ŠPA: Vratio se Zidan, vratili se Isko i Bejl!

Momak koga je Santijago Solari ignorisao tokom prethodnih meseci, zablistao je u povratku Zinedina Zidana na klupu Real Madrida. Pogodio i Garet Bejl koji je do pre koji dan bio na izlaznim vratima Bernabeua. . .  Zidan odmah popravio Real, prodisali otpisani Isko i Bejl! Zi Zu sastavio tim od proverenih starih snaga, sa kojima je osvajao Evropu.

Fudbal 16.03.2019 | 20:10
ŠPA: Vratio se Zidan, vratili se Isko i Bejl!
Kao da Zinedin Zidan nije ni odlazio iz Reala! Madriđani su na njegovom novom debiju dobili utakmicu protiv Selte, a u timu su bili svi njegovi „sinovi“, gotovo isti tim, ne računajući otišle i povređene, koji je igrao i kada je Zi Zu prošle sezone bio tu – 2:0.

Navas, Marselo, Geret Bejl, Isko, četvorica koja su bila ili otpisana ili u nemilosti kod Santjaga Solarija, našli su se u startnoj postavi Reala na Zidanovoj premijeri. I odmah su pokazali da su „stare kajle“ koje su i dalje istinske gazde u timu Kraljevskog kluba.

Kejlor Navas je u 15. minutu panterskom odbranu sačuvao mrežu Reala. Isko je u 62. minutu doneo vođstvo Madriđanima, posle asistencije Karima Benzeme. Geret Bejl se rastrčao kao nikad ove sezone, davao je sve od sebe, nekad i preterivao, bio sebičan, samo da pokaže da nije zaboravio da igra.

Velšanin je na kraju uspeo! U 77. minutu Bejl je krunisao jako dobru igru i povisio na 2:0, čime je stavio tačku na utakmicu.

Isko, Modrić i Benzema su završili meč pre kraja, šansu umesto njih su dobili Sebalos, Valverde iMarijano. Da i mlađi pokažu šta znaju pred očima jednog od najtrofejnijih trenera modernog doba.

Možda je trka za titulu izgubljena za Real Madrid, ali navijači su živnuli, ponovo se čula pesma na Santjago Bernabeuu.

A, Selta? Za još jedan korak je bliža Segundi...

Santijago Solari "otpisao" je Iska Alarkona iz planova za ovu sezonu jer mu se nije uklapao u trenersku filozofiju, onda i zbog lošeg odnosa prema obavezama, ali svanulo je španskom ofanzivcu ove nedelje kada je čuo da se u klub vraća Zinedin Zidan...

Isko je odmah dobio šansu u startnoj postavi, posle četiri i po meseca u Primeri, a Zidanu se na poverenju odmah odužio golom za pobedu, na drugom debiju.

Mučio se dugo Real Madrid da "slomi" otpor Selte, imali su i poništen gol Luke Modrića, da bi u 63. minutu Marko Asensio zaveo odbranu iz Galicije, nanizao nekoliko igrača, pronašao Benzemu na levoj strani, a Francuz je na drugoj stativi asistirao Isku.

Bio je to ujedno i njegov poslednji potez na utakmici pošto je Zizu već bio spremio Sebaljosa da uđe u igru, tako da ga je minut delio od prosečne do dobre partije.

Uz Iska, potvrdu za povratak u pravu formu imao je i Garet Bejl koji je Zidanu doneo titulu prvaka Lige šampiona u Kijevu, a na prvoj narednoj utakmici za francuskog trenera postigao je gol i to desnom nogom, u 78. minutu za potvrdu pobede.

REAL MADRID - SELTA 2:0 (0:0)

Kada je u pitanju sama utakmica, ne može se reći da je Real Madrid "procvetao" posle nekoliko treninga sa povratnikom na klupu, ali vidi se samopouzdanje koje je naprasno "skočilo" kod pojedinih igrača, a upravo je to i kvalitet koji je Zinedina Zidana doveo do devet trofeja otkako je seo na klupu Real Madrida u zimu 2016. godine.

Odmah je u startnu postavu Zizu vratio Kejlora Navasa (umesto Kurtoe), Marsela (umesto Regilona) i Iska (umesto Kazemira), a oni su mu se odužili solidnom igrom.

U prvom poluvremenu je upravo Kostarikanac odbranio šansu utakmice i sprečio Maksija Gomeza da ga savlada, Marselo je "špartao" niz levu aut-liniju i bio daleko aktivniji u odbrani nego što je to bilo tokom prethodnih šest meseci, dok je Isko tražio loptu u noge i pokušavao je da iskoristi svoje plejmejkerske sposobnosti, kako bi ekipa došla do gola.

Kada nije uspeo da doprinese asistencijama, Isko je poslao loptu u mrežu za svoj prvi gol na "Bernabeuu" posle deset meseci i aplauze punog stadiona.

"Dodavanje gasa" u drugom poluvremenu bilo je dovoljno Realu da savlada Seltu koja se muči za opstanak u La Ligi, a VAR im je pomogao u samoj jednoj situaciji, prilikom poništenog gola Modrića zbog ofsajda Varana koji je uticao na igru, dok je "negativan signal" iz kontrolne sobe došao kod gola Iska, kada se proveravala ofsajd-pozicija Benzeme.

Pogodak je na kraju priznat, a potom je viđen još jedan preko Gareta Bejla u 77. minutu, koji je pogodio i prečku u prvom poluvremenu...

REAL MADRID: Navas - Odriozola, Varan, Ramos, Marselo - Kros, Modrić (od 76. Valverde), Isko (od 63. Sebaljos) - Bejl, Asensio i Benzema (od 82. Dijaz).

SELTA: Blanko - Kevin, Kostas, Arauho, Hunka (od 4. Hut) - Lobotka, Jokuslu (od 75. Beltran), Sisto, Mendez, Bufal (od 69. Hjulsager) - Gomez.

PRIMERA - 28. KOLO:

Ueska - Alaves 1:3 (1:1)
/Avila 14p - Kaleri 11p, 86, Gvideti 80/

Real Madrid - Selta 2:0 (0:0)
/Isko 62, Bejl 77/

Atletik Bilbao - Atletiko Madrid 18.30
Leganes - Đirona 20.45

nedelja:

Eibar - Valjadolid 12.00
Espanjol - Sevilja 16.15
Valensija - Hetafe 18.30
Viljareal - Rajo Valjekano 18.30
Betis - Barselona 20.45

odigrano u petak:

Sosijedad - Levante 1:1 (1:0)
/Januzaj 26 - Majoral 79/

TABELA: Barselona 63, Atletiko M. 56, Real (+1) 54, Hetafe 45, Alaves (+1) 44, Sevilja 40, Valensija 39, Betis 39, Sosijedad (+1) 36, Eibar 35, Espanjol 34, Atletik B. 34, Leganes 33, Đirona 31, Levante (+1) 31, Valjadolid 26, Viljareal 26, Selta (+1) 25, Rajo Valjekano 23, Ueska (+1) 22.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar