Humska ovakav raspad nije videla 12 godina!

Denković rasturio Partizan! Spartak posle preokreta savladao crno-bele, skoro rutinski - 3:1! Daleko je pravi put za Partizan, Spartakov "prvenac"! Crno-beli zabeležili treći uzastopni poraz u Superligi Srbije. Meč 27. kola obeležila prva pobeda Spartaka protiv Partizana u Humskoj.  Radnički produžio seriju u Zemunu: 11. pobeda u nizu! Defanzivac Nišlija doneo trijumf kojim je njegov tim zadržao korak za Zvezdom i "pobegao" Partizanu čak 17 bodova.  Radnik pred plej-ofom! Ekipa iz Surdulice u 27. kolu Superlige pobedila Napredak i stekla realne šanse da se nađe među osam najboljih timova posle 30. kola.

Fudbal 16.03.2019 | 18:50
Humska ovakav raspad nije videla 12 godina!
U sezoni 2006/2007 Partizan je pod vođstvom Miroslava Đukića doživeo četiri vezana poraza u prvenstvu. Od 2. do 20. maja izgubio je od Hajduka iz Kule (0:3), Crvene zvezde (1:2), Bežanije (1:2) i Vojvodine (0:2).

Crno-beli su na putu na ponove taj negativan rekord.Trenutno broje poraze od Radničkog (0:1), Voždovca (0:1), Spartaka (1:3)... 

Ne samo da Partizan igra promenljivo i taman kada navijači crno-belih pomisle da se stvari popravljaju, one postanu još gore, nego "parni valjak" ume i da na jednoj utakmici pokaže više lica i kada je tako obično se ne završi dobro po Beograđane.

Najbolji primer slabog karaktera tima Partizana i igre sa previše oscilacija je utakmica protiv Spartaka iz Subotice. Subotičani su konačno uspeli u onome što pokušavaju decenijama, da pobede Partizan u Humskoj. To im je pošlo za rukom iz 32. pokušaja (25 pobeda Partizana, šest remija i jedna Spartaka).

Partizan – Spartak 1:3 (1:1). Strelac za domaći tim bio je Rikardo Gomeš u osmom, za za goste Stefan Denković u 18, Dejan Đenić u 50. i Nemanja Oradović u 90. minutu.

Partizan gotovo da nije izašao i šesnaesterca "golubova" u prvih deset minuta. Ređali su se napadi i prilike, da bi takva igra rezultovala golom Rikarda Gomeša u osmom minutu.

A, onda su jednostavno crno-beli "nestali", prestali sa napadima, i dopadljiva igra se očas posla pretvorila u nepovezanu jurnjavu za igračima u narandžastim dresovima.

Ređale su se greške, a gost je to umeo da iskoristi. 

Da li zadovoljni vođstvom ili zbog nečeg drugog fudbaleri Partizana su stali, Spartak je preuzeo kontrolu nad utakmicom, stvarao šanse i postizao golove. Partizan je sve više bivao nesiguran, a posebno odbrana domaćina, koja je od 28. minuta bila oslabljena zbog povrede Nemanje R. Miletića. Tu nije bio kraj nevolja sa povredama, jer je pred odlazak na odmor prinudno zamenjen i Danilo Pantić.

Vršilac dužnosti trenera Partizana Žarko Lazetić je protiv Spartaka izveo verovatno najjači tim u ovom trenutku, ali ta činjenica se nije odrazila na konačan rezultat. Spartak je bio bolji i zasluženo pobedio.

Tek kada su Subotičani postigli drugi gol Partizan se trgao. Međutim, bilo je kasno.

Ne ide protiv bunkera - ne ide ni protiv ekipa koje se otvore. Žalili su se Partizanovi fudbaleri da im ne odgovara kad se gost u Humskoj 1 zatvori, ukopa pred kaznenim prostorom, da teško stvaraju šanse u pozicionoj igri, prizivali rivala koji neguje fudbal napred, a kad im je takav došao u goste pružili su jednu od najslabijih partija u sezoni za zaborav.

Za razliku od većine superligaša, Spartak je stigao u Beograd s namerom da se nadmeće i tu želju potkrepio toliko ofanzivnim stilom da je, u napadačkom smislu, uradio više i od Bešiktaša i Crvene zvezde jesenas, a daleko nadmašio Radnički koji je pre desetak dana naneo crno-belima, do danas, jedini poraz pred svojim navijačima - 1:3.

Poraz koji ima obrise istorijskog, jer je treći uzastopni u prvenstvu (Nišlije 0:1, Voždovac 0:1, Subotičani 1:3), što se prethodni put desilo u maju 2007. kad je na klupi sedeo Miroslav Đukić, s tim da je on vezao čak četiri neuspeha. Skoro 12 godina kasnije šamar za šamarom kao najbolja ilustracija u kakvoj je dubiozi klub i da su promene potebne na svim nivoima. Ne samo u sportskom sektoru.

Najveći "krivac" za novi neuspeh, koji bi mogao da posluži kao skica cele užasne sezone, bio je Stefan Denković. Mada je u uvodu meča nehotice skrivio jedanaesterac, krilni vezista Spartaka najpre je razmontirao srednji red domaćina sa ovoga puta ispodprosečnim Aleksandrom Šćekićem, usput pravio probleme odbrani prinudnog izgleda posle povrede Nemanje R. Miletića, jednom matirao Vladimira Stojkovića u prvom, u drugom poluvremenu propustio priliku da dokrajči grogiranog protivnika, uzdrmavši prečku, da bi u nadoknadi inicirao akciju kojom je Nemanja Obradović stavio tačku.

I označio početak slavlja svog tima, pošto je Spartak tek iz 32. pokušaja danas prvi put slavio u Humskoj.

Denković, izdanak Omladinske škole Crvene zvezde, plesao je pred očima 3.000 navijača i bio rebus koji bi, stekao se utisak, teško rešio i Zoran Mirković da je ostao, a nije uspeo ni privremeni naslednik na klupi Parnog valjka Žarko Lazetić čak i kad je uveo najvećeg znalca u ekipi Zorana Tošića.

Nije vredelo, jer je osim osim Stefana Spartak imao nadahnutog Dejana Đenića (streca drugog gola), visprenog Nemanju Obradovića, rastrčanog bivšeg Partizanovog đaka Nemanju Glavčića... Sa takvim potencijalom, koji je, ruku na srce, na nivou prosečnog superligaškog tima, slavio je na Topčiderskom brdu a da se maltene nije ni oznojio. Lako, suptilno, rutinski, kako je - u neka davna vremena - to činio Partizan.

Ako je Partizan došao do tačke da igra dobro samo deset minuta, da ne terenu nema žara, da niko ne uspeva da pokrene smislenu akciju, možda je uprava i zaslužila da joj navijači skandiraju da napusti klub, a igrački kadar zreo ne samo za zvidžuke, već totalni remont. 

PARTIZAN – SPARTAK ŽDREPČEVA KRV 1:3 (1:1)

/Rikardo 9 pen - Denković 18, Đenić 50, Obradović 90+3/

Beograd
Stadion Partizana
Gledalaca: 3000
Sudija: Miloš Milovanović

PARTIZAN: Stojković – N. R. Miletić (od 28. Šehović), Valijente, Pavlović, N. G. Miletić – Šćekić (od 57. Kosović), Zdjelar, Zakarić, Pantić (od 40. Tošić) – Nikolić, Rikardo.Trener: Žarko Lazetić.

SPARTAK ŽDREPČEVA KRV: Ostojić – Tekijaški, Kerkez, Otašević, Milošević – Glavčić (od 90. Dunđerski), Maričić – Tufegdžić (od 68. Mladenović), Đenić (od 83. Đorđević), Denković – Obradović. Trener: Predrag Rogan.

Radnički produžio seriju u Zemunu: 11. pobeda u nizu! Defanzivac Nišlija doneo trijumf kojim je njegov tim zadržao korak za Zvezdom i "pobegao" Partizanu čak 17 bodova. Furiozna serija još traje: Radnički preleteo i Gornju Varoš za 11. pobedu u nizu. Zemun je tokom najvećeg toka utakmice bio apsolutno ravnopravan protivnik favorizovanom protivniku, ali je na kraju ipak preovladao kvalitet Lalatovićevog tima - 0:1.

Radnički iz Niša nasmejan odlazi na pauzu!

Ekipa Nenada Lalatovića pobedila je u svakoj utakmici u nastavku sezone i "vezala" je 11 trijumfa, računajući i "jesenje" mečeve i uspeh u četvrtfinalu Kupa.

Poslednju pobedu u toj seriji Nišlije su ostvarile u subotu u Zemunu, golom štopera Radovana Pankova (na slici) na asistenciju Đorđa Crnomarkovića u 83. minutu:

ZEMUN - RADNIČKI 0:1 (0:0)

Žalio se Lalatović uoči gostovanja u Beogradu da je njegov tim umoran i da je mimo logike ova utakmica bila zakazana za subotu u 15, s obzirom na to da je Radnički u sredu igrao četvrtfinale Kupa. Kao što je i najavio, njegov tim se pomučio da osvoji tri boda, ali je posle nekoliko izmena ipak uspeo da zatrese mrežu gola Marka Miloševića.

Igrači sa "Čaira" dobiće sada četiri dana odmora na početku dvonedeljne pauze, tokom koje će skupljati snagu za nastavak trke za Crvenom zvezdom. Lalatovićeva ekipa sada zaostaje četiri boda crveno-belima uz odigran meč više i uspehom u Zemunu iskoristila je Partizanov poraz protiv Spartaka da dodatno odmakne timu iz Humske.

"Moram da kažem da smo stvarno premoreni, ovo nam je peta utakmica za 14 dana i zbog toga sam se jako plašio ove utakmice. Nadao sam se da će se ovaj meč igrati u nedelju, ali šta je tu je. Na mojim igračima se od prvog minuta videlo da se umorni, ali su uspeli da ostave srce na terenu i pokazali su kako se bori za klub i kako se bori kada ekipa želi da ostane na poziciji na kojoj se trenutno nalazi", izjavio je Lalatović posle utakmice.

"Mi smo apsolutno zasluženo na tom drugom mestu, a i dalje smo trci, makar na papiru, za oba trofeja. Naravno da je Crvena zvezda favorit za osvajanje titule i Kupa Srbije, ali se mi nadamo da možemo da je iznenadimo u jednom od ova dva takmičenja. Ja mislim da su nam veće šanse da to uradimo u Kupu, ali se nećemo predati ni u prvenstvu. Mi smo danas imali i dosta sreće na putu ka ovom trijumfu, ali ona prati hrabre", dodao je on.

Delovalo je da će Zemun biti taj koji će uspeti za okonča fantastičnu seriju Radničkog iz Niša, ali su Meraklije još uvek žive svoju fudbalsku bajku. Zahvaljujući pogotku pogotku Radovana Pakovau 83. minutu ekipa Nenada Lalaotivića ostvarila je i 11. uzastopnu pobedu u Superligi i prišla vodećoj Crvenoj zvezdi na četiri boda zaostatka, ali i dodatno pobegla trećeplasiranom Partizanu.

Zemun je tokom najvećeg toka utakmice bio apsolutno ravnopravan protivnik favorizovanom protivniku. Ekipa Dejana Đurđevića uspela je da stvori i nekoliko dobrih šansi pred golom Borivoja Ristića, ali nije imala sreće da dođe do vođstva. Ipak, na kraju je preovladao kvalitet Lalatovićevog tima, koji je vezao osmu pobedu na gostovanjima u najvišem rangu, pa sada ima čak 17 bodova više od Partizana.

Ekipa iz Gornje Varoši ni u šestoj prolećnoj utakmici nije uspela da oseti slast trijumfa, a ovo joj je bio peti vezani meč na kojem nije uspela da zatrese gol protivnika.

Radnički do početka plej-ofa igra još mečeve sa Radom, Mačvom i Bačkom, dok će Zemunci odmeriti snage sa Voždovcem, Spartakom i Napretkom.

Radnik pred plej-ofom! Ekipa iz Surdulice u 27. kolu Superlige pobedila Napredak i stekla realne šanse da se nađe među osam najboljih timova posle 30. kola.

Radnik je kod kuće pobedio Napredak 1:0 i izjednačio se na tabeli sa Kruševljanima sa po 35 bodova. Strelac jedinog gola za ekipu iz Surdulice bio je Miloš Milovanović u 35. minutu.

Gosti su utakmicu završili sa desetoricom, jer je u 82. Anes Rušević dobio drugi žuti karton.

Osvajanjem nova tri boda Radnik je gotovo obezbedio mesto u plej-ofu Superlige Srbije, jer sada ima šest više od Vojvodine i Spartaka. Doduše, Novosađani imaju meč manje.

Raspored do kraja 30. kola:

6. NAPREDAK (35): Partizan (d), Mladost (g), Zemun (d)
7. RADNIK (35): Čukarički (g), Vojvodina (d), Dinamo Vranje (g)
8. PROLETER (34): Mačva (g), Bačka (d), Dinamo (d), Crvena zvezda (g)
-------------------------------------------------------------------
9. VOJVODINA (29): Čukarički (d), Dinamo (g), Radnik (g), Partizan (d)
10. SPARTAK (29): Mladost (d), Zemun (g), Rad (d)

Parovi i rezultati 27. kola Superlige:

Partizan - Spartak 1:3 (1:1)
/Rikardo 8' - Denković 18', Đenić 50', Obradović 94'/

Zemun - Radnički 0:1 (0:0)
/Pankov 83'/

Radnik - Napredak 1:0 (0:0)
/Milovanović 56/

Mačva - Proleter 18.00

Nedelja

Rad - Crvena zvezda 17.00, (TV Arena sport 1)
Mladost - Voždovac 18.00
Vojvodina - Čukarički 19.00

odigrano u petak

Bačka - Dinamo 5:1 (4:0)
/Bjeloš 31', Makarić 35', 45', Ožegović 43'ag, Pantić 60' - Mitrović 91'p/

Tabela: Crvena zvezda 72, Radnički (+1) 68, Partizan (+1) 51, Čukarički 49, Mladost 39, Napredak (+1) 35, Radnik (+1) 35, Proleter 34, Vojvodina 29, Spartak (+1) 29, Mačva 28, Voždovac 28, Bačka (+1) 25, Rad 21, Dinamo (+1) 19, Zemun (+1) 18.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar