Тринкијери: Гагић је "покварено" испровоциран!

Тренер Партизана оценио да је ФМП био бољи у суботњем мечу, а за инцидент у финишу друге четвртине оптужио је играча домаћег тима.

Кошарка 17.03.2019 | 08:30
Тринкијери: Гагић је "покварено" испровоциран!
Шансе да се помери са четвртог на треће место и тако уместо Црвене звезде добије Цедевиту за противника у полуфиналу плеј-офа биле су минималне, али Партизан није успео да победи ФМП и тако стави Будућност под какав-такав притисак, пред недељну утакмицу против Цибоне.

"Пантери" су славили резултатом 73:72, након чега је меч у Подгорици постао формалност, пошто ће се на старту доигравања састати Звезда - Партизан 23. марта и Цедевита - Будућност два дана касније.

"Честитам ФМП на победи. Они су млади тим Звезде и то говори све. Одиграли су врхунску утакмицу и на крају победили", рекао је Андреа Тринкијери на почетку конференције за новинаре.

Тренер Партизана кратко је заћутао, а онда наставио излагање.

"Нема ту пуно приче. Ми нисмо могли да погодимо отворене шутеве и то је значајно утицало на резултат. Били су бољи".

Упитан шта замера својим играчима, одговорио је да су могли да боље шутирају, боље играју одбрану, боље скачу и буду концентрисанији.

О инциденту у 18. минуту, када је реакцијом играча Партизана спречена туча Ђорђа Гагића и Александра Бурсаћа (обојица су искључена), Тринкијери је рекао:

"Провокације су део нашег посла. Али и на најгору провокацију - кад кажем најгору, мислим најгору - професионални спортиста мора да остане главом у утакмици. Није лако, поготово кад је провокација тешка и покварена, али то је професионални спорт".

Стратег црно-белих "угризао" се за језик на питање шта је допринело да његови играчи буду нервозни, с обзиром на то да је поред поменутог инцидента било још неколико техничких грешака?

"Немам појма, заиста. Буди озбиљан. Јеси ли гледао утакмицу или си закаснио?".

Тренер ФМП-а Владимир Јовановић био је презадовољан победом над освајачем Купа Радивоја Кораћа.

"Честитам мојим играчима на победи, која нам није направила драстичну промену на табели, али ће нам пуно значити током припрема за Суперлигу. Момци су својим радом, трудом и односом заслужили да заврше АБА лигу победом. Нема бољег начина за то од победе над Партизаном, у неизвесној утакмици, са поеном разлике. Парирали смо им у скоку, добро заштитили рекет, то је пут којим планирамо да идемо до краја", изјавио је Јовановић.

Његов тим завршио је АБА лигу са скором 10-12, највероватније као шести на табели.

Замољен да прокоментарише партију младог Алексе Ускоковића, који је потпуно надоместио изостанак Стефана Пота, Јовановић је рекао да не жели да издваја било кога.

"Он је део екипе, као и сви остали. Док је тако - одлично је. Свако је дао свој допринос".

Јовановић је најавио минималне корекције у саставу ФМП за Суперлигу Србије, која ће почети крајем априла.



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар