Ništa od spektakla u Indijan Velsu!

Rafael Nadal se povukao sa turnira, nekoliko sati uoči polufinalnog okršaja sa Rodžerom Federerom.  Tim protiv Federera za trofej.  Austrijanac u dramatičnom meču eliminisao Miloša Raonića.  Dominik Tim izaziva Federera! Veliki uspeh austrijskog tenisera, koji će prvi put igrati finale nekog masters turnira na tvrdoj podlozi.

Tenis 16.03.2019 | 22:05
Ništa od spektakla u Indijan Velsu!
Ništa od teniskog klasika: Nadal predao, Federer bez borbe u finalu. Španac morao da odustane zbog problema sa kolenom.

Još će se čekati na 39. zvanični meč Rafaela Nadala i Rodžera Federera...

Žive legende svetskog tenisa trebalo je da se u subotu uveče po srednjeevropskom vremenu sastanu u polufinalu mastersa u Indijan Velsu, ali je španski teniser oko 19 časova saopštio organizatorima da predaje meč zbog povrede kolena.

On je dan ranije imao problema tokom četvrtfinalnog duela sa Karenom Hačanovim, koji je dobio rezultatom 7:6, 7:6.

Federer i Nadal poslednji put su se sastali još u oktobru 2017. godine u finalu mastersa u Šangaju, a Švajcarac se može pohvaliti aktivnom serijom od pet pobeda nad svojim najvećim rivalom.

Nadal, ipak, još ima ubedljivu prednost u međusobnim susretima (23:15).

Federer će se u nedelju boriti za šestu titulu na ovom turniru, a Tim za prvu.

Kakav poklon za Rodžera Federera! Drugi najbolji teniser sveta Rafael Nadal predao je bez borbe polufinalni meč u Indijan Velsu, što znači da se Federer bez trunke znoja plasirao u finale i meč za titulu.

Samo nekoliko sati pre nego što je morao na teren, Nadal je obavestio organizatora da zbog problema sa kolenom neće moći da igra i da odustaje od meča.

S obzirom na to da masters u Majamiju kreće već sledeće nedelje, maltene neće ni biti neke veće pauze, ostaje nejasno da li će Nadal zaigrati na Floridi ili će odustati od turnira i gledati da zaleči koleno do početka sezone na šljaci.

Federer je pre godinu dana igrao u finalu, gde je izgubio od Huana Martina del Potra, tako da je sada odbranio bodove iz prošle sezone. I ima veliku šansu da taj saldo uveća, osvajanjem 101. titule u karijeri.

Tim protiv Federera za trofej! Austrijanac u dramatičnom meču eliminisao Miloša Raonića.

Austrijanac Dominik Tim plasirao se u finale mastersa u Indijan Velsu i igraće protiv Rodžera Federera za trofej. Tim je u polufinalu posle velike borbe pobedio Miloša Raonića, pa će treći put u karijeri igrati finale mastersa – 7:6, 6:7, 6:4.

Koliko je to bio neizvestan meč govori i podatak da u celom prvom setu nijedan teniser nije imao brejk šansu, dok je u drugom Tim uspeo do jedne da dođe, ali ne i da je iskoristi.

U trećem setu je Austrijanac došao do dve brejk prilike na 2:2 i drugu je pretvorio u brejk i vođstvo od 3:2. Sve do kraja Tim je čuvao to vođstvo, a onda se u poslednjem gemu ukazalaRaoniću prva šansa da uzvrati. Nije je iskoristio, potom se sučio sa prvom, pa potom i drugom meč loptom za Austrijanca, koji je tu iskoristio da pobedi i ode u finale.

Dominik Tim je dva puta u karijeri igrao finala mastersa, oba puta na šljaci u Madridu i oba puta je izgubio: prvi put od Rafaela Nadala, drugi put od Aleksandra Zvereva.

Na drugoj strani terena biće Rodžer Federer, koji je bez borbe dobio polufinalni meč protiv Rafaela Nadala. Švajcarac je do sada osvojio 27 masters trofeja.

Dominik Tim za prvu, Rodžer Federer za šestu titulu na mastersu u Indijan Velsu!

Švajcarac je u subotu imao "slobodno", nakon što mu je Rafael Nadal predao polufinale zbog povrede kolena, dok je Austrijanac u duelu sa Milošem Raonićem proveo na terenu preko dva i po sata.

Prva dva seta odlučena su u "taj brejku", a u trećem je Timu bilo dovoljno da jednom oduzme servis Kanađaninu crnogorskog porekla, i to za vođstvo od 3:2.

Pobedom od 7:6 (7:3), 6:7 (3:7), 6:4, osmi teniser sveta izborio je treće finale u karijeri na turnirima "Masters 1000" serije, ali prvo na tvrdim podlogama.

Prošle i pretprošle godine u Madridu je gubio mečeve za trofej od Aleksandera Zvereva, odnosno Rafaela Nadala.

Tim i Federer sastali su se četiri puta i zabeležili po dve pobede, s tim da je "FedEx" bio bolji u oba meča koja su odigrali na betonu, dok je 12 godina mlađi Austrijanac po jednom slavio na travi i na šljaci.

Podsećamo da je i Tim u Indijan Velsu dobio jedan meč bez borbe, četvrtfinale protiv Gaela Monfisa.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar