Хумска овакав распад није видела 12 година!

Денковић растурио Партизан! Спартак после преокрета савладао црно-беле, скоро рутински - 3:1! Далеко је прави пут за Партизан, Спартаков "првенац"! Црно-бели забележили трећи узастопни пораз у Суперлиги Србије. Меч 27. кола обележила прва победа Спартака против Партизана у Хумској.  Раднички продужио серију у Земуну: 11. победа у низу! Дефанзивац Нишлија донео тријумф којим је његов тим задржао корак за Звездом и "побегао" Партизану чак 17 бодова.  Радник пред плеј-офом! Екипа из Сурдулице у 27. колу Суперлиге победила Напредак и стекла реалне шансе да се нађе међу осам најбољих тимова после 30. кола.

Фудбал 16.03.2019 | 18:50
Хумска овакав распад није видела 12 година!
У сезони 2006/2007 Партизан је под вођством Мирослава Ђукића доживео четири везана пораза у првенству. Од 2. до 20. маја изгубио је од Хајдука из Куле (0:3), Црвене звезде (1:2), Бежаније (1:2) и Војводине (0:2).

Црно-бели су на путу на понове тај негативан рекорд.Тренутно броје поразе од Радничког (0:1), Вождовца (0:1), Спартака (1:3)... 

Не само да Партизан игра променљиво и таман када навијачи црно-белих помисле да се ствари поправљају, оне постану још горе, него "парни ваљак" уме и да на једној утакмици покаже више лица и када је тако обично се не заврши добро по Београђане.

Најбољи пример слабог карактера тима Партизана и игре са превише осцилација је утакмица против Спартака из Суботице. Суботичани су коначно успели у ономе што покушавају деценијама, да победе Партизан у Хумској. То им је пошло за руком из 32. покушаја (25 победа Партизана, шест ремија и једна Спартака).

Партизан – Спартак 1:3 (1:1). Стрелац за домаћи тим био је Рикардо Гомеш у осмом, за за госте Стефан Денковић у 18, Дејан Ђенић у 50. и Немања Орадовић у 90. минуту.

Партизан готово да није изашао и шеснаестерца "голубова" у првих десет минута. Ређали су се напади и прилике, да би таква игра резултовала голом Рикарда Гомеша у осмом минуту.

А, онда су једноставно црно-бели "нестали", престали са нападима, и допадљива игра се очас посла претворила у неповезану јурњаву за играчима у наранџастим дресовима.

Ређале су се грешке, а гост је то умео да искористи. 

Да ли задовољни вођством или због нечег другог фудбалери Партизана су стали, Спартак је преузео контролу над утакмицом, стварао шансе и постизао голове. Партизан је све више бивао несигуран, а посебно одбрана домаћина, која је од 28. минута била ослабљена због повреде Немање Р. Милетића. Ту није био крај невоља са повредама, јер је пред одлазак на одмор принудно замењен и Данило Пантић.

Вршилац дужности тренера Партизана Жарко Лазетић је против Спартака извео вероватно најјачи тим у овом тренутку, али та чињеница се није одразила на коначан резултат. Спартак је био бољи и заслужено победио.

Тек када су Суботичани постигли други гол Партизан се тргао. Међутим, било је касно.

Не иде против бункера - не иде ни против екипа које се отворе. Жалили су се Партизанови фудбалери да им не одговара кад се гост у Хумској 1 затвори, укопа пред казненим простором, да тешко стварају шансе у позиционој игри, призивали ривала који негује фудбал напред, а кад им је такав дошао у госте пружили су једну од најслабијих партија у сезони за заборав.

За разлику од већине суперлигаша, Спартак је стигао у Београд с намером да се надмеће и ту жељу поткрепио толико офанзивним стилом да је, у нападачком смислу, урадио више и од Бешикташа и Црвене звезде јесенас, а далеко надмашио Раднички који је пре десетак дана нанео црно-белима, до данас, једини пораз пред својим навијачима - 1:3.

Пораз који има обрисе историјског, јер је трећи узастопни у првенству (Нишлије 0:1, Вождовац 0:1, Суботичани 1:3), што се претходни пут десило у мају 2007. кад је на клупи седео Мирослав Ђукић, с тим да је он везао чак четири неуспеха. Скоро 12 година касније шамар за шамаром као најбоља илустрација у каквој је дубиози клуб и да су промене потебне на свим нивоима. Не само у спортском сектору.

Највећи "кривац" за нови неуспех, који би могао да послужи као скица целе ужасне сезоне, био је Стефан Денковић. Мада је у уводу меча нехотице скривио једанаестерац, крилни везиста Спартака најпре је размонтирао средњи ред домаћина са овога пута исподпросечним Александром Шћекићем, успут правио проблеме одбрани принудног изгледа после повреде Немање Р. Милетића, једном матирао Владимира Стојковића у првом, у другом полувремену пропустио прилику да докрајчи грогираног противника, уздрмавши пречку, да би у надокнади иницирао акцију којом је Немања Обрадовић ставио тачку.

И означио почетак славља свог тима, пошто је Спартак тек из 32. покушаја данас први пут славио у Хумској.

Денковић, изданак Омладинске школе Црвене звезде, плесао је пред очима 3.000 навијача и био ребус који би, стекао се утисак, тешко решио и Зоран Мирковић да је остао, а није успео ни привремени наследник на клупи Парног ваљка Жарко Лазетић чак и кад је увео највећег зналца у екипи Зорана Тошића.

Није вредело, јер је осим осим Стефана Спартак имао надахнутог Дејана Ђенића (стреца другог гола), виспреног Немању Обрадовића, растрчаног бившег Партизановог ђака Немању Главчића... Са таквим потенцијалом, који је, руку на срце, на нивоу просечног суперлигашког тима, славио је на Топчидерском брду а да се малтене није ни ознојио. Лако, суптилно, рутински, како је - у нека давна времена - то чинио Партизан.

Ако је Партизан дошао до тачке да игра добро само десет минута, да не терену нема жара, да нико не успева да покрене смислену акцију, можда је управа и заслужила да јој навијачи скандирају да напусти клуб, а играчки кадар зрео не само за звиџуке, већ тотални ремонт. 

ПАРТИЗАН – СПАРТАК ЖДРЕПЧЕВА КРВ 1:3 (1:1)

/Рикардо 9 пен - Денковић 18, Ђенић 50, Обрадовић 90+3/

Београд
Стадион Партизана
Гледалаца: 3000
Судија: Милош Миловановић

ПАРТИЗАН: Стојковић – Н. Р. Милетић (од 28. Шеховић), Валијенте, Павловић, Н. Г. Милетић – Шћекић (од 57. Косовић), Здјелар, Закарић, Пантић (од 40. Тошић) – Николић, Рикардо.Тренер: Жарко Лазетић.

СПАРТАК ЖДРЕПЧЕВА КРВ: Остојић – Текијашки, Керкез, Оташевић, Милошевић – Главчић (од 90. Дунђерски), Маричић – Туфегџић (од 68. Младеновић), Ђенић (од 83. Ђорђевић), Денковић – Обрадовић. Тренер: Предраг Роган.

Раднички продужио серију у Земуну: 11. победа у низу! Дефанзивац Нишлија донео тријумф којим је његов тим задржао корак за Звездом и "побегао" Партизану чак 17 бодова. Фуриозна серија још траје: Раднички прелетео и Горњу Варош за 11. победу у низу. Земун је током највећег тока утакмице био апсолутно равноправан противник фаворизованом противнику, али је на крају ипак преовладао квалитет Лалатовићевог тима - 0:1.

Раднички из Ниша насмејан одлази на паузу!

Екипа Ненада Лалатовића победила је у свакој утакмици у наставку сезоне и "везала" је 11 тријумфа, рачунајући и "јесење" мечеве и успех у четвртфиналу Купа.

Последњу победу у тој серији Нишлије су оствариле у суботу у Земуну, голом штопера Радована Панкова (на слици) на асистенцију Ђорђа Црномарковића у 83. минуту:

ЗЕМУН - РАДНИЧКИ 0:1 (0:0)

Жалио се Лалатовић уочи гостовања у Београду да је његов тим уморан и да је мимо логике ова утакмица била заказана за суботу у 15, с обзиром на то да је Раднички у среду играо четвртфинале Купа. Као што је и најавио, његов тим се помучио да освоји три бода, али је после неколико измена ипак успео да затресе мрежу гола Марка Милошевића.

Играчи са "Чаира" добиће сада четири дана одмора на почетку двонедељне паузе, током које ће скупљати снагу за наставак трке за Црвеном звездом. Лалатовићева екипа сада заостаје четири бода црвено-белима уз одигран меч више и успехом у Земуну искористила је Партизанов пораз против Спартака да додатно одмакне тиму из Хумске.

"Морам да кажем да смо стварно преморени, ово нам је пета утакмица за 14 дана и због тога сам се јако плашио ове утакмице. Надао сам се да ће се овај меч играти у недељу, али шта је ту је. На мојим играчима се од првог минута видело да се уморни, али су успели да оставе срце на терену и показали су како се бори за клуб и како се бори када екипа жели да остане на позицији на којој се тренутно налази", изјавио је Лалатовић после утакмице.

"Ми смо апсолутно заслужено на том другом месту, а и даље смо трци, макар на папиру, за оба трофеја. Наравно да је Црвена звезда фаворит за освајање титуле и Купа Србије, али се ми надамо да можемо да је изненадимо у једном од ова два такмичења. Ја мислим да су нам веће шансе да то урадимо у Купу, али се нећемо предати ни у првенству. Ми смо данас имали и доста среће на путу ка овом тријумфу, али она прати храбре", додао је он.

Деловало је да ће Земун бити тај који ће успети за оконча фантастичну серију Радничког из Ниша, али су Мераклије још увек живе своју фудбалску бајку. Захваљујући поготку поготку Радована Паковау 83. минуту екипа Ненада Лалаотивића остварила је и 11. узастопну победу у Суперлиги и пришла водећој Црвеној звезди на четири бода заостатка, али и додатно побегла трећепласираном Партизану.

Земун је током највећег тока утакмице био апсолутно равноправан противник фаворизованом противнику. Екипа Дејана Ђурђевића успела је да створи и неколико добрих шанси пред голом Боривоја Ристића, али није имала среће да дође до вођства. Ипак, на крају је преовладао квалитет Лалатовићевог тима, који је везао осму победу на гостовањима у највишем рангу, па сада има чак 17 бодова више од Партизана.

Екипа из Горње Вароши ни у шестој пролећној утакмици није успела да осети сласт тријумфа, а ово јој је био пети везани меч на којем није успела да затресе гол противника.

Раднички до почетка плеј-офа игра још мечеве са Радом, Мачвом и Бачком, док ће Земунци одмерити снаге са Вождовцем, Спартаком и Напретком.

Радник пред плеј-офом! Екипа из Сурдулице у 27. колу Суперлиге победила Напредак и стекла реалне шансе да се нађе међу осам најбољих тимова после 30. кола.

Радник је код куће победио Напредак 1:0 и изједначио се на табели са Крушевљанима са по 35 бодова. Стрелац јединог гола за екипу из Сурдулице био је Милош Миловановић у 35. минуту.

Гости су утакмицу завршили са десеторицом, јер је у 82. Анес Рушевић добио други жути картон.

Освајањем нова три бода Радник је готово обезбедио место у плеј-офу Суперлиге Србије, јер сада има шест више од Војводине и Спартака. Додуше, Новосађани имају меч мање.

Распоред до краја 30. кола:

6. НАПРЕДАК (35): Партизан (д), Младост (г), Земун (д)
7. РАДНИК (35): Чукарички (г), Војводина (д), Динамо Врање (г)
8. ПРОЛЕТЕР (34): Мачва (г), Бачка (д), Динамо (д), Црвена звезда (г)
-------------------------------------------------------------------
9. ВОЈВОДИНА (29): Чукарички (д), Динамо (г), Радник (г), Партизан (д)
10. СПАРТАК (29): Младост (д), Земун (г), Рад (д)

Парови и резултати 27. кола Суперлиге:

Партизан - Спартак 1:3 (1:1)
/Рикардо 8' - Денковић 18', Ђенић 50', Обрадовић 94'/

Земун - Раднички 0:1 (0:0)
/Панков 83'/

Радник - Напредак 1:0 (0:0)
/Миловановић 56/

Мачва - Пролетер 18.00

Недеља

Рад - Црвена звезда 17.00, (ТВ Арена спорт 1)
Младост - Вождовац 18.00
Војводина - Чукарички 19.00

одиграно у петак

Бачка - Динамо 5:1 (4:0)
/Бјелош 31', Макарић 35', 45', Ожеговић 43'аг, Пантић 60' - Митровић 91'п/

Табела: Црвена звезда 72, Раднички (+1) 68, Партизан (+1) 51, Чукарички 49, Младост 39, Напредак (+1) 35, Радник (+1) 35, Пролетер 34, Војводина 29, Спартак (+1) 29, Мачва 28, Вождовац 28, Бачка (+1) 25, Рад 21, Динамо (+1) 19, Земун (+1) 18.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар