Вотфорд, а да ли ће се у ту групу пробити и један учесник Чемпионшипа, биће познато у недељу поподне, после утакмице Милвол - Брајтон.

Заслужено вођство "вуковима" је донео Мексиканац Раул Хименез који се у 70. минуту одлично снашао у казненом простору и из другог покушаја матирао Серхија Ромера.

Шест минута касније, Португалац Диого Жота је са лоптом претрчао 40-50 метара, успут "изломио" Лука Шоа и силовитим ударцем сместио лопту у доњи десни угао.

Јунајтед је пружио најслабију партију у домаћим такмичењима од смене Жозеа Муриња пре три месеца и до почасног поготка Маркуса Рашфорда, на истеку судијске надокнаде времена, практично и није имао правих шанси.

"Црвеним ђаволима" остаје да у последњих осам кола Премијер лиге пробају да изборе пласман у Лигу шампиона (поразом од Арсенала минулог викенда, склизнули су на пету позицију), док ће у елитном континенталном такмичењу после подвига у реваншу против Пари сен Жермена имати још тежег ривала - Барселону и Лионела Месија.

РЕЗУЛТАТИ:

Вотфорд - Кристал Палас 2:1 (1:0)
/Капуе 27, Греј 79 - Батшуаји 62/

Свонси - Манчестер сити 2:3 (2:0)
/Грајмс 20п, Целина 29 - Б. Силва 69, Нордфелт 78аг, Агуеро 88/

Вулверхемптон - Манчестер Јунајтед 2:1 (0:0)
/Хименез 70, Жота 76 - Рашфорд 90+5/

недеља

Милвол - Брајтон 15.00

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар