Trinkijeri: Gagić je "pokvareno" isprovociran!

Trener Partizana ocenio da je FMP bio bolji u subotnjem meču, a za incident u finišu druge četvrtine optužio je igrača domaćeg tima.

Košarka 17.03.2019 | 08:30
Trinkijeri: Gagić je "pokvareno" isprovociran!
Šanse da se pomeri sa četvrtog na treće mesto i tako umesto Crvene zvezde dobije Cedevitu za protivnika u polufinalu plej-ofa bile su minimalne, ali Partizan nije uspeo da pobedi FMP i tako stavi Budućnost pod kakav-takav pritisak, pred nedeljnu utakmicu protiv Cibone.

"Panteri" su slavili rezultatom 73:72, nakon čega je meč u Podgorici postao formalnost, pošto će se na startu doigravanja sastati Zvezda - Partizan 23. marta i Cedevita - Budućnost dva dana kasnije.

"Čestitam FMP na pobedi. Oni su mladi tim Zvezde i to govori sve. Odigrali su vrhunsku utakmicu i na kraju pobedili", rekao je Andrea Trinkijeri na početku konferencije za novinare.

Trener Partizana kratko je zaćutao, a onda nastavio izlaganje.

"Nema tu puno priče. Mi nismo mogli da pogodimo otvorene šuteve i to je značajno uticalo na rezultat. Bili su bolji".

Upitan šta zamera svojim igračima, odgovorio je da su mogli da bolje šutiraju, bolje igraju odbranu, bolje skaču i budu koncentrisaniji.

O incidentu u 18. minutu, kada je reakcijom igrača Partizana sprečena tuča Đorđa Gagića i Aleksandra Bursaća (obojica su isključena), Trinkijeri je rekao:

"Provokacije su deo našeg posla. Ali i na najgoru provokaciju - kad kažem najgoru, mislim najgoru - profesionalni sportista mora da ostane glavom u utakmici. Nije lako, pogotovo kad je provokacija teška i pokvarena, ali to je profesionalni sport".

Strateg crno-belih "ugrizao" se za jezik na pitanje šta je doprinelo da njegovi igrači budu nervozni, s obzirom na to da je pored pomenutog incidenta bilo još nekoliko tehničkih grešaka?

"Nemam pojma, zaista. Budi ozbiljan. Jesi li gledao utakmicu ili si zakasnio?".

Trener FMP-a Vladimir Jovanović bio je prezadovoljan pobedom nad osvajačem Kupa Radivoja Koraća.

"Čestitam mojim igračima na pobedi, koja nam nije napravila drastičnu promenu na tabeli, ali će nam puno značiti tokom priprema za Superligu. Momci su svojim radom, trudom i odnosom zaslužili da završe ABA ligu pobedom. Nema boljeg načina za to od pobede nad Partizanom, u neizvesnoj utakmici, sa poenom razlike. Parirali smo im u skoku, dobro zaštitili reket, to je put kojim planiramo da idemo do kraja", izjavio je Jovanović.

Njegov tim završio je ABA ligu sa skorom 10-12, najverovatnije kao šesti na tabeli.

Zamoljen da prokomentariše partiju mladog Alekse Uskokovića, koji je potpuno nadomestio izostanak Stefana Pota, Jovanović je rekao da ne želi da izdvaja bilo koga.

"On je deo ekipe, kao i svi ostali. Dok je tako - odlično je. Svako je dao svoj doprinos".

Jovanović je najavio minimalne korekcije u sastavu FMP za Superligu Srbije, koja će početi krajem aprila.



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar