ШПА: Вратио се Зидан, вратили се Иско и Бејл!

Момак кога је Сантијаго Солари игнорисао током претходних месеци, заблистао је у повратку Зинедина Зидана на клупу Реал Мадрида. Погодио и Гарет Бејл који је до пре који дан био на излазним вратима Бернабеуа. . .  Зидан одмах поправио Реал, продисали отписани Иско и Бејл! Зи Зу саставио тим од проверених старих снага, са којима је освајао Европу.

Фудбал 16.03.2019 | 20:10
ШПА: Вратио се Зидан, вратили се Иско и Бејл!
Као да Зинедин Зидан није ни одлазио из Реала! Мадриђани су на његовом новом дебију добили утакмицу против Селте, а у тиму су били сви његови „синови“, готово исти тим, не рачунајући отишле и повређене, који је играо и када је Зи Зу прошле сезоне био ту – 2:0.

Навас, Марсело, Герет Бејл, Иско, четворица која су била или отписана или у немилости код Сантјага Соларија, нашли су се у стартној постави Реала на Зидановој премијери. И одмах су показали да су „старе кајле“ које су и даље истинске газде у тиму Краљевског клуба.

Кејлор Навас је у 15. минуту пантерском одбрану сачувао мрежу Реала. Иско је у 62. минуту донео вођство Мадриђанима, после асистенције Карима Бенземе. Герет Бејл се растрчао као никад ове сезоне, давао је све од себе, некад и претеривао, био себичан, само да покаже да није заборавио да игра.

Велшанин је на крају успео! У 77. минуту Бејл је крунисао јако добру игру и повисио на 2:0, чиме је ставио тачку на утакмицу.

Иско, Модрић и Бензема су завршили меч пре краја, шансу уместо њих су добили Себалос, Валверде иМаријано. Да и млађи покажу шта знају пред очима једног од најтрофејнијих тренера модерног доба.

Можда је трка за титулу изгубљена за Реал Мадрид, али навијачи су живнули, поново се чула песма на Сантјаго Бернабеуу.

А, Селта? За још један корак је ближа Сегунди...

Сантијаго Солари "отписао" је Иска Аларкона из планова за ову сезону јер му се није уклапао у тренерску филозофију, онда и због лошег односа према обавезама, али свануло је шпанском офанзивцу ове недеље када је чуо да се у клуб враћа Зинедин Зидан...

Иско је одмах добио шансу у стартној постави, после четири и по месеца у Примери, а Зидану се на поверењу одмах одужио голом за победу, на другом дебију.

Мучио се дуго Реал Мадрид да "сломи" отпор Селте, имали су и поништен гол Луке Модрића, да би у 63. минуту Марко Асенсио завео одбрану из Галиције, нанизао неколико играча, пронашао Бензему на левој страни, а Француз је на другој стативи асистирао Иску.

Био је то уједно и његов последњи потез на утакмици пошто је Зизу већ био спремио Себаљоса да уђе у игру, тако да га је минут делио од просечне до добре партије.

Уз Иска, потврду за повратак у праву форму имао је и Гарет Бејл који је Зидану донео титулу првака Лиге шампиона у Кијеву, а на првој наредној утакмици за француског тренера постигао је гол и то десном ногом, у 78. минуту за потврду победе.

РЕАЛ МАДРИД - СЕЛТА 2:0 (0:0)

Када је у питању сама утакмица, не може се рећи да је Реал Мадрид "процветао" после неколико тренинга са повратником на клупу, али види се самопоуздање које је напрасно "скочило" код појединих играча, а управо је то и квалитет који је Зинедина Зидана довео до девет трофеја откако је сео на клупу Реал Мадрида у зиму 2016. године.

Одмах је у стартну поставу Зизу вратио Кејлора Наваса (уместо Куртое), Марсела (уместо Регилона) и Иска (уместо Каземира), а они су му се одужили солидном игром.

У првом полувремену је управо Костариканац одбранио шансу утакмице и спречио Максија Гомеза да га савлада, Марсело је "шпартао" низ леву аут-линију и био далеко активнији у одбрани него што је то било током претходних шест месеци, док је Иско тражио лопту у ноге и покушавао је да искористи своје плејмејкерске способности, како би екипа дошла до гола.

Када није успео да допринесе асистенцијама, Иско је послао лопту у мрежу за свој први гол на "Бернабеуу" после десет месеци и аплаузе пуног стадиона.

"Додавање гаса" у другом полувремену било је довољно Реалу да савлада Селту која се мучи за опстанак у Ла Лиги, а ВАР им је помогао у самој једној ситуацији, приликом поништеног гола Модрића због офсајда Варана који је утицао на игру, док је "негативан сигнал" из контролне собе дошао код гола Иска, када се проверавала офсајд-позиција Бенземе.

Погодак је на крају признат, а потом је виђен још један преко Гарета Бејла у 77. минуту, који је погодио и пречку у првом полувремену...

РЕАЛ МАДРИД: Навас - Одриозола, Варан, Рамос, Марсело - Крос, Модрић (од 76. Валверде), Иско (од 63. Себаљос) - Бејл, Асенсио и Бензема (од 82. Дијаз).

СЕЛТА: Бланко - Кевин, Костас, Араухо, Хунка (од 4. Хут) - Лоботка, Јокуслу (од 75. Белтран), Систо, Мендез, Буфал (од 69. Хјулсагер) - Гомез.

ПРИМЕРА - 28. КОЛО:

Уеска - Алавес 1:3 (1:1)
/Авила 14п - Калери 11п, 86, Гвидети 80/

Реал Мадрид - Селта 2:0 (0:0)
/Иско 62, Бејл 77/

Атлетик Билбао - Атлетико Мадрид 18.30
Леганес - Ђирона 20.45

недеља:

Еибар - Ваљадолид 12.00
Еспањол - Севиља 16.15
Валенсија - Хетафе 18.30
Виљареал - Рајо Ваљекано 18.30
Бетис - Барселона 20.45

одиграно у петак:

Сосиједад - Леванте 1:1 (1:0)
/Јанузај 26 - Мајорал 79/

ТАБЕЛА: Барселона 63, Атлетико М. 56, Реал (+1) 54, Хетафе 45, Алавес (+1) 44, Севиља 40, Валенсија 39, Бетис 39, Сосиједад (+1) 36, Еибар 35, Еспањол 34, Атлетик Б. 34, Леганес 33, Ђирона 31, Леванте (+1) 31, Ваљадолид 26, Виљареал 26, Селта (+1) 25, Рајо Ваљекано 23, Уеска (+1) 22.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар