Ништа од спектакла у Индијан Велсу!

Рафаел Надал се повукао са турнира, неколико сати уочи полуфиналног окршаја са Роџером Федерером.  Тим против Федерера за трофеј.  Аустријанац у драматичном мечу елиминисао Милоша Раонића.  Доминик Тим изазива Федерера! Велики успех аустријског тенисера, који ће први пут играти финале неког мастерс турнира на тврдој подлози.

Тенис 16.03.2019 | 22:05
Ништа од спектакла у Индијан Велсу!
Ништа од тениског класика: Надал предао, Федерер без борбе у финалу. Шпанац морао да одустане због проблема са коленом.

Још ће се чекати на 39. званични меч Рафаела Надала и Роџера Федерера...

Живе легенде светског тениса требало је да се у суботу увече по средњеевропском времену састану у полуфиналу мастерса у Индијан Велсу, али је шпански тенисер око 19 часова саопштио организаторима да предаје меч због повреде колена.

Он је дан раније имао проблема током четвртфиналног дуела са Кареном Хачановим, који је добио резултатом 7:6, 7:6.

Федерер и Надал последњи пут су се састали још у октобру 2017. године у финалу мастерса у Шангају, а Швајцарац се може похвалити активном серијом од пет победа над својим највећим ривалом.

Надал, ипак, још има убедљиву предност у међусобним сусретима (23:15).

Федерер ће се у недељу борити за шесту титулу на овом турниру, а Тим за прву.

Какав поклон за Роџера Федерера! Други најбољи тенисер света Рафаел Надал предао је без борбе полуфинални меч у Индијан Велсу, што значи да се Федерер без трунке зноја пласирао у финале и меч за титулу.

Само неколико сати пре него што је морао на терен, Надал је обавестио организатора да због проблема са коленом неће моћи да игра и да одустаје од меча.

С обзиром на то да мастерс у Мајамију креће већ следеће недеље, малтене неће ни бити неке веће паузе, остаје нејасно да ли ће Надал заиграти на Флориди или ће одустати од турнира и гледати да залечи колено до почетка сезоне на шљаци.

Федерер је пре годину дана играо у финалу, где је изгубио од Хуана Мартина дел Потра, тако да је сада одбранио бодове из прошле сезоне. И има велику шансу да тај салдо увећа, освајањем 101. титуле у каријери.

Тим против Федерера за трофеј! Аустријанац у драматичном мечу елиминисао Милоша Раонића.

Аустријанац Доминик Тим пласирао се у финале мастерса у Индијан Велсу и играће против Роџера Федерера за трофеј. Тим је у полуфиналу после велике борбе победио Милоша Раонића, па ће трећи пут у каријери играти финале мастерса – 7:6, 6:7, 6:4.

Колико је то био неизвестан меч говори и податак да у целом првом сету ниједан тенисер није имао брејк шансу, док је у другом Тим успео до једне да дође, али не и да је искористи.

У трећем сету је Аустријанац дошао до две брејк прилике на 2:2 и другу је претворио у брејк и вођство од 3:2. Све до краја Тим је чувао то вођство, а онда се у последњем гему указалаРаонићу прва шанса да узврати. Није је искористио, потом се сучио са првом, па потом и другом меч лоптом за Аустријанца, који је ту искористио да победи и оде у финале.

Доминик Тим је два пута у каријери играо финала мастерса, оба пута на шљаци у Мадриду и оба пута је изгубио: први пут од Рафаела Надала, други пут од Александра Зверева.

На другој страни терена биће Роџер Федерер, који је без борбе добио полуфинални меч против Рафаела Надала. Швајцарац је до сада освојио 27 мастерс трофеја.

Доминик Тим за прву, Роџер Федерер за шесту титулу на мастерсу у Индијан Велсу!

Швајцарац је у суботу имао "слободно", након што му је Рафаел Надал предао полуфинале због повреде колена, док је Аустријанац у дуелу са Милошем Раонићем провео на терену преко два и по сата.

Прва два сета одлучена су у "тај брејку", а у трећем је Тиму било довољно да једном одузме сервис Канађанину црногорског порекла, и то за вођство од 3:2.

Победом од 7:6 (7:3), 6:7 (3:7), 6:4, осми тенисер света изборио је треће финале у каријери на турнирима "Мастерс 1000" серије, али прво на тврдим подлогама.

Прошле и претпрошле године у Мадриду је губио мечеве за трофеј од Александера Зверева, односно Рафаела Надала.

Тим и Федерер састали су се четири пута и забележили по две победе, с тим да је "ФедЕx" био бољи у оба меча која су одиграли на бетону, док је 12 година млађи Аустријанац по једном славио на трави и на шљаци.

Подсећамо да је и Тим у Индијан Велсу добио један меч без борбе, четвртфинале против Гаела Монфиса.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар