ИТА: Ромино збогом Лиги шампиона!

СПАЛ славио у првенству код куће први пут од 17. септембра прошле године - 2:1! Да ли се то Рома опростила од Лиге шампиона?! Два пенала, три гола и побједа за СПАЛ.

Фудбал 16.03.2019 | 22:15
ИТА: Ромино збогом Лиги шампиона!
Рома нема ни тим, ни игру да се ове сезоне нађе међу прва четири тима на табели Серије А и следеће сезоне се нађе на местима која поново воде у Лигу шампиона. Вучица је вечерас поражена у Ферари од домаћег СПАЛ-а, па са утакмицом више има три бода заостатка за четвртопласираним Интером - 2:1 (1:0).

Јасно је да Клаудио Ранијери нема чаробни штапић, којим би избирсао све негативне ствари из лоше селектиране екипе, али и вратио велики број повређених играча. Из тог разлога места у протоколу није било за Де Росија, Коларова, Маноласа, Пастореа, Ундера и Пелегринија, док је суспензију због црвеног картона одрађивао заменик капитена Алесандро Флоренци.

Домаћин је повео у идеалном тренутку ефектним голом главом Мохамеда Фареса. Римљани су од тада па практично до краја утакмице јурили предност противника и успели да је стигну само на кратко у 53. минуту, када је са беле тачке погодио Дијего Пероти.

Судија Ђанлука Роки је тада санкционисао прекршај над Џеком у казненом простору домаћина, док је само шест минута касније то учинио у супротном шеснаестерцу. Жуан Жесус је тада несмотрено оборио Петању, а овај преузео одговорност и послао неодбрањив ударац у мрежу Робина Олсена.

Рома је практично остала без Лиге шампиона, а СПАЛ је на добром путу да сачува статус прволигаша. Екипа из Фераре је успела да прекине низ од седам везаних мечева без победе и први пут од 17. септембра прошле године оствари првенствени тријумф на свом терену.

Први пут Клаудио Ранијери испробао је формацију 4-4-2 са Едином Џеком и Патриком Шиком у врху напада, али та промјена Роми није донијела ништа добро. Напротив.

Искусни стручњак доживио је први пораз од повратка на клупу "вучице", коју је пред својим навијачима надиграо и поразио СПАЛ 2:1 (1:0).

Домаћи су повели средином првог дијела игре када је закаснио Рик Карсдорп, искористио је то Мохамед Фарес, надскочио га и постигао прелијеп погодак главом за вођство тима из Фераре.

Како су фудбалери Роме играли у првом полувремену, довољно говори податак да су први шут у оквир гола, али и једини, упутили у 35. минуту, када је Џеко гађао право у чувара мреже СПАЛ-а Емилијана Вивијана.

Ипак, већ почетком наставка, Римљани су успјели да изједначе. У 52. минуту асистент код водећег гола СПАЛ-а Тијаго Ционек срушио је Џеку у свом шеснаестерцу, а Дијего Пероти, који је на полувремену замијенио Стефана Ел Шаравија, погодио са "креча" за 1:1.

Свега шест минута касније, нови пенал, али за домаћина.

Андреа Петања и Жуан Жезус били су у контакту, а арбитар Томазо Роки други пут показао је на "бијелу тачку", одакле је играч над којим је скривљен једанаестерац био прецизан за ново вођство СПАЛ-а.

"Спалини" су овим тријумфом побјегли од опасне зоне, док је Рома, којој ни промјена тренера није помогла да заигра боље, све даље од толико жељене четврте позиције, која води у Лигу шампиона.

СЕРИЈА А - 28. КОЛО:

Сасуоло - Сампдорија 3:5 (1:3)
/Бога 38, Данкан 63, Бабакар 90+2 - Дефрел 15, Кваљарела 36, Линети 39, Прат 46, Габјадини 72/

СПАЛ - Рома 2:1 (1:0)
/Фарес 22, Петања 60 пен - Пероти 53 пен/

Торино - Болоња (20.30)

У недјељу:

Ђенова - Јувентус (12.30)
Аталанта - Кјево (15.00)
Емполи - Фрозиноне
Лацио - Парма
Наполи - Удинезе (18.00)
Милан - Интер (20.30)

Одиграно су петак:

Каљари - Фиорентина 2:1 (0:0)
/Жоао Педро 52, Ћепители 66 - Кјеза 88/

ТАБЕЛА: Јувентус 75, Наполи 57, Милан 51, Интер 50, Рома (+1) 47, Аталанта 44, Торино 44, Сампдорија (+1) 42, Лацио (-1) 42, Фиорентина (+1) 37, Парма 33, Сасуоло (+1) 32, Ђенова 30, Каљари (+1) 30, СПАЛ (+1) 26, Удинезе (-1) 25, Емполи 22, Болоња 21, Фрозиноне 17, Кјево 10*.

*НАПОМЕНА Италијанска федерација казнила је Кјево одузимањем три бода.

Извор: моззартспорт/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар