ITA: Romino zbogom Ligi šampiona!

SPAL slavio u prvenstvu kod kuće prvi put od 17. septembra prošle godine - 2:1! Da li se to Roma oprostila od Lige šampiona?! Dva penala, tri gola i pobjeda za SPAL.

Fudbal 16.03.2019 | 22:15
ITA: Romino zbogom Ligi šampiona!
Roma nema ni tim, ni igru da se ove sezone nađe među prva četiri tima na tabeli Serije A i sledeće sezone se nađe na mestima koja ponovo vode u Ligu šampiona. Vučica je večeras poražena u Ferari od domaćeg SPAL-a, pa sa utakmicom više ima tri boda zaostatka za četvrtoplasiranim Interom - 2:1 (1:0).

Jasno je da Klaudio Ranijeri nema čarobni štapić, kojim bi izbirsao sve negativne stvari iz loše selektirane ekipe, ali i vratio veliki broj povređenih igrača. Iz tog razloga mesta u protokolu nije bilo za De Rosija, Kolarova, Manolasa, Pastorea, Undera i Pelegrinija, dok je suspenziju zbog crvenog kartona odrađivao zamenik kapitena Alesandro Florenci.

Domaćin je poveo u idealnom trenutku efektnim golom glavom Mohameda Faresa. Rimljani su od tada pa praktično do kraja utakmice jurili prednost protivnika i uspeli da je stignu samo na kratko u 53. minutu, kada je sa bele tačke pogodio Dijego Peroti.

Sudija Đanluka Roki je tada sankcionisao prekršaj nad Džekom u kaznenom prostoru domaćina, dok je samo šest minuta kasnije to učinio u suprotnom šesnaestercu. Žuan Žesus je tada nesmotreno oborio Petanju, a ovaj preuzeo odgovornost i poslao neodbranjiv udarac u mrežu Robina Olsena.

Roma je praktično ostala bez Lige šampiona, a SPAL je na dobrom putu da sačuva status prvoligaša. Ekipa iz Ferare je uspela da prekine niz od sedam vezanih mečeva bez pobede i prvi put od 17. septembra prošle godine ostvari prvenstveni trijumf na svom terenu.

Prvi put Klaudio Ranijeri isprobao je formaciju 4-4-2 sa Edinom Džekom i Patrikom Šikom u vrhu napada, ali ta promjena Romi nije donijela ništa dobro. Naprotiv.

Iskusni stručnjak doživio je prvi poraz od povratka na klupu "vučice", koju je pred svojim navijačima nadigrao i porazio SPAL 2:1 (1:0).

Domaći su poveli sredinom prvog dijela igre kada je zakasnio Rik Karsdorp, iskoristio je to Mohamed Fares, nadskočio ga i postigao prelijep pogodak glavom za vođstvo tima iz Ferare.

Kako su fudbaleri Rome igrali u prvom poluvremenu, dovoljno govori podatak da su prvi šut u okvir gola, ali i jedini, uputili u 35. minutu, kada je Džeko gađao pravo u čuvara mreže SPAL-a Emilijana Vivijana.

Ipak, već početkom nastavka, Rimljani su uspjeli da izjednače. U 52. minutu asistent kod vodećeg gola SPAL-a Tijago Cionek srušio je Džeku u svom šesnaestercu, a Dijego Peroti, koji je na poluvremenu zamijenio Stefana El Šaravija, pogodio sa "kreča" za 1:1.

Svega šest minuta kasnije, novi penal, ali za domaćina.

Andrea Petanja i Žuan Žezus bili su u kontaktu, a arbitar Tomazo Roki drugi put pokazao je na "bijelu tačku", odakle je igrač nad kojim je skrivljen jedanaesterac bio precizan za novo vođstvo SPAL-a.

"Spalini" su ovim trijumfom pobjegli od opasne zone, dok je Roma, kojoj ni promjena trenera nije pomogla da zaigra bolje, sve dalje od toliko željene četvrte pozicije, koja vodi u Ligu šampiona.

SERIJA A - 28. KOLO:

Sasuolo - Sampdorija 3:5 (1:3)
/Boga 38, Dankan 63, Babakar 90+2 - Defrel 15, Kvaljarela 36, Lineti 39, Prat 46, Gabjadini 72/

SPAL - Roma 2:1 (1:0)
/Fares 22, Petanja 60 pen - Peroti 53 pen/

Torino - Bolonja (20.30)

U nedjelju:

Đenova - Juventus (12.30)
Atalanta - Kjevo (15.00)
Empoli - Frozinone
Lacio - Parma
Napoli - Udineze (18.00)
Milan - Inter (20.30)

Odigrano su petak:

Kaljari - Fiorentina 2:1 (0:0)
/Žoao Pedro 52, Ćepiteli 66 - Kjeza 88/

TABELA: Juventus 75, Napoli 57, Milan 51, Inter 50, Roma (+1) 47, Atalanta 44, Torino 44, Sampdorija (+1) 42, Lacio (-1) 42, Fiorentina (+1) 37, Parma 33, Sasuolo (+1) 32, Đenova 30, Kaljari (+1) 30, SPAL (+1) 26, Udineze (-1) 25, Empoli 22, Bolonja 21, Frozinone 17, Kjevo 10*.

*NAPOMENA Italijanska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Izvor: mozzartsport/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar